Annonce

Coronaen sendte Thomas’ kollegaer på museum

Hjemme-ferie fik Thomas' kolleger til at dyrke dansk kultur. Netavisen Pios faglige podcast diskuterer om Socialdemokratiet er blevet et “pølsehorns-parti”.
"Socialdemokratiet har ladet kulturen stå, og sagt at det er fint at der er nogen der vil have finkultur, mens andre vil have fodboldbaner. Jeg synes, vi skal udfordre den præmis.”

Ordene kommer fra Thomas Skriver Jensen, der til dagligt er industritekniker og formand for ungdomsafdelingen i Dansk Metal.

“Vi kan helt tydeligt se i den her coronatid, at helt almindelige arbejdere gerne vil også den her type kultur, men ikke gør det”.

I Netavisen Pios podcast “Faglige Stemmer” fortæller Thomas hvordan han efter sommerferien har oplevet, at hans kolleger hjemme på værkstedet, som normalt er først i flyveren på vej til charterferie omkring Middelhavet, har brugt deres sommerferie på at opleve danske kultur: 

"Fordi mine kolleger ikke kunne komme på charterrejse og fordi der var halv pris på en masse kulturtilbud, så var det nogle helt andre ting vi talte om på værkstedet,” siger han og fortsætter:

Det at komme ud og se nogle forskellige danske kulturattraktioner, det havde virkelig rykket ved deres grundvold og nogle af de ting de mente.

Normalt er det eneste kultur, vi taler om, hvordan det er gået Odense Boldklub i weekenden

Derfor er der behov for at tage en diskussion om hvordan vi skaber en kulturpolitik, der også er mere involverende for mine kolleger ude på fabrikken.

"Normalt er det eneste kultur, vi taler om, hvordan det er gået Odense Boldklub i weekenden," fortæller Thomas Skriver Jensen.

Mål kulturinstitutionerne på hvem der bruger dem

Ifølge Thomas Skriver Jensen er det vigtigt, at kulturinstitutionerne når bredere ud. Det er ikke nok at se på hvor mange mennesker der kommer til forestillinger eller udstillinger, men også hvem det er der kommer, mener han.

"Jeg synes, vi skal måle på hvor gode kulturinstitutionerne til at få bredt deres kultur ud til den brede befolkning og ikke bare en lille gruppe mennesker."

Han mener også, at det er nødvendigt at se på om man skal se på priserne holder almindelige lønmodtagere fra at bruge kulturen.

"Kan de ikke det, så kan vi blive nødt til at tage nogle penge fra dem og give dem til nogen af dem der kan. Vi bliver også nødt til at se på priserne, der er stukket helt af, så det igen bliver muligt for helt almindelige fodbolddanskere at komme ind og se på malerier eller teater."

Hele diskussionen om arbejderklassens kulturforbrug kan høres i Netavisen Pios podcast "Faglige Stemmer". Her diskuterer panelet regeringens pensionsforsalg og om hvorvidt Socialdemokratiet er blevet et “pølsehornsparti”, der nedgør kunst og smal kultur til fordel for håndbold og folkelighed.

I studiet: Dennis Kristensen (Tidligere formand for FOA), Julie Brendstrup (Receptionist og tillidsrepræsentant i 3F) og Thomas Skriver (Formand for Dansk Metal Ungdom).

Vært: Niels Jespersen, Chefredaktør for Netavisen Pio og tidligere tillidsmand i SiD og HKKF

placeholder

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet