Dansk fodboldklub får stor bøde for ulovlig arbejdskraft

Hobro IK får for anden gang på to år en bøde for manglende arbejdstilladelse til spillere. Bøden skyldes en forglemmelse, mener politiet
Hvis virksomheder glemmer at sikre sig, at deres ansatte har den påkrævede arbejdstilladelse, kan det gøre ondt på pengepungen.

Det har den nordjyske eks-superligaklub Hobro IK oplevet på egen krop.

Hobro IK fik i slutningen af august i år en bøde på 70.000 kroner for i syv måneder at have beskæftiget en ansat på ulovlig vis. Det viser en aktindsigt, som A4 Arbejdsliv har fået.

Sagen handler - ifølge Bent Højgaard, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi - om en spiller, hvis arbejdstilladelse var udløbet.

“Det er vores klare opfattelse, at der er tale om en forglemmelse fra klubbens side, og bøden blev da også hurtigt betalt,” siger Bent Højgaard til A4 Arbejdsliv.

Der er tale om en forglemmelse fra klubbens side

For hver måned en medarbejder er ansat uden korrekt arbejdstilladelse, koster det virksomheden 10.000 kroner. Og derfor beløber bøden i denne sag sig også op til et forholdsvist stort beløb, forklarer vagtchefen.

Anden bøde på to år

Det er ikke første gang, at Hobro IK får en bøde for at have brugt ulovlig arbejdskraft.

I 2018 spillede Quincy Antipas, der er en tidligere profil i landets bedste fodboldrække, en kamp for Hobro IK uden at have arbejdstilladelsen i orden.

Det kostede klubben en bøde på 10.000 kroner, imens Antipas fik en mindre bøde.

“Alle var glade på det tidspunkt, han kom til klubben, men et par dage senere finder jeg så ud af, at vi skulle have søgt en arbejds- og opholdstilladelse til ham. Det drejer sig ganske enkelt om uvidenhed,” forklarede Hobros sportsdirektør, Jens Hammer Sørensen, dengang til DR.

Det drejer sig ganske enkelt om uvidenhed

Bøden på 70.000 kroner er betalt, og arbejdstilladelsen for den pågældende spiller er nu i orden, bekræfter Hobro IK's presseafdeling over for A4 Arbejdsliv.

Udover det har klubben ingen kommentarer til sagen.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce