Annonce

Dansk Folkeparti vender på tallerken: Vil finde løsning for Radio 24syv

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl åbner op for at den omdiskuterede radiostation Radio 24syv kan fortsætte.
Efter lidt debat på de sociale medier, vender Dansk Folkeparti nu rundt og melder sig klar til at finde en løsning, så Radio24syv kan fortsætte i en eller anden form.

Det skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

I indlægget fastholder han, at det ikke er Dansk Folkeparti, der har lukket radioen, men at det alene er ejerne, Berlingske Media, der har valgt ikke at genansøge.

”Lad mig igen pointere, at Dansk Folkepartis ønske om at rykke kanalen væk fra København intet har at gøre med Radio24syv som radiokanal.”

”Hvis regeringen, som åbenlyst har svært ved at tackle denne diskussion om radioens fremtid, har et ønske om at undersøge muligheden for, at Radio24syv kører videre eksempelvis som en DAB-kanal (digital kanal, red.), siger de bare til. Så er vi helt klar.”

”Men vi holder fast i, at én af de to statsbetalte landsdækkende taleradioer på FM-båndet skal have hovedsæde i Vestdanmark. Længere er den ikke,” slår DF-formanden altså fast.

Radio24syv er i dag licensfinansieret, og Dansk Folkeparti har ikke noget bud på, præcis hvordan kanalen skal finansieres i fremtiden, såfremt den skal fortsætte. Men partiet åbner op for, at give Radio24syv en økonomisk håndsrækning med ubrugte midler fra det medieforlig, regeringen og DF indgik i juni, ligesom partiet ikke er afvisende over for at finde flere penge.

Det ventes dog næppe at blive i nærheden af de knap 100 millioner kroner, det årligt koster at drive kanalen i dag.

Regeringen klar til se på udbud

På baggrund af Kristian Thulesen Dahls melding, melder kulturminister Mette Bock (LA) sig klar til at ”genåbne” udbuddet af FM4.

”Selvfølgelig, hvis juraen tillader det. Det vil være den bedste løsning, men det garanterer jo ikke, at Radio24syv vinder udbuddet. Min umiddelbare reaktion var, at det ikke ville være juridisk muligt at genåbne, men jeg er ved at få det undersøgt. Noget tyder på, at det godt kan lade sig gøre. Det vil da være fantastisk, hvis Dansk Folkeparti går med til det,” oplyser kulturministeren til Berlingske.

Mette Bock oplyser til Berlingske, at hendes “dør er også helt åben” for at diskutere andre muligheder end at genåbne FM4-buddet, hvis Dansk Folkeparti “har fortrudt.”.

Den melding er dog helt uacceptabel for Dansk Folkeparti, der mener at FM4-udbuddet skal gennemføres som man har aftalt, men at der skal laves en særskilt løsning for Radio 24syv.

"Vi har lavet en aftale om FM4, og den skal vi stå fast på. Udbuddet er allerede startet, og der er i øvrigt informationsmøde i dag. At fjerne lokalitetskravene for FM4 er ikke i vores tanker," siger medieorfører Morten Marinus til Berlingske.

Krav om placering  i Jylland

Berlingske Media og PeopleGroup, der ejer Radio24syv, meddelte i sidste uge, at radiokanalen lukker, når sendetilladelsen udløber til oktober.

Forklaringen var, at Dansk Folkeparti og regeringen har stillet som krav, at 70 procent af de redaktionelle medarbejdere fremover skal have arbejdsplads mindst 110 kilometer fra København.

Skal Radio24syv fremover drives som DAB-kanal, vil der ikke være et krav om, hvor radioens hovedredaktion skal være placeret, lyder det fra DF.

 

Artiklen opdateret klokken 15:00 med kommentar fra Morten Marinus.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet