Annonce

Danmark er blevet mere konkurrencestærk

Danmark er rykket op på World Economic Forums liste over de mest konkurrencestærke lande i verden. Det trækker op, at danskerne er teknologisk parate og godt uddannet.
For første gang i tre år rykker Danmark nu op på den internationale rangliste over de mest konkurrencestærke lande i verden. Fra en 15. plads i 2013 til en 13. plads i år. Listen tæller i alt 144 lande.

Det er World Economic Forum, som er en international institution, der har til formål at forbedre verdenssituationen gennem offentlig private-samarbejder, som er afsender på rapporten. De bruger i alt 12 forskellige parametre til at bestemme landenes placering, og det er særligt teknologisk parathed, innovation og de videregående uddannelser, som trækker Danmark op.

Det glæder forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen. På sin Facebook-profil skriver han:

”Vores styrke er ikke lave lønninger eller billige råvarer, men derimod dygtige medarbejdere og et stærkt, velreguleret arbejdsmarked. Den bedste måde at styrke vores konkurrencekraft er gennem bedre uddannelser, styrkelse af den danske model og ved at satse på udvikling, forskning og innovation.”

Centerchef fra Teknologisk Institut Hanne Shapiro har stået for den danske del af rapporten Hun glæder sig også over oprykningen, men pointerer i en pressemeddelelse, at det kræver mere endnu, hvis Danmark skal blive i toppen:

”Hvis den positive udvikling skal fastholdes, så er det afgørende, at vi får sat yderligere fokus på lånemuligheder for SMV’erne (små og mellemstore virksomheder, red.), og at vi fortsat holder fokus på reformer.”

Dansk Metal er enige i, at lånemulighederne for de små og mellemstore virksomheder skal forbedres. De tager placeringen som endnu et udtryk for, at Danmark klarer sig godt i den internationale konkurrence. Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Metal Rasmus Stoklund Holm-Nielsen siger til Netavisen Pio:

”Danmark ligger generelt højt på konkurrenceevnen. Løn- og skatteniveau er ikke de eneste parametre, der spiller en rolle, det viser de her internationale rankings jævnligt. Et velfungerende samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter, god infrastruktur, veluddannet og fleksibel arbejdskraft samt lav korruption er andre vigtige forhold, der bidrager til, at vi i industrien kan opretholde en sund konkurrenceevne og en høj produktivitet."


Flere artikler om emnet