Socialdemokratiske ministre omfavner Kristian Thulesen Dahl

Dansk Folkepartis formand vil være "det varme borgerlige hjerte" og har opskriften på blå fremgang. Og Kristian Thulesen Dahl får støtte fra en uventet kant
Dansk Folkeparti, og ikke mindst partiets trængte formand Kristian Thulesen Dahl, får nu støtte fra en uventet side i sin og partiets overlevelseskamp.

Hele tre ministre, nemlig indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) samt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) roser således i en kommentar i Berlingske Dansk Folkeparti for at være bloks ”varme hjerte”.

”Vi er helt enige,” skriver de tre ministre.

Dem banker vores hjerter også for

 

”I har et varmt hjerte for den store del af befolkningen, der ikke har fået gavn af de seneste årtiers udvikling. Dem banker vores hjerter også for. Den ufaglærte bagageportør, der bor i en billig lejebolig. Tømrersvenden, der tager turen ind ad Holbækmotorvejen, før de fleste står op. Sygeplejersken på Vestegnen, som tager nattevagter på sygehuset, for at kunne betale terminen.”

Arbejdsdeling i blå blok

Udtrykket kom Kristian Thulesen Dahl med fornylig, da han appellerede til de andre borgerlige partier om at lade hvert parti stå mere frit for at kunne tiltrække egne vælgere.

Altså hvis blå blok skal vinde næste valg.

”Vi skal i den borgerlige blok have en grundlæggende forståelse af, at vi henvender os til forskellige danskere,” forklarede Dansk Folkepartis formand i et interview til Berlingske.

Danmarks sociale samvittighed

 

”Og i den arbejdsdeling skal de andre partier respektere, at Dansk Folkeparti er det borgerlige Danmarks sociale samvittighed. Vi er det borgerlige parti med det varme hjerte.”

Kristian Thulesen Dahls analyse er, at Venstres formand, daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i 00’erne sikrede borgerligt flertal i 10 år ved at love ikke at skære i velfærden. Hvorimod det med efterfølgeren, Lars Løkke Rasmussens, regering fra 2015 til 2019 gik galt.

Fortællingen

Ifølge de tre ministre fortjener Dansk Folkeparti ros for siden årtusindeskiftet at have talt imod en fortælling om, at ”man ikke skulle være knyttet til sit lokalsamfund, og hvor arbejdskraft og indvandring frit skulle flyde over grænsen.”

”Den ros behøver du ikke fra os, for du fik den af vælgerne i 2015, skriver Kaare Dybvad Bek, Peter Hummelgaard og Mattias Tesfaye.

I en tid fyldt med kolde regnestykker

”De gav jer et rekordvalg i Sydjylland, som det ofte bliver sagt, men også på Amager, på Vestegnen og i Vestsjælland. Vi repræsenterer hver især de områder af landet og var ikke overrasket over Dansk Folkepartis fremgang. For I var den blå bloks varme hjerte i en tid fyldt med kolde regnestykker.”

Fokusgrupper

Til gengæld er de tre ministre ikke enig i den anden del af Kristian Thulesen Dahl analyse: Nemlig at Socialdemokratiets støtte ikke er ægte ment.  At den med andre ord er som rebet, der støtter den hængte mand.

Ifølge den netop udkomne bog ”Skaberen, taberen og frelseren?” har Socialdemokratiets analytikere således siden 2007 delt Dansk Folkepartis vælgere ind i forskellige kategorier og identificeret de ”O-mulige vælgere”, som ville kunne flyttes tilbage til Liste A.

Hvilket Socialdemokratiet med sine budskaber systematisk har forsøgt og som til dels lykkedes ved folketingsvalget i 2015. Det år flyttede Socialdemokratiet vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti, som dog hentede endnu flere fra Venstre. Og et forsøg som endelig lykkedes ved folkevalget i 2019, hvilket har bragt Dansk Folkeparti tæt på det nuværende kollaps.

Om det er på skrømt

”Spørgsmålet er, om S rent faktisk mener det, eller om det er på skrømt,” siger Kristian Thulesen Dahl i interviewet.  

”Det er det, jeg skal afdække i de her år. At jeg ikke skulle samarbejde med S om at holde dem på det rigtige spor, fordi jeg så risikerer at miste vælgere, kan jeg ikke bruge til noget.”

Magtbegær

”Der, hvor du tager fejl, Kristian Thulesen Dahl, er, når du påstår, at vores to partiers samarbejde handlede om magtbegær,” skriver de tre ministre i kommentaren.

”Vi har også selv læst den tvivlsomme analyse: At det var de 100 fokusgrupper, der fik Dansk Folkepartis vælgere til i stedet at stemme på os. Til det må man spørge retorisk: Hvis man startede med at lave analysearbejdet i 2011, hvorfor var det så først otte år senere, det virkede? Og hvorfor gør alle andre det så ikke også?”

I stedet henviser ministrene til, at regeringen og Dansk Folkeparti efter folketingsvalget blandt andet har samarbejdet om den tidlige eller såkaldte Arne-pension og det såkaldte Blackstone-indgreb, der skal forhindre kapitalstærke investorer i at opkøbe og renovere udlejningsejendomme for herefter at skrue huslejen i vejret.

Fremskridt for almindelige danskere

 

”Resultater, hvor vi kan mærke jer som blå bloks sociale samvittighed, og hvor vi i fællesskab har skabt fremskridt for almindelige danskere,” hedder det i kommentaren.

Peter Hummelgaards særlige rådgiver, Michael Johnson, afviser også på det bestemteste, at Socialdemokratiet skulle have uærlige hensigter.

”Politik handler meget mindre om fokusgrupper end man måske skulle tro," skriver Michael Johnson på Twitter.

"Det gælder også samarbejdet mellem DF og S.”

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Læs min kommentar under "Danmark,Israel og østrig"

Jeg tror ikke på DF vil have bedre velfærd, dengang Lars Løkke var statsminister gik DF med til besparelse på velfærd, nu er regeringen i gang med at forbedre velfærden udlændinge politikken har Regeringen overtaget, derfor går DF endnu længere tilbage af mandater hvis der bliver valg

Forskellen på DF og Socialdemokratiet er at sidstnævnte har folkene til at besætte ministerposterne. DFs største fejltagelse var at de ville nedlægge regionerne for at få politisk magt over sundhed og sygehuse. DF har ikke folkene ude i regionerne til at få nok indflydelse. Derfor valgte den lille top i DF at lægge regionerne ind under folketinget og staten. Og dermed via folketingsgruppen at få direkte indflydelse på sundhedspolitikkens udførelse i Danmark. Et topstyret udemokratisk træk, som viste danskerne at DF har politikken men ikke de nødvendige demokratiske muskler.
Politik er ikke døgnfluer.
Især ikke når det gælder:
Sundhed
Indvandring
Beskæftigelse
Klima
Jylland/København
Socialdemokratiet har vist sig at have usædvanligt holdbare ministre. De er unge og midaldrende og kan holde måske halvt så længe som Bertel Haarder og Marianne Jelved. Til gengæld har de en god forståelse af danskhed, demokratiets grundvilkår, danskernes hverdagssituationer, indvandring, skattens betydning som danskernes fælles livsforsikring, pension og lønninger. Om de også forstår sig på gældsafvikling vil blive afgørende for klimatiltagene de næste ti år og dermed antallet af Mette Frederiksen regeringer.
Med hjælp fra Kristendemokraterne og de konservative kan Mette Frederiksen måske få tre hele regeringsperioder og sætte ny Danmarksrekord i nyere tid.

De overstuderede, teoretiske og uerfarne sen-teenagere i den lille bitte, et parti, mindretals-S-regering spiller på alle harpens strenge !!!, egoismens og selvophøjelsens beskidte side !!! samt de hjernevaskedes tillid !!! - det har ikke gang på jorden !!! - nærmere på månen !!! - TAG NU BARE FOR FANDEN JERES NAIVE JUDAS-TØJ OG FORSVIND !!! - I HAR ØDELAGT OG SMADRET MERE END NOGEN ANDEN REGERING I DK !!! - NOK ER MERE END RIGELIGT OG RETFÆRDIGT !!! - I ER SIMPELTHEN UBEGRIBELIGT NAIVE, FRÆKKE OG ALDELES TOSSEDE I JERES HÅBLØSE KLASSEKAMP !!! - I STEDET FOR AT FREMME ØKONOMI OG VELFÆRD GØR I DET FULDSTÆNDIGT UMULIGT AT HÆVE DE OFFENTLIGT ANSATTES LØN !!! - UDEN AT SÆTTE SEDDELPRESSEN PÅ OVERARBEJDE !!! - OG I VIL FORHÅBENTLIGT GERNE GIVE MANGGE AF JERES TROFASTE STØTTER EN BEDRE FREMTID ?!?!? - VOR HERRE BEVARES FOR NOGLE KYLLINGER, PAPEGØJEN HAR I SIT VAKKELVORNE BUR !!!!!!!!!!

Annonce