Danmarks "mest troværdige" partileder skubbet fra tronen og Danernes Lys fik kold skulder ved valg

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet fredag og tid til ugens sidste udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt.

I dag med nyt om partiledernes troværdighed, en meget stor sag, der skal i retten og så skal de radikale stemme om de skal gå ind for et forbud mod minkavl.

Det - og meget mere - i dagens nyhedsoverblik.

Tak fordi du læser med.Måling: Papes troværdighed i frit fald

Vi starter med en markant meningsmåling. Den viser at vælgernes tillid til den konservative statsministerkandidat, Søren Pape, er styrtdykket, efter den den seneste tids afsløringer af manglende dømmekraft i forhold til ægtefælle og embedsførelse har sendt ham ned ad ranglisten.

For tre måneder siden vurderede hele 49 procent af de adspurgte i en Megafon-måling Søren Pape som en af de tre mest troværdige partiledere, mens kun 31 procent placerer ham helt i toppen i en ny måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Det betyder, at statsminister Mette Frederiksen (S) lige akkurat vurderes som landets mest troværdige partileder foran SF’s Pia Olsen Dyhr og Søren Pape.

Frie Grønnes leder Sikandar Siddique er den af de 15 partiledere, som færrest finder troværdig.

Læs hele målingen her.

 

Tidligere FE-chef skal for retten

Den mangeårige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen er blevet tiltalt for at have lækket højt klassificerede oplysninger.

Det bekræfter hans forsvarer, advokat Lars Kjeldsen, til DR Nyheder.

Anklagemyndigheden oplyser på sin hjemmeside, at der er rejst tiltale, og at der er tale om seks forhold om afsløring af "statshemmeligheder eller andre særligt fortrolige oplysninger, som i det væsentlige stammede fra den pågældendes tjeneste i FE".

Lars Findsen nægter sig skyldig.

Det er uvist, hvornår sagen skal for retten, som anklagemyndigheden i øvrigt anbefaler holdes for lukkede døre.

Læs hele historien her.
 

 

Radikale vil - måske - gøre minkavl permanent forbudt

De Radikale skal på weekendens landsmøde  stemme om et forslag om, hvorvidt partiet vil gå ind for at gøre minkavl permanent forbudt.

Det skriver Landbrugsavisen.

Partiets landbrugsordfører Zenia Stampe siger, at den radikale folketingsgruppe bakker op om forslaget.

Enhedslisten, SF, Frie Grønne og Alternativet i Folketinget har allerede meldt ud, at de går ind for et permanent forbud. Det nuværende midlertidigige forbud mod minkavl løber frem til nytår.

Læs hele historien her.

 

Svenske vælgere gav Paludan kold skulder

Rasmus Paludans - der kalder sig selv Danernes Lys - forsøg på at få partiets svenske udgave Stram Kurs ind i Rigsdagen ser ud til at være mislykket i stor stil.

Det skriver Altinget.

Med 3.186 ud af 6.578 valgdistrikter optalt har han indtil videre fået 79 stemmer, og partiet er derfor langt fra Sveriges spærregrænse på fire procent.

Da Rasmus Paludan stillede op i Danmark i 2019, opnåede Stram Kurs 1,8 procent af stemmerne, og partiet var derfor også under Danmarks spærregrænse på to procent.

Siden blev partiet udelukket fra at samle underskrifter og dermed opstille til det danske folketingsvalg. Men det fik ikke Rasmus Paludan til at opgive sine politiske drømme. Derfor flyttede han til Sverige, hvor han også er statsborger, og stillede op til Rigsdagen.

Rasmus Paludan har, ligesom i Danmark, forsøgt at skærpe opmærksomhed på sig selv, ved at foretage koran-afbrændinger i indvandrerområder. Men altså helt uden at det har givet vælgermæssig pote.

Læs mere her.

(Artiklen opdateret den 19. september med en præcisering af Stram Kurs' status ift at indsamle underskrifter samt at der er tale om den svenske udgave af partiet)

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce