Danmark går ind i kvindekampen

Kvinder verden over skal have samme rettigheder til uddannelse og til at bestemme over deres egen krop som mænd. Derfor afsætter Danmark 82 millioner kroner til en ny fond.
Nej til undertrykkelse, vold og udnyttelse. Ja til at få flere i uddannelse og flere på arbejdsmarkedet. Hvem taler vi om? Kvinderne naturligvis.

For det står stadig rigtig sløjt til flere steder i verden, når det gælder basale rettigheder for lidt over halvdelen af jordens befolkning. Derfor går Danmark nu sammen med Holland og to private, amerikanske fonde i en ny fond, hvor NGO’er kan søge penge til projekter for kvinder. Det siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen til DR Nyheder:

”Vi er i den situation, at kvinder ikke har de samme rettigheder som mænd i mange lande. De har blandt andet ikke samme adgang til arbejdsmarkedet eller ret til at bestemme over deres egen krop. Danmark bidrager med 82 millioner til at støtte konkrete projekter i blandt andet Afrika.”

Mogens Jensen pointerer, at det udelukkende vil være NGO’er, som kan få adgang til fondsmidlerne og ikke nationale regeringer. For dem samarbejder man allerede med, og målet er at støtte projekter, der er så tæt på kvinderne som muligt.

Ministeren er dog godt klar over, at kvindeundertrykkelse ikke er noget, man kommer til livs fra den ene måned til den anden:

”Det er noget, der tager tid. Det handler også om at ændre kultur og holdninger. Derfor må vi forvente, at det er noget, der skal evalueres over en årrække. Men i løbet af to-tre år skal vi allerede kunne se konkrete resultater af fondens arbejde,” siger han til DR Nyheder.

Fonden bliver officielt åbnet i aften i New York, hvor repræsentanter fra hele verden er samlet i forbindelse med FN’s generalforsamling.


placeholder

Annonce