Dagpenge-uret sættes i stå i tre måneder

Med ny hjælpepakke sættes dagpenge-tælleren på pause i tre måneder. “Det er rigtig positivt,” lyder det fra SF-formand.
Sent i nat blev samtlige partier i Folketinget enig om en historisk hjælpepakke, der skal holde hånden under danske lønmodtagere, danske virksomheder og selvstændige.

Men pakken rummer også en udstrakt hånd til de dagpengemodtagere, som lige nu er ledige, mens corona-krisen har lukket samfund og jobcentre ned og sat jobmarkedet i dvale.   

Fra 9. marts til 9. juni vil dagpenge-uret blive sat i stå. I de tre måneder vil de ledige dermed ikke bruge af deres toårige dagpengeperiode.

Derfor er det rigtig positivt, at denne her aftale indeholder en mulighed for en forlængelse af dagpengene på tre måneder

Forslaget blev allerede i sidste uge lanceret af SF’s beskæftigelsesordfører Karsten Hønge. Og det har været vigtigt for SF, at forslaget blev en del af hjælpepakken, fortæller SF-formand, Pia Olsen Dyhr, ved torsdagens pressemøde: 

“Derfor er det rigtig positivt, at denne her aftale indeholder en mulighed for en forlængelse af dagpengene på tre måneder, for alle der er i dagpengesystemet,” siger hun.

 

Enhedslisten: Arbejdsløse har ikke en jordisk chance 

Det har også været afgørende for Enhedslisten, at der blev kigget til de arbejdsløses side i den ekstraordinære situation:  

“I Enhedslisten er vi særligt glade for, at vi kan sørge for, at de mange arbejdsløse - der ikke har et jordisk chance for at finde arbejde job - får forlænget deres dagpengeperiode,” siger politisk leder Pernille Skipper.

Samme ret gives til syge, som har opbrugt deres ret til sygedagpenge 

De mennesker, der lige nu står til at falde ud af dagpengesystemet, fordi de har opbrugt deres dagpengeret, vil desuden få mulighed for at komme tilbage på dagpenge frem til den 9. juni 2020.

Samme ret gives til syge, som har opbrugt deres ret til sygedagpenge.

Samtidig tilbyder man også hjælp til elever og studerende på de videregående uddannelser, som kan miste deres fritidsjob som følge af corona-epidemien.

De får ret til at optage ekstra SU-lån på op til 6.388 kroner i marts og april. Det svarer til at to måneders ekstra SU-lån i hver af de to måneder.


Læs hele aftalen her.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Komiske Thomas FUP, helt forkert, det er de borgelige partier incl. de radikale, som giver fingeren til "nedslidte Arne". Hvis de borgelige partier var villige til at hjælpe "nedslidte Arne", kunne de sagtens nå at lave en aftale sammen med socialdemokratiet inden sommerferien. Når det gælder coronaen kan de jo godt samarbejde hurtigt om den nødvendige lovgivning, så hvad er problemet hvis de ønsker at hjælpe Arne og hans tilsvarende nedslidte kollegaer?

Annonce