Dansk Folkeparti tygger på skatte-gave til lystyacht-ejere

”Forslaget har ikke groet i vores baghave,” siger partiets finansordfører René Christensen
Regeringen foreslår i sit finanslovsforslag for 2019 at gøre det markant billigere at forsikre lystbåde. Regeringen har afsat 55 millioner kroner til formålet.

Forslaget får en lunken modtagelse af Dansk Folkeparti, som understreger, at ”forslaget ikke har groet i vores baghave”:

”Vi er ikke nået til det endnu, men det er klart et forslag, vi skal have stillet nærmere spørgsmål til. Hvad er det for en type både, det her vedrører? Handler det om luksus-lystyachter, eller handler det om helt almindelige mennesker, som hygger sig med en mindre båd, når de har fri? Men altså, forslaget har ikke groet i vores baghave,” siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, til Netavisen Pio.

Nedsættelsen betyder, at jo dyrere båd man har, jo større bliver besparelsen.

Er ens lystyacht forsikret for fire millioner kroner, så er besparelsen altså 20.000 kroner årligt

Lystyachtejere vil således spare godt 5000 kroner per million kroner lystyachten er forsikret for, hvis regeringens finanslovsforslag bliver vedtaget. Er ens lystyacht forsikret for fire millioner kroner, så er besparelsen altså 20.000 kroner årligt.

Regeringen foreslår konkret at lette afgiften på lystyacht-forsikringer med godt en halv procent - fra 1,34 procent til 0,8 procent. Afgiftsnedsættelsen vil koste statskassen 55 millioner kroner.

LA’s gave til Fritz og Poul-segmentet
”Det er Liberal Alliances gave til Fritz og Poul-segmentet med dyre både i Vedbæk, Skovshoved og Rungsted,” udtalte Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, forleden til Ekstra Bladet - med henvisning til de to fiktive overklasseløg fra satireprogrammet Rytteriet.

”Hvis man har råd til at købe en båd til flere millioner kroner, så har man nok også råd til at betale forsikringsafgiften, tænker jeg umiddelbart. Men som nævnt, vi skal lige vide noget mere om forslaget, før vi kan sige ja eller nej,” understreger René Christensen.

Alle ejere af sejl- og motorbåde, som er kaskoforsikret, får glæde af afgiftslettelsen, men den vil især kunne mærkes for ejere af de store lystyachter.

Hver gang Liberal Alliance ser en én krone, forsøger de at give skattelettelser til dem, som har mest i vores samfund

”Hver gang Liberal Alliance ser en én krone, forsøger de at give skattelettelser til dem, som har mest i vores samfund,” lyder det fra Jesper Petersen. Han og Socialdemokratiet synes de 55 millioner kroner langt bedre kunne anvendes på uddannelse, ældrepleje og pædagoger i daginstitutionerne.

Joachim B.: ”Misundelsesafgift”
Hos Liberal Alliance glæder man sig derimod over udsigten til den lavere afgift på lystfartøjer.

”Det er sådan nogle pjatafgifter, der skal væk,” siger partiets finansordfører, Joachim B. Olsen.

Han betegner den ekstra afgift, der blev indført under Thorning-regeringen, som ”en misundelses-afgift”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce