Danmark strammer rejseregler og SSI forventer alle har vaccine til sommer

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang

Så er det blevet fredag og endnu en gang tid til Netavisen Pios lille nyhedsoverblik, som vi kalder Aktuelt.

I dag kan du på Netavisen Pio læse om en bestemt gruppe mennesker, der gerne vil foran i vaccinekøen, om en minister, der er blevet syg og endelig om en tidligere statsminister, som har taget første skridt i retninf af at danne et nyt parti.

Men "in other news" som man siger i udlandet, så er der nyt om corona, en næstformandskandidat, der alligevel ikke vil være det og et partiskifte, som ikke medfører mandattyveri.

 

Frygt for mutant-virus får regeringen til at fraråde alle rejser

Regeringen fraråder nu rejser til alle verdens lande. Det skriver Altinget.dk.

Det er især de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at operere efter et forsigtighedsprincip og fraråde stort set alle rejser ud og ind af Danmark, fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod.

Også den anden vej er der ændringer.

I forhold til indrejse skal man nu have et anerkendelsesværdigt formål og en negativ coronatest, som er højst 24 timer gammel, for at kunne rejse ind i Danmark, oplyser Nick Hækkerup.

Læs hele historien her.

 

Myndighederne forventer at alle har fået vaccine til sommer - hvis de selv vil

Og vi bliver ved corona, hvor Sundhedsstyrelsen i dag meldte ud, at de forventer, at alle danskere, der tager mod tilbuddet om en corona-vaccine, er vaccineret med andet stik senest 27. juni. Det skriver TV2.

Det fremgår af en vaccinationskalender på styrelsens hjemmeside.

Udmeldingen kommer samme dag, hvor Danmark har sikret sig 3,9 millioner doser af coronavaccine, efter at EU har indgået en ny aftale med Pfizer og BioNTech.

#3https://twitter.com/nsnielsen/status/1347565677364834305##


Wilbæk trækker sig fra næstformandskamp

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) har trukket sig fra kampen om næstformandsposten i Venstre.

Det oplyser Danske Kommuner ifølge Altinget.

Wilbæk, der i offentligheden er bedst kendt som tidligere håndboldtræner, trækker sit kandidatur efter at regionrådsformand Stephanie Lose (V) har meldt sin kandidatur.

Udmeldingen kommer som følge af, at Ulrik Wilbek i sine overvejelser understregede, at han ikke ville være en del af en valgkamp.

Dermed er Stephanie Lose (V) på nuværende tidspunkt den eneste officielle kandidat til Venstres næstformandspost, når partiet skal finde Inger Støjbergs (V) afløser på et ekstraordinært landsmøde 24. januar.

 

Politiker skifter parti - og stopper!

Det københavnske medlem af borgerrepræsentationen Badar Shah skifter Alternativet ud med Enhedslisten på grund af uenighed om de politiske prioriteter. Og samtidig har han valgt at stoppe som aktiv politiker og i stedet overlade sin plads til en suppleant.

"Jeg kunne godt beholde pladsen. Men ét er, hvad loven siger, noget andet er etik. Og så er Enhedslisten faktisk det eneste parti, der ikke modtager mandater fra andre partier. Hvilket kun forstærker min tro på, at i Enhedslisten er ny politisk kultur ikke bare noget man siger, det er noget man gør," udtaler Badar Shah i en pressemeddelelse.

Badar Shah var en af kandidaterne til kulturborgmesterposten, da Nico Grünfeld i sin tid trak sig fra posten. Alternativet har fortsat fire medlemmer af borgerrepræsentationen i København.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce