Annonce

Skat mangler milliarder, Pape fatter ikke Løkke og senator ville købe Grønland

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
En voldsom uge i dansk politik, der helt overvejende kom til at handle om den amerikanske præsident Trumps aflysning af et planstatsbesøg, fordi han følte sig stødt over måden statsminister Mette Frederiksen (S) afviste hans tanker om at købe Grønland, lakker mod enden.

Ser man på de internationale medier, så er der generelt enighed om at Mette Frederiksen kommer bedst ud af den situation.

Eller som en vittig bruger på Twitter udtrykte Trumps diplomatiske evner:

placeholder

Men udover Trump, hvad er der så sket i dansk politik de seneste 24 timer. Det har vi samlet i vores nyhedsoverblik, som vi kalder Aktuelt.

Velkommen til.

 

Skatteminister mangler milliarder til genopretningsplan

Trods forsikringer fra den tidligere regering om, at genopretningen af det skandaleramte skattevæsen kører i den rigtige retning, er missionen tættere på at køre i grøften end at køre i mål.

Den storstilede redningsplan mangler nemlig akut milliarder for at kunne fortsætte. Det skriver Berlingske.

Allerede fra nytår kan det blive nødvendigt at "trække stikket på helt grundlæggende systemer". Det vil ske, hvis ikke det lykkes at finde ekstra penge til at holde driften kørende i de igangsatte projekter, som tilsammen udgør genopretningen af hele skatteområdet. Sådan lyder meldingen fra skatteminister Morten Bødskov (S), der skyder problemerne på den tidligere regering:

"Konklusionen er desværre meget klar. Løkke-regeringen har efterladt en milliardregning og meget store problemer, som simpelthen ikke er løst. Man har kendt til problemerne, men undladt at sikre betaling til en langsigtet plan for genopretning af tilliden til Skat," siger han til avisen.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser at have tegnet et for rosenrødt billede af genopretningen, men siger at han godt ved, at ”det er træls at få regeringsmagten, og så skal man samle den regning op.”

Læs hele historien her.


SF: Minimumsnormeringer har altid været et ultimativt krav

SF-leder Pia Olsen Dyhr slog på et pressemøde i forbindelse med SF’s sommergruppemøde fast, at kravet om minimumsnormeringer er et ultimativt krav. Det skriver Altinget.

“Det kan godt være, der kommer nogle nuancer undervejs, men det er kun, fordi vi tænker: Tænk, hvis det kunne blive endnu bedre.” 

SF fremlagde desuden et ønske om en skovfond.  

Læs hele historien her.

 

Pape om Løkke: Det er ud over min fatteevne

De konservative har også holdt sommergruppemøde og her siger formand, Søren Pape Poulsen, at han ikke kan forstå, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen ikke entydigt siger, at han ønsker en borgerlig-liberal regering.

”Det er ud over min fatteevne, hvis ikke Venstre bekender sig til, at de ønsker en borgerlig regering,” siger Søren Pape Poulsen.

Ifølge Pape, så er Venstre nødt til at sætte sig ned med de borgerlige partier og klart sige, at førsteprioriteten er en borgerlig-liberal regering.

”Vi er klar til et valg, når Mette Frederiksen (statsministeren, red.) ønsker det, men før det borgerlige Danmark sætter sig ned og finder en borgerlig fællesmængde, så vil vælgerne tænke: "Hvad vil I?", siger han.

Læs hele historien her.

 

Topfolk i Venstre erkender ledelsesdiskussion

Imens at Venstres medlemmer ude i landet ivrigt har diskuteret partiets ledelse, har partiets topfolk på Christiansborg været lukket.

Men i dag melder flere af dem ud, at der i hvert fald er en diskussion.

”Det er et sundhedstegn, at man har plads til at drøfte de uenigheder, man har. Andet er en stor katastrofe, og vi er et liberalt parti, sagde Jakob Ellemann, som flere peger på som en mulig afløser for Lars Løkke.

Også Inger Støjberg åbnede op. ”Det ville klæde os at få ro på,” sagde hun til dr.dk.

Venstres hovedbestyrelse mødes i næste uge for at diskutere formandens og næstformanden fremtid.

Læs hele historien her.

 

Senator drøftede køb af Grønland med dansk ambassadør

Burde den danske regering have været bedre forberedt på Donald Trumps opsigtsvækkende og overrumplende planer om at købe Grønland?

Det alvorlige spørgsmål rejser sig nu, efter at den amerikanske, republikanske senator Tom Cotton siger til amerikanske medier, at han allerede sidste år mødtes med Danmarks daværende ambassadør i USA, Lars Gert Lose, for at drøfte et salg af Grønland.

”Jeg kan afsløre for jer, at jeg for flere måneder siden mødtes med den danske ambassadør og foreslog, at de sælger Grønland til os,” siger Tom Cotton ifølge Jyllandsposten til flere amerikanske medier, heriblandt Talkbusines and Politics i staten Arkansas.

”Det er tydeligvis den rette beslutning for vort land,” siger han..

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Skal vi nu ikke glemme dronningen, det er jo trods alt ikke hende Trumf skulle besøge men landet Danmark. Dronningen har ingen betydning andet at hun sidder for bordenden og siden uddeler medaljer til at hænge på idioter.