Dansk Folkeparti svigter de nedslidte

Tidlig pensionsalder udstiller én gang for alle, hvem der er på arbejdernes og de nedslidtes side. Men vejen er åben, hvis Dansk Folkeparti vil gå bodsgang.
Foto: Colourbox
’Vi kan se, at Mette Frederiksen hørte efter, da hun snakkede med os i skurvognen’ sådan lød reaktionen fra blikkenslageren i fagforeningen Blik og Rør, da Socialdemokratiet præsenterede sit nye udspil om nedslidning og tilbagetrækning.

Men det er ikke alle, der har hørt lige godt efter stemmerne i skurvognen eller stemningen på et arbejdsmarked, hvor nedslidningen ikke forsvinder, bare fordi man hæver pensionsalderen. Det nye udspil fra Socialdemokratiet skiller fårene fra bukkene og trækker en klar linje i dansk politik.

Der går lidt god gammeldags klassekamp i den, når Dansk Folkeparti og Radikale Venstre entydigt stiller sig på højrefløjens, akademiker-organisationernes og arbejdergivernes side.

Der går lidt god gammeldags klassekamp i den, når Dansk Folkeparti og Radikale Venstre entydigt stiller sig på højrefløjens, akademiker-organisationernes og arbejdergivernes side. Socialdemokratiets forslag om ret til tidlig pension  gør modsætningerne i dansk politik lettere at overskue.
 

Arbejdsgiverne vil have flere timer ud af nedslidte
Det kan næppe overraske, at finansminister Kristian Jensen går i flyverskjul med en halvkvalt kritik af finansieringen af det nye S-udspil, ligesom det heller ikke overrasker, at arbejdsgiverne råber højt om større arbejdsudbud og flere arbejdstimer til de nedslidte - selvom de netop er nedslidte (…)

Hos Dansk Arbejdsgiverforening virker det lidt som om verden vil ’gå under’, at der slås hul på statskassen og vi ikke længere kan skaffe en eneste faglært medarbejder. Arbejdsgiverne må have sovet i timen, da selv De Økonomiske Vismænd bekendtgjorde, at Danmark har råderum til at give nogle flere år på folkepension, uden at det sætter den økonomiske ansvarlighed over styr.

Men det overrasker ikke, at finansministeren bliver mavesur over et S-udspil, der giver dem kant op til et kommende folketingsvalg, ligesom det heller ikke overrasker, at arbejdsgiverne vil udpine de nedslidte yderligere. Det er automatreaktionerne.

Arbejdsgiverne må have sovet i timen, da selv De Økonomiske Vismænd bekendtgjorde, at Danmark har råderum til at give nogle flere år på folkepension

Mistænkeliggørelsens-cirkus er ikke en værdig løsning
Det kan i højere grad overraske, at Dansk Folkeparti ikke engang vil tage stilling til det nye udspil fra Socialdemokratiet. Det selvudråbte arbejderparti Dansk Folkeparti vil slet ikke være med til at give en hjælpende hånd til landets mest nedslidte.

Fra Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgested lyder det, at man faktisk er enige i Socialdemokratiets principper, men alligevel fastholder partiet, at den dybt udskældte seniorførtidspension skal løse alle problemerne.

Seniorførtidspension er lidt ligesom at vinde i Lotto – du skal være utrolig heldig for at fange et vindernummer. Siden 2014 er det kun omkring 1000 danskere, der er blevet tilkendt en seniorførtidspension. Og samtidig bliver ansøgere til en kastebold i et offentligt system, der er pisket til at teste de nedslidte i hoved og r(..). Måske er arbejdsevnen alligevel ikke så reduceret, måske man lige kan passe et andet job, og måske man bare skal testes en ekstra gang.

Seniorførtidspension er lidt ligesom at vinde i Lotto – du skal være utrolig heldig for at fange et vindernummer.

Det er et cirkus af arbejdsprøvning og mistænkeliggørende undersøgelser, der er alt andet end vejen til værdig pensionsalder. Vi har skabt et svingdørssystem, der slet ikke rummer den ønskede fleksibilitet, som vores nedslidte medborgere fortjener.

Unik DF-mulighed: Gør skaden god igen?
Forklaringen på Dansk Folkepartis afvisning skal nærmere findes i det klasserene forlig fra V, K, R og DF i 2011, hvor man smadrede den sidste rest af efterlønnen. Samtidig med at pensionsalderen generelt skyder i vejret, så valgte Dansk Folkeparti at lægge stemmer til en yderligere reduktion af efterlønnen og indføre en kraftig skærpelse af modregningsreglerne for pensionsopsparing, der betyder, at efterlønnen de facto er afskaffet.

Socialdemokratiet har slået en ladeport på vidt gab for Dansk Folkeparti, der blot skal tage et simpelt skridt for at råde bod på den skade, de tidligere har forvoldt landets nedslidte.

I den borgerlige lejr står Dansk Folkeparti skulder ved skulder med arbejdsgiverne og arbejdsgiverpartierne Venstre og Konservative. Socialdemokratiet har slået en ladeport på vidt gab for Dansk Folkeparti, der blot skal tage et simpelt skridt for at råde bod på den skade, de tidligere har forvoldt landets nedslidte.

En ny løsning for landets nedslidte er en pligtopgave for en ny rød regering, men det burde også være det for Dansk Folkeparti.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Om SVIGT.....Anno 2019 er der mange måder det enkelte menneske kan blive SVIGTET på. For helt almindelige jævne borgere der har knoklet hele livet, er der såmænd ikke så meget at se frem til, når de går på pension. Da vil der vente vedkommende en ALMISSEFOLKEPENSION som tak for knokleriet.En folkepension det er omtrent UMULIG at eksistere for. Med folkepensioner ser det sådan ud at de aldrig følger "udviklingen".Selvom alting koster nøjagtig det samme på en pension,som før pensionsalderen.Hvad hjælper en stigning på f.e.x 100,- pr måned i folkepension hvert 10 år,når SKAT inddrager halvdelen ? Folk går fejlagtigt rundt og tror, der tilkommer en folkepensionist tillæg på tillæg.Og ældrecheck.Det er langt fra tilfældet.Hvis enhver satte sig korrekt ind i de faktiske TAL, ville de blive meget klogere,og forskrækkede,når de opdager de ukorrekte skrøner om,hvor "fantastisk" folkepensionister har det bliver synlige. SVIGT rammer særdeles alle ubemidlede folkepensionister.Et dagligt SVIGT der arrogant ignoreres.SVIGT der aldrig nævnes nogen steder.. Anno 2019 kan mange gå usikre rundt og frygte den dag DAGEN oprinder,hvor vedkommende overgår til folkepension. Hvad ganske enkelt er lig med at skulle leve for så minimale månedlige beløb, så det kun kan kaldes en HÅN mod vedkommende.Tænker DF og alle de øvrige i folketinget på at det ER livsbetingelserne for nogen ? NEJ.Helt sikkert ikke. Man skal være meget naiv hvis man tror de gør. Og hvis man lader sig forføre, af de mange store ord før et valg, om at de gør det.

Vågn op og se hvad der sker. SE, hvordan alle landets borgere hver eneste dag bliver manipuleret med. Politik er ikke spor andet end et levebrød.En vej til kontanter.Job med magt og indflydelse. Hvis det var ANDET ville landet vel ikke se ud som det gør. Med SVIGT på SVIGT og nedskæringer på nedskæringer for de allersvageste borgergrupper.