Annonce

Dansk Flygtningehjælp benytter også lavtlønnede phonere

Organisationen oplyser, at man i ”mange år” har samarbejdet med telemarketingbureauet TMPO, der lønner sine danske phonere i Berlin med 75 kroner i timen
Dansk Flygtningehjælp benytter også lavtlønnede danske phonere.

Organisationen bekræfter, at man i lighed med den humanitære udviklingsorganisation Mellemfolkeligt Samvirke, køber sig til telemarketing hos firmaet TMPO, der lønner sine danske phonere i Berlin og Malaga med maksimalt 10 euro i timen. Svarende til en timeløn på kun 75 kroner.

”Det har vi gjort i mange år, og vi er glade for samarbejdet. TMPO lever op til alle etiske retningslinjer, der er fastsat af Isobro – danske indsamlingsorganisationers brancheorganisation – som Dansk Flygtningehjælp er en del af,” skriver fundraisingchef hos Dansk Flygtningehjælp, Kasper Viebke, i en mail til Netavisen Pio.

TMPO lever op til alle etiske retningslinjer, der er fastsat af Isobro – danske indsamlingsorganisationers brancheorganisation

Netavisen Pio har talt med en tidligere ansat hos TMPO, der oplyser, at hendes timeløn var 8,86 euro. Hun fortæller også, at det er meget svært at leve for den løn i Berlin.

Administrerende direktør hos TMPO, Bjarke Andersen, oplyser over for Netavisen Pio, at hans phonere i Berlin får udbetalt 7.000 – 7.500 kroner – efter skat. Han mener, at man sagtens – som ungt menneske – kan leve for lønnen i Berlin, men det afvises altså af den tidligere ansatte.

HK: Det er ikke i orden

HK Service Hovedstaden ikke imponeret af humanitære organisationer, der med den ene hånd bekæmper fattigdommen i verden, men med den anden selv benytter sig af underbetalt arbejdskraft:

75 kroner i timen er ikke en ordentlig løn for telemarketingsarbejde

”75 kroner i timen er ikke en ordentlig løn for telemarketingsarbejde. Det er etisk bare ikke i orden,” sagde formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, til Netavisen Pio torsdag.

”Mellemfolkeligt Samvirke er optaget af at mindske verdens fattigdom, af verdensmålene og af at verdens arbejdere har ordentlige arbejds- og lønforhold. MS er såkaldte do-gooders. Og det er rigtig fint. Men det dur ikke at være do-gooders på et lille hjørne af verdenspolitikken – og så bare lade resten sejle. Det her kan Mellemfolkeligt Samvirke gøre bedre,” siger René Knudsen.

Mellemfolkeligt Samvirke havde i 2018 samlede indtægter for 250 millioner kroner. Heraf er de 150 millioner kroner offentlige midler, ikke mindst midler fra Danida.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet