Dansk Folkeparti: Lars Løkke må ud af busken

DF-formand Kristian Thulesen Dahl kræver svar på, om Lars Løkke bliver på V-formandsposten frem til næste valg
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kræver nu svar på, om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bliver på posten frem til næste valg.

”Han skal overbevise os om, at han ikke kun er her på lånt tid. At han rent faktisk er her for at kæmpe hele folketingsperioden frem til valget. Skal vi bygge noget op i fællesskab, giver det mest mening, hvis vi kan regne med, at vi hver især er der. Også om tre-fire år,” siger Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Han skal overbevise os om, at han ikke kun er her på lånt tid

DF-formanden mener at en sådan udmelding fra Løkke er afgørende for det genopbygningsarbejde i den borgerlige blok, der nu skal i gang oven på nederlaget til blå blok ved folketingsvalget 6. juni.

Vil stille krav til Venstre

Dansk Folkeparti finder det helt afgørende, at Løkke opgiver sine planer fra valgkampen om en SV-regering.

Belært af forløbet under valgkampen vil Kristian Thulesen Dahl efter næste valg for første gang i DF’s historie opstille krav i forbindelse med en dronningerunde. Krav, som Venstres formand skal opfylde, før DF vil støtte vedkommende som statsminister.

”Efter den valgkamp, vi var ude i, kan jeg ikke se, at vi peger på Venstres formand betingelsesløst. Vi vil i løbet af valgperioden vurdere, hvilke betingelser vi skal sætte op,” siger han.

Fungerende politiske ordfører hos de konservative, Rasmus Jarlov, mener, at Lars Løkke Rasmussens frieri til Socialdemokratiet under valgkampen skabte en masse rod og forvirring, som stadig gnaver i blå blok to her to måneder efter valget.

"Vi har behov for, at Venstre entydigt forpligter sig til at kæmpe for en borgerlig regering ved næste valg i stedet for at lade døren stå på klem for Socialdemokratiet. Man kan ikke gå til valg på at vælte en regering, som man selv ønsker at være en del af," sagde Jarlov mandag til DR Nyheder.

For de konservative er det derimod mindre vigtigt at få afklaret, hvem der er Venstres formand ved næste folketingsvalg:

"Der er lang tid til næste valg, og derfor haster det ikke med at at være klar med en holdopsætning. Men det er vigtigt, at Venstre får lagt den her fejl bag sig," siger han.

LA: "Uklart hvad Venstre vil"

Liberal Alliances nye leder, Alex Vanopslagh, efterlyser også klare svar fra V-formanden:

”Lige nu er det fuldstændig uklart, hvad Venstre vil. De må gøre op med sig selv, om de vil være et borgerligt parti,” siger han til Jyllands-Posten.

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, er om muligt endnu mere kritisk over for Lars Løkke i kølvandet på valgkampen:

Jeg håber, at manden finder et andet job hurtigst muligt

”Jeg håber, at manden finder et andet job hurtigst muligt,” siger hun til Jyllands-Posten.

Venstres nyslåede politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V), forsikrer over for Jyllands-Posten, at Løkke bliver:

”Lars er Venstres formand nu, og jeg ser ikke noget i sol, måne og stjerner, der tyder på, at det bliver anderledes foreløbig,” sagde Jakob Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten tirsdag. Onsdag formiddag skifter han dog melodi og understreger nu over for Jyllands-Posten, at han ikke kan garantere noget som helst:

"Jeg er muligvis herre over mange ting, men der er også mange ting, jeg ikke er. Selvfølgelig kan jeg ikke garantere noget som helst."

Jakob Ellemann-Jensen vil i øvrigt ikke svare på, hvorvidt Venstre i fremtiden vil gå til valg på en borgerlig eller en SV-regering.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook