Annonce

Coronakrisen giver os en socialpolitisk lektion!

Coronakrisen er en hård tid for alle mennesker i dette land. Både for børn der vil i skole, lønmodtagere det vil på job og ikke mindst for de socialt udsatte.
Jeg er enormt bekymret for de mest udsatte borgere i vores samfund. Jeg er bekymret for barnet i det alkohol og misbrugs hjem. De sidder, der hver dag lige nu, og er alene, de får ikke afbrækket i skoletiden eller dagtilbuddet. Jeg er enormt bekymret for den hjemløse mand eller kvinde, der i forvejen har et dårligt helbred og er bange for hvad dagen efter byder på.

Jeg er bekymret for barnet i det alkohol og misbrugs hjem

Jeg er rigtig glad og stolt over, at vores Regering har sat sid i spidsen for at lave initiativ på initiativ for at understøtte kvinden der oplever vold, børnene der sidder i misbrugshjem og for hjemløse. Der er lavet børnepakke for at sikre hjælp til de udsatte børn, frivillige og kommunale medarbejdere gør alt hvad de kan. Vi indlogerer hjemløse midlertidigt på hostels. Alle disse initiativer fortjener anerkendelse og ros. Jeg er rigtig glad for, at det er en socialdemokratisk regering og en socialdemokratisk krisehåndtering vi har i vores land.

Tid til progressiv socialpolitik

Før coronakrisen ramte Danmark, var de danske krisecentre også overfyldte. Mange børn, der har brug for hjælp nu, havde brug for hjælpen før, og jeg er ikke altid sikker på vi, at vi har løst opgaven godt nok. Jeg synes derfor også, at vi skal bruge nogle af de elementer der implementeres nu i krisetiden, efterfølgende når vi igen oplever normaltilstand.

Jeg synes derfor også, at vi skal bruge nogle af de elementer der implementeres nu i krisetiden, efterfølgende når vi igen oplever normaltilstand

Vi skal til at tale om at en progressiv socialpolitik for de mest udsatte, ikke blot skal føres i krisetider som denne. En progressiv socialdemokratisk socialpolitik skal vi føre altid. Det er en investering, som både sikrer et økonomisk afkast, og en investering som er menneskeligt uvurderlig.

Jeg er bekymret for, om vi i dagligdagen gør nok for den voldsramte familie, den hjemløse borger eller barnet der vokser op med misbrug i familien. Der bliver tvangsfjernet flere i første kvartal hvert år, end i hele 3. og 4. kvartal til sammen. Det taler ind i en diskussion om at børns vilkår i for høj grad risikerer at handle mere om økonomi, end om hvad der er bedst for børn.

De udsatte mennesker, som jeg skriver om i dette indlæg, fortjener ikke blot hjælp i en krisetid, fordi de er mere sammen med deres familier og fordi volden, alkoholen, misbruget bliver forværret. De fortjente også samfundets hjælp lang tid før krisen ramte.

Corona-redskaberne skal vi holde fast i

Lige nu beviser vi, hvor meget vores sikkerhedsnet i velfærdssamfundet er værd. Danmark står sammen, vi passer på hinanden. Vi sikrer lynhurtigt midlertidige væresteder til hjemløse. Vi sikrer flere pladser for voldsramte kvinder der skal på krisecentre. Vi opsøger de udsatte børn på et andet plan end tidligere, vi arbejder benhårdt for at sikre, at de bliver hørt og får nogen at tale med.

Vi skal holde fast i nogle af de arbejdsmetoder der opstår nu

Vi skal holde fast i nogle af de arbejdsmetoder der opstår nu. Vores regering skal sikre en styrket økonomi til de danske kommuner, så vi i langt højere grad kan lave opsøgende arbejde for vores udsatte børn og sikre tryghed for hjemløse.

Danmark skal på nationalt og lokalt plan sikre en progressiv og tryg socialpolitik. Ingen udsatte og sårbare mennesker fortjener at vente på hjælp. De skal have hjælp og omsorg, også efter krisetiden.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så låner vi nogle flere

Der er vel INGEN på hele kloden der VED hvordan det kan komme til at se ud, hvis der ER noget efter
CORONADØDEN.Hvis der ER nogen "mening" er "meningen" måske den at "bøtten skal vendes" nu. Så må man tage den derfra. Uanset hvad og hvordan bliver det med garanti verdens allersvageste der kommer til at betale. Sådan har det været siden urtidsmennesket for første gang slog øjnene op.Men,lad os nu se HVEM der overlever ….

"De svageste" ender ud som noget sådant,FORDI de bliver GJORT "svage".Det starter allerede i barndommen.Derfra til ungdommen,og videre gennem resten af livet. " De svageste" er dem der altid er blevet holdt nede.Dem der aldrig fik en chance,eller får en chance. Dem der aldrig blev "godkendt" af "fortroppen". Til sidst "dømt out". INTET menneske bliver født "svag". "Svaghed plantes i barnet,som et lille korn",allerede i folkeskolen. Hvor den "store frasortering" begynder.Det mobbede barn blive fravalgt,og isoleret.En social arv præger og påvirker barnet ingen vil lege med.Et mobbet barn kan ikke følge med i skolen.Og får senere ingen uddannelse. Vejen til ingenting bliver lagt altfor tidligt."Svaghedens ofre" bliver de børn,der kommer hovedsaligt fra samfundets fattigste grupper.Hos "svage" børn bliver alle "drømme og planer" lagt ned, allerede i begyndelsen af deres skolegang.
For ethvert menneske er det en nødvendighed at få en GOD start på livet. Sådan er det bare ikke for alle. Uligheden vokser dag for dag.

Sverige har netop lagt "program" ud for hvem der skal "behandles" på hospitalerne ,og hvem der ikke skal.I tilfælde af et presset hospitalsvæsen. Noget lignende vil af samme årsag kunne gøre sig gældende i Danmark. Hvor den "produktive" del af befolkningen vil blive anset som værende "bedste kort" for landet. Første prioritet formodes at være højtuddannede yngre borgere. "Hende i den fødedygtige alder, med stram nederdel og stiletter,og gerne børn ved hånden.Samt manden med fast job og synlige muskler i tætsiddende jeans".Og beholdning på bankbogen. De nedprioriterede formodes at være ældre over 7o år. Og ellers generelt borgere med en eller flere sygdomme i forvejen. Tydelig forargelse over et "nedlukket " Danmark mærkes hovedsalig mellem folk af borgerlig herkomst.De JAMRER over faldene aktier og kursfald.Og der tales om "hjul der jo SKAL holdes i gang. For enhver pris.
Uanset om det koster menneskeliv. Et "nyt holocaust" rejser sig derfra hvor det aldrig har været borte.Blot camoufleret. Akkurat som en en GLØD kan ligge og ulme.

ALLE og gentager ALLE,har FANDME ret til at blive behandlet.Desværre har ingen mulighed for at kunne tjekke om ALLE reelt set BLIVER behandlet. "Timet" at pårørende på grund af fare for COVID 19 smitte,ikke kan besøge kære i øjeblikket på hospitalerne.