Annonce

"Social dumping er en trussel mod vores samfundsmodel"

Regeringen sikrer en helhedsorienteret tilgang til bekæmpelse af social dumping, mener S-ordfører.
Det er afgørende for et sundt arbejdsmarked, at arbejdet foregår under ordentlige vilkår og til en fair løn.

Det gælder for både danske og udenlandske arbejdstagere. Og selvom det for de fleste kan virke indlysende i danske sammenhænge, så er det ikke en selvfølge hos alle virksomheder. Desværre.

For rundt omkring på landets byggepladser, i rengøringsvirksomhederne, på restauranterne og på det grønne område ses der eksempler på virksomheder, som konkurrerer på lave lønninger og dårlige, måske endda farlige, arbejdsforhold.

Historisk høj politiske prioritering

Arbejdsmarkedets parter yder en stor indsats, men derudover er et af de allervigtigste redskaber i kampen mod social dumping den fælles myndighedsindsats, som der under den nuværende regeringen har fået en historisk høj politiske prioritering.

Indsatsen dækker over et styrket samarbejde mellem de relevante aktører Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Politiet som sikrer en effektiv kontrol.

Og ifølge afrapporteringen fra det 1. halvår 2020, så ser det ud til, at indsatsen virker.

Kontrol ramt af corona

2020 har selvfølgelig også være tynget af nedlukning og den fælles myndighedsindsats har, ligesom så mange andre offentlige arbejdspladser, også være ramt af hjemsendelser på grund af Covid-19 situationen.

Derfor har man heller ikke kunne foretage det samme antal besøg og kontroller, som under normale omstændigheder. Og det er en udfordring, når flere brancher, trods Covid-19, stadig har holdt åben.

Det er en udfordring, når flere brancher, trods Covid-19, stadig har holdt åben

Det kræver politisk vilje at tage et livtag om problemet – særligt midt i en global sundhedspandemi, hvor den politiske debat og håndtering i høj grad handler om restriktioner, teststrategi og langsigtede genåbningsplaner.

For et godt arbejdsmiljø handler også om coronasmitte. At man kan tage på arbejde, uden at være bekymret for om man udsætter sig selv eller andre for smitte, fordi arbejdsgivere, kunder eller kolleger ikke efterlever de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne udstikker.

Glæder mig til at se virkningen

Social dumping er en trussel mod vores samfundsmodel. Det er en grundlæggende socialdemokratisk vision, at man på de danske arbejdspladser skal have en løn man kan leve af og være i et arbejdsmiljø man ikke bliver syg af.

Jeg glæder mig til at se indsatsen folde sig fuldt ud, når pandemien ikke længere sætter sine begrænsninger.

Jeg glæder mig til at se virkningen og effekten af den historiske høje bevilling, som forhåbentlig kan være med til at slå hårdt ned på de virksomheder, som ikke overholder de fælles spilleregler.

 

Lennart Damsbo-Andersen (S) er medlem af Folketinget. Han er ordfører for social dumping.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Social dumping kan være mange ting
feks,som kontanthjælpsmodtager at blive straffet med en bøde på 1000 kr
fordi man ikke har fundet et arbejde inden for et år, eller ikke har haft
225 timers arbejde (225 timers reglen)
og det er i forvejen den laveste ydelse.
og at tage 1000 kr fra en der ikke er lykkes at finde en arbejdesgiver
der vil ansætte en, og som svar på jobansøgning skriver der var 150-200 ansøger
så det blev desvære ikke lige dig

Det vil jeg kalde social dumping

Og vi taler om jobparate jobsøgende der godt vil arbejde,1000 kr i bøde hver månde

Arbejdskraftens frie bevægelighed, er når det drejer sig om timelønnede arbejdere altid social dumpning, for det betyder at den nederste del i de danskes samfund aldrig vil kunne skaffe sig et varrigt arbejde og det betyder at lønninger og arbejdsforhold holdes nede under et niveau, som dansk arbejdskraft kan leve med.

Social dumpning sker fordi DÅRLIGE DANSKERE vil spare penge, og der er folk der af nød tager arbejdet/snyder for egen vinding.

Annonce