Kristen mission løser ikke integrationsproblemerne

Det er en yderst farlig og forkert forestilling at tro at missionering af kristendommen til indvandrere vil forbedre integrationen.
Folkekirken skal blive bedre til at appellere til ikke-vestlige indvandrere. Det mener radiovært, forfatter og debattør Ali Aminali der forleden medvirkede i en artikel i Kristeligt Dagblad.

Ali Aminali mener, at kristendommen vil gavne integrationen.

Det mener jeg er forkert.

Religion er ikke et integrationsmiddel, tværtimod bør religion være en privatsag, som bør holdes inden for hjemmets fire vægge. Det kan ikke være så svært at forstå.

Flygtet fra religion 

”Mange indvandrere fra Mellemøsten eller Afrika er vant til at være en del af religiøse fællesskaber og vil formentlig også kunne se en værdi i kirkens fællesskabtilbud.” udtalte Aminali til Kristeligt Dagblad.

Selvom Ali Aminali insisterer på at mange indvandrere fra Mellemøsten eller Afrika altså er vant til religiøse fællesskaber, er det ikke ensbetydende med, at den danske folkekirke skal tvangsfodre dem med kristendommens 10 bud.

De er ikke flygtet den lange vej for at blive budt ind af hoveddøren med mere religion.

Jeg har selv været vidne til, med mine egne øjne og på egen krop, hvordan religion fodrer fundamentalistiske holdninger og præsenterer en diametral modsætning for det sekulære Danmark.

Ali Aminali har tydeligvis glemt, at mange ikke-vestlige indvandrere har besteget bjerge, krydset havet og tusinder af kilometer for at komme væk fra religiøs fundamentalisme. De er ikke flygtet den lange vej for at blive budt ind af hoveddøren med mere religion.

Mere end et kristent land

Danmark er et kristent land, bygget på kristne traditioner. Det skal til en vis grad respekteres, men Danmark er så meget mere end bare et kristent land. Og i stedet for kirken findes der andre kulturelle tilbud, som jeg mener gavner integrationen bedre: Lokale idrætsforeninger, spejder, samt ungdoms-, elev- og studenterpolitik.

Det modsatte værdifællesskab som Danmark abonnerer på i dag

Forleden hørte jeg Miraklet i Brovst, en dokumentar på P1.

Den handler om Anni og Kjeld Sommers arbejde for at omvende asylsøgere til kristendom. Det står tydeligt for mig at kristendommen har en missionerende funktion, ligesom islam. Anni og Kjeld Sommer tilhører en frikirke, men deres missionerende tilgang er den selvsamme tilgang Aminali efterlyser.

Det er et religiøst og ekskluderende fællesskab, det er det modsatte værdifællesskab som Danmark abonnerer på i dag, med kvindefrigørelse, ligestilling og ytringsfrihed.

I kirken vil de blive mødt med identiske fundamentalistiske værdier fra deres religiøse hjemstavn, manglende ligestilling, diskrimination mod homoseksuelle og abortmodstand. Det ville ikke gavne integrationen, men tværtimod langsomt modarbejde den.

Adam El-Matari er historiestuderende på Aalborg Universitet med sidefag i dansk.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Folk skal have den tro de vil...
Og de skal straffes for ulovlige handlinger...

Og så - Lov følge eller land fly...

Jeg kan stadig ikke se, at det meste der bliver sagt
om "kristendommen" mere er et spørgsmål om etik
end tro, hvor er troen henne?
NB! forsvarerne af den hellige stad skulle bede 5 gange om dagen,
muslimer skal kun 3 gange om dagen-

... Så i stedet skal de bydes "velkommen" i et land, der regeres af en "lyserød" udgave af Dansk Folkeparti, som mistænkeliggør alle, der tror på andet, end den store "Moder Stat"?

Annonce