Annonce

Urimelig kritik af forsvarsministeren

Forsvarsministeren overtog et forsvar, hvor der skulle ryddes op efter en perlerække af skandalesager, som ikke blev håndteret af hendes borgerlige forgænger
En række borgerlige politikere har på det seneste haft travlt med at kritisere forsvarsminister Trine Bramsen (S).

De lugter blod efter et par officerers kritiske udtalelser om ministeren, og blandt andre Dansk Folkepartis Søren Espersen har fundet den helt store kanon frem med sit krav om, at ministeren bør gå af.

Et krav, han fremsatte på Twitter den 11. februar, hvilket dog synes lidt paradoksalt i lyset af, at selvsamme Espersen den 12. februar roser ministeren i Politiken for en politisk aftale om Arktis og Nordatlanten.

Espersen udtaler: "I denne sammenhæng har ministeren gjort et godt stykke arbejde".

På substansen er Bramsen altså god nok, men alligevel lugter Espersen blod, fordi nogle kritiserer Bramsen for at have kaldt en forsvarschef for styrelseschef.

Et udsagn, der ikke på nogen måde er negativt ladet, men er en faktuel konstatering af forsvarschefens høje position i den offentlige forvaltning. Ingen løfter et øjenbryn, hvis man kalder Søren Brostrøm styrelseschef.

Så vågnede de hurtigt op til dåd for at skabe splid og score billige politiske point

Men de blå politikere fornemmede dog hurtigt, at her var nogen vrede over betegnelsen, og så vågnede de hurtigt op til dåd for at skabe splid og score billige politiske point.

Overtog et forsvar præget af skandalesager

Virkeligheden er, at forsvarsministeren overtog et forsvar, hvor der skulle ryddes op efter en perlerække af skandalesager, som ikke blev håndteret af hendes borgerlige forgænger, Claus Hjort Frederiksen (V).

Graden af alvor er vidt forskellig. En af de mest alvorlige sager sendte hærchefen i fængsel. Dertil kommer en række andre sager om bestikkelse, mandatsvig, misbrug af kreditkort og anden svindel.

Sideløbende med oprydningsarbejdet er der sikkerhedspolitiske udfordringer nok, som skal håndteres. Senest indgik ministeren en stor aftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance om at styrke Forsvarets kapaciteter i Arktis og Nordatlanten.

En aftale, der udmønter 1,5 milliarder kroner og styrker Forsvarets evne til at følge og overvåge de stadigt stigende aktiviteter - og dermed sikre trygheden i området.

Derfor er tiden også inde til at slå koldt vand i blodet

Derfor er tiden også inde til at slå koldt vand i blodet. Vi har en kompetent og hårdtarbejdende forsvarsminister i Trine Bramsen, og der er masser af grundlag for politisk diskussion, men det bør være om substans frem for fnidder.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Læs kommentar på nyhedsside nederst under Inger Støjberg ang risret/næse

Jeg er træt af blå bloks finden huller i osten, de brokker sig over det mindste, og når de konfronteres med deres fejltolkning, siger de,aldrig vi tog fejl undskyld, eller blot vi beklager, nej de finder dumme undskyldninger for at fortsætte. Fint indlæg fra Stoklund, helt enig

Jeg er fuldstændig enig med Helle Walthers kommentar. Det kunne ikke være skrevet bedre.