Annonce

Britt Bager flygter fra Jakob Ellemann

Den detroniserede Britt Bager nu i stald hos Søren Pape - nu tæller den konservative folketingsgruppe to varme Inger Støjberg-støtter
Britt Bager, Venstres nuværende medieordfører forlader nu Venstre til fordel for den konservative folketingsgruppe.

Dermed er Venstres folketingsgruppe skrumpet med fire mandater siden valget i juni 2019:

Først skred Inger Støjberg-støtten Marcus Knuth, der også landede hos de konservative

Først skred Inger Støjberg-støtten Marcus Knuth, der også landede hos de konservative. Så smækkede Venstres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, med døren. Han er løsgænger, men flirter kraftigt med ideen om at starte et helt nyt parti. Foreløbig har han startet sit eget politiske netværk. Endelig smækkede Venstres tidligere næstformand Inger Støjberg kraftigt med døren - efter at hendes eget parti havde stemt for at rejse rigsretssag mod hende. Inger Støjberg er pt. løsgænger med kontor på Dansk Folkeparti-gangen på Christiansborg.

Venstres tidligere næstformand (Før Inger Støjberg overtog posten), Kristian Jensen, forlader ved udgangen af marts Venstres folketingsgruppe - og politik - til fordel for et job som særlig ambassadør. Hans V-mandat erstattes dog af en anden.

Bedre muligheder hos de konservative

De Konservative skriver i en pressemeddelelse, at Venstres tidligere politiske ordfører og tidligere statsrevisor,  Britt Bager, har meldt sig under de konservative faner, fordi "hun ser bedre muligheder for at udleve sine politiske ambitioner hos Det Konservative Folkeparti".

Ifølge Britt Bager er beslutningen "grundigt bearbejdet og har været længe undervejs":

Og så handler jeg også på, at jeg hører til i et parti, der er med i et politiforlig

"Min livsrejse har gjort, at mit fokus og mine politiske prioriteter har ændret sig. Og så handler jeg også på, at jeg hører til i et parti, der er med i et politiforlig. Et parti, der arbejder for at sænke skatten, men ikke står rigidt fast på et skattestop. Og et parti, der vil sikre et stærkt Danmark i Europa, uden at det føderale tager overhånd. Og så har jeg altid ment, at det borgerlige og det liberale skal hænge sammen," siger Britt Bager om baggrunden for sit partiskifte.

Britt Bager henviser i pressemeddelelsen til at Venstre meget overraskende i december 2020 valgte - modsat de konservative - at stå uden for politiforliget.

Formand for de konservative, Søren Pape Poulsen, glæder sig over, at politikere vælger Det Konservative Folkeparti til:

"Det er et skulderklap af de helt store, når en tidligere politisk ordfører melder sig ind i Det Konservative Folkeparti. Alle, som kender Britt, ved, at hun er en konstruktiv politiker, der brænder for at finde løsninger. At hun er arbejdsom og enormt vidende. Og så er hun oven i købet valgt med et imponerende stemmetal."

Der er endnu ikke truffet beslutning om Britt Bagers kommende politiske ordførerskaber og opstillingskreds.

Britts nedtur

Britt Bager oplevede sin storhedstid i den sidste del af Lars Løkke Rasmussens regeringstid.

I maj 2019 blev hun, der hidtil havde været sit partis kultur- og medieordfører, udnævnt til politisk ordfører, og i oktober 2018 blev hun yderligere velbetalt statsrevisor.

Britt Bager brokkede sig højlydt over tabet af den velbetalte og eftertragtede tjans som statsrevisor

Straks efter valget i juni 2019 mistede hun posten som politisk ordfører.

Efter at Lars Løkke i august 2019 blev gået som formand for Venstre, blev Britt Bagers tid som statsrevisor afkortet med et år. Posten overgår således pr. 1. oktober til Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Britt Bager var ellers oprindeligt udnævnt til at være Venstres statsrevisor for perioden 1. oktober 2018 til 1. oktober 2022. Britt Bager brokkede sig højlydt over tabet af den velbetalte og eftertragtede tjans som statsrevisor, som udløser godt 300.000 kroner årligt oveni folketingsgagen.

Yderligere mistede Britt Bager posten som sit partis kulturordfører. Tilbage var kun posten som Venstres medieordfører.

Britt Bager er - som Marcus Knuth - erklæret Inger Støjberg-tilhænger. Hun var således blandt de otte medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der stemte imod at rejse rigsretssag mid Støjberg.

Hemmeligholder giveren

Marts 2019 afslørede Netavisen Pio, at Britt Bager havde modtaget 100.000 kroner i valgkampbidrag op til valget i 2015 fra samme giver.

I strid med reglerne om partistøtte oplyste hverken hendes partiforening eller Britt Bager selv om, hvem giveren var. Reglerne siger ellers at offentligheden skal have oplysning om identiteten på en giver, hvis der gives et valgkampbidrag, der er større end 20.000 kroner (Nu pritalsreguleret til 20.900 kroner).

det førte til at regionen senere anmeldte forholdet til Midt- og Vestjyllands Politi

I forbindelse med en politianmeldelse af andre uregelmæssigheder hos Venstre valgte hendes tidligere partiforening i Faurskov at anmelde forholdet over for Venstre i Region Midtjylland, der gav oplysningerne videre til Region Midtjylland. Og det førte til at regionen 24. maj 2018 anmeldte forholdet til Midt- og Vestjyllands Politi, der ved en fejl overså politianmeldelsen.

Enhedslisten anmeldte april 2019 på ny sagen til politiet - denne gang til Østjyllands Politi.

Statsadvokaten i Viborg meddelte 29. juni sidste år, at man droppede videre efterforskning i Britt Bager-sagen, fordi indberetningspligten tilbage i 2015 ikke påhvilede folketingskandidaten, men derimod kandidatens parti:

"Efterforskningen i sagen mod folketingsmedlemmet indstilles, da indberetningspligten i 2015 (og indtil en lovændring med ikrafttrædelse 1. januar 2017) påhvilede partiet og ikke den politiske kandidat,” skrev Rigsadvokatens presserådgiver således i en mail til Netavisen Pio.

Britt Bager har under hele forløbet fastholdt, at hun ikke har pligt til at oplyse navnet på giveren af de 100.000 kroner.

Ellemann: Britt har flyttet sig

På Twitter ærgrer V-formand Jakob Ellemann sig iver Britt Bagers flugt til de konservative. Han understreger dog samtidig, at det er Britt Bager - ikke Venstre - der har flyttet sig politisk:

Vores politik ligger fast. Vi er et borgerligt-liberalt parti

"Britt Bager siger farvel til Venstre. Det ærgrer mig selvfølgelig. Vores politik ligger fast. Vi er et borgerligt-liberalt parti, men jeg kan læse, at Britt har flyttet sig og i dag ser sig som konservativ. Jeg ønsker Britt god vind fremover."

placeholder

 

Selv siger Britt Bager, at hun er borgerlig, før hun er liberal:

nu mangler det nationalkonservative ben. Det ændrer på balancen i partiet

"Jeg er borgerlig, før jeg er liberal, men sådan ser jeg ikke Venstre længere. Venstre var tidligere et bredt og folkeligt parti, men er i dag et væsentligt smallere parti. Jeg var glad for at være i et parti, som kunne rumme både Jan E. Jørgensen og Inger Støjberg, men nu mangler det nationalkonservative ben. Det ændrer på balancen i partiet," siger Britt Bager til Berlingske.

Britt Bager har tidligere været medlem af studenterforeningen Konservative Jurister, som hører under Konservativ Ungdom.

Skrumpet fra 43 til 39 mandater

Venstre fik ved valget i juni 2019 43 mandater. Mandattallet er med Britt Bagers udtræden skrumpet ind til 39.

Modsat er det gået hos de konservative, der opnåede 12 mandater ved valget i 2019. Siden er både Marcus Knuth og Britt Bager kommet til. Til gengæld har de konservative mistet Orla Østerby, der er blevet løsgænger i ærgelse over partiets håndtering af hans chikanøse opførsel over for gruppefællen Birgitte Klintskov Jerkel.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rotterne forlader skuden..

En hel del Venstre-folk tænker nok over i hvilket parti chancen for genvalg er størst. Man skulle jo nødig ud i det rigtige erhvervsliv for at tjene til føden.

Spot on 😖

Spot on 😖

Spot on 😖

Tja, tak til Lars Løkke Rasmussen for at have efterladt et parti i krise, og for at have skabt den.
Og lille Elleman kan ikke noget. Har ikke gjort noget godt for blå blok.

Venstre bløder både stemmer i meningsmålingerne og medlemmer i folketinget. At Ellemann går meget svære tider i møde, må være et ret sikkert gæt.

Rette bager for smed.
Det er dagens overskrift. Både i Venstre, men måske også hos socialdemokraterne.
Her har vi holdt afstand, levet i små bobler, været varsomme med at omgåes andre. Ja stort set overholdt alle regler.
Og så giver man coronapasset og genåbningsfordelene til alle dem der blev smittet. De må nu gerne komme til frisøren, osv. At rette bager for smed.

Alting har en pris. Stålsatte smede der forstår at smede når jernet er varmt. Men når man smeder hestesko, skal man huske at have hjertet med sig.
Form og holdbarhed er ikke ligegyldigt på den lange bane. Sporene skræmmer. Ikke mindst i Venstre, hvor forhammeren har fået en umiskendelig militæragtig lyd.
Føler frontsoldaterne sig snydt, løber selv bageren fra byen.

Coronapasset er at give 12-talspigen 03.
Coronapasset er at udvise mistillid til alle der gjorde alt for at holde smitten nede.
Coronapasset er at fortælle borgerne at B 117 er langt mere avanceret i sin fremfærd end den almindelige dansker er i stand til at håndtere.

Coronapasset bygger endvidere på at vaccinerede ikke kan medtage smitten fra en familie til en anden. Eller blot fra en person til en anden.
Coronapasset bygger på at en smittet og syg ikke kan blive smittet igen og videreføre smitten til en anden ved en senere lejlighed.

Coronapasset er et farligt element, som bevirker at indehaveren tror, at den hellige grav er velforvaret.

Og det tyder de europæiske landes corona-smittetal på at den langtfra er. Se Norge, Tyskland og Sverige.

Coronapasset er rødt blår i øjnene på folk. At rette bager for smed. Coronaen narrer pas-gængerne.
I Israel, hvor coronapas ideen kommer fra, er allerede 50% af befolkningen vaccineret.

Coronapasset kunne måske være en god ide senere i forhold til festivaler, natklubber, diskoteker, og udenlands flyrejser.
Men små danske byer uden smittede i uger, der skal hr. Ramani og fru Hansen skaffe et coronapas før turen går til frisøren. Det er at rette bager for smed.

12-talspigen kæmpede bravt. Karakter 03. Danmark mangler i den grad håndværkere. Så måske slipper vi for endnu en cand. scient. pol. Der vedtager landets love.
Et tegn for at vise at man må komme ind. På bestemte steder. Det fandtes vist tidligere syd for grænsen. Hvad var det dog det hed?

At rette smed for bager.

Det ser ud til, at der mangler en fraktion til at tage nogle af Venstres tidligere medlemmer. Som Radikale Venstre udsprang af Venstre, må de nu søge det højreradikale Venstre i form af Papes Konservative. Og Pape som statsminister?? Det bliver et "Nej tak herfra" for at blive i sødsuppefjernsynets terminologi. Pape har om nogen ikke forholdt sig til det usympatiske at logge al trafik på folks telefoner og ydermere i sin tidligere position af JUSTITSMINISTER, skrevet til teleselkaberne, at de skulle se stort på en dom fra EU. (Se "ulovliglogning.dk). Det ser ud til, at det nu ændres med en ny logningsbestemmelse, der tager hensyn til privatlivets fred. Men jeg vil set det, før jeg tror det.