Corona-vagter: Minister holder fast i ægtefælle-modregning

Penge tjent på ekstravagter under coronakrisen vil fortsat tælle med, når ægtefæller bliver modregnet i sociale ydelser, lyder det fra beskæftigelsesministeren
Sosu-assistenter, sygeplejersker, ambulanceførere og andre oplever, at der er ekstra bud efter deres arbejdskraft i denne coronatid.

Coronasmitten sender danskerne på hospitalet som aldrig før, og det betyder ekstra lange dage samt weekend- og nattevagter.

Normalt følger pengene med, men hvis ens ægtefælle er førtidspensionist, er det ikke tilfældet. I den situation afgør ens indkomst, hvor meget ens ægtefælle får udbetalt i førtidspension.

Tjener man for meget, fratrækkes pengene i skat - og nogle ender med at betale op til 70 procent i skat af de ekstra vagter.

Netop det oplever mange af de folk, som tager ekstravagter, og deres ægtefæller i denne coronatid.  

Hummelgaard: Vi ændrer ikke reglerne

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kender til sagerne og problemet, men ifølge ham giver det ikke mening at adskille penge tjent under coronapandemien fra penge tjent på andre tidspunkter.

Det betyder, at ægtefælle-afhængigheden ikke bliver fjernet - hverken under coronapandemien eller permanent.

Det gør vi ikke på baggrund af disse historier, selvom de gør indtryk

“Jeg anerkender og har stor taknemmelighed, men at afskaffe hele princippet om ægtefælle-afhængighed, det gør vi ikke på baggrund af disse historier, selvom de gør indtryk,” siger Peter Hummelgaard til Ekstra Bladet.

Beskæftigelsesministeren mener nemlig ikke, at man kan fjerne kravet for nogle uden at gøre det for alle.

“Man kan ikke bare tage klumpen med corona-job ud, fordi vi har sympati for, at de arbejder ekstra. Sådan er systemet ikke skruet sammen,” siger Peter Hummelgaard.

Frustreret SF-profil kræver handling

Statsminister Mette Frederiksen (S) har tidligere afvist at ændre på reglerne for folk, som arbejder i frontlinjen mod coronavirus.

Holdningen fra regeringen bliver kritiseret af SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge, som har indkaldt beskæftigelsesministeren i samråd om sagen.  

Jeg er sgu skuffet over regeringen!

“Jeg er sgu skuffet over regeringen! Kom nu i øjenhøjde med de mange mennesker, som i stedet for klap på skulderen får et spark bagi. Vi snakker så meget om "samfundssind", og det er et dejligt ord. Nu er det vist på tide, at vise noget samfundssind over for førtidspensionister og deres partnere,” skriver en frustreret Karsten Hønge på Facebook.

placeholder

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Hønge er skuffet over regeringen. Der er sikkert også mange der er skuffet over Hønges bedrageri under EU og Folketingsvalget, hvor HAN sparkede sine vælgere bagi.

Til gengæld syntes Hænge, at det var helt på din plads, at Holger K modtog ministerpension til sit barn. Det var en privat sag, og i øvrigt fulgte han bare reglerne.
Nogle er nemlig mere lige end andre.

og så er der lige 225 timers reglen der giver 1000 kr i bøde
til dem med færest penge fordi de ikke kan finde et arbejde

FØDT FATTIG ALTID FATTIG....Af fattigrøv er du kommet, som fattigrøv skal du være. HVORNÅR bliver det danske samfund og Christiansborg parat til at give en mærkbar skærv til FOLKEPENSIONISTER,FØRTIDSPENSIONISTER og folk på andre "overførselsindkomster" ??? Det må siges at være på tide. Direkte UFORSKAMMET at det aldrig bliver de fattigstes "TUR" til at få lidt mere mønt. Det er godt nok på tide deres "satser" får en tand OPAD. HUMMELGÅRD du skuffer.

Grunden til at Socialdemokratiet ikke vil tale pensioner etc. Er at de jo har hugget de penge der bl.a,, skulle bruges til at forbedre forholdene eller i det mindste prissikre de ydelser man fik tidligere. Lykketoft huggede den Sociale Pensionfonds milliarder og brugte dem til tant og fjase i stedet fir til deres formål. Jeg er ud af en lang række arbejdere/socialdemokrater og de roterer i deres grave når de ser hvordan i forvalter de midler som de og vi har sparet op i samfundet til vores alderdom. Det eneste der stiger hos en pensionist idag er priserne og vi bliver fattigere dag for dag.

"Beskæftigelsesministeren mener nemlig ikke, at man kan fjerne kravet for nogle uden at gøre det for alle."

Fint nok, så fjern kravet fra alle. Hvor svært kan det være?

Annonce