Dansker smittet med corona-virus og Elleman til forsoningsmøde med Frederiksen

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik denne torsdag den 27. februar, som er dagen hvor Danmark for alvor blev ramt af den frygtede corona-virus. Det kan du læse mere om, ligesom der er nyt fra forhandlingerne om udligningsreform og rigtig godt nyt til alle, der kan lide at snage i virksomheders skattebetalinger.

God fornøjelse.

 

Sikkerhedsudvalg samlet efter dansker er blevet ramt af Corona-virus

Efter afsløringen af det første tilfælde af coronavirus i Danmark indkalder statsminister Mette Frederiksen (S) nu regeringens Sikkerhedsudvalg til møde. Det skriver TV2.

Det fortæller hun i forbindelse med et besøg i Sønderborg

"Jeg har vurderet, at det er nødvendigt at indkalde regeringens sikkerhedsudvalg for at sikre den ordentlige koordination. Og så kommer vi også til at have et særligt fokus på det danske erhvervsliv i forhold til virksomheder, der kan være berørte," siger Frederiksen til stationen.

Det er en ansat på netop TV2 der er blevet smittet. Det er sket på en skiferie i det nordlige Italien.

Flere af hans kolleger på TV2 er nu blevet sendt i karantæne.

Læs hele historien her.

 

Folketingsudvalg dropper cannabis-tur

Mere om coronavirus: Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har udskudt en planlagt rejse til Israel grundet frygten for virus. Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af Berlingske.

Til Ritzau uddyber udvalgsformand Jane Heitmann (V), at det er ikke er rejsemålet Israel, men selve rejsen til og fra landet, der fik hende til at ville aflyse.

"Det er udramatisk. Vi har aflyst rejsen efter en diskussion om coronavirus. En ting er, at der er registreret et par tilfælde i Israel, men det springende punkt er, at vi skal igennem flere internationale lufthavne på vej ned og hjem," siger hun.

Uge ti er i Folketinget traditionelt mødefri, så medlemmerne af de forskellige udvalg har tid til at rejse ud i verden for at lære mere om et givent emne.

Udvalget skulle have været i Tel Aviv og Jerusalem for at blive klogere på det nære sundhedsvæsen i Israel og landets erfaringer med medicinsk cannabis.

Læs mere her.

Ellemann til forsoningsmøde med Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen (S) har inviteret Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til forsoningsmøde i Statsministeriet torsdag aften. Det bekræfter Statsministeriet over for Ritzau.

Det gør statsministeren, efter at Jakob Ellemann-Jensen har krævet et møde for at "genoprette tilliden".

Tillidsbruddet kom, efter at en mail om planlagte angreb på Venstre midt under forhandlinger om en udligningsreform blev bragt i Jyllands-Posten.

Mødet skal få forhandlingerne om udligningsreformen tilbage på sporet:

"Det er vigtigt for balancen i Danmark, at vi får en reform af den kommunale udligning. Regeringen har en opgave med at genopbygge tilliden, så forhandlingerne kan genoptages.

"Derfor appellerer jeg til Statsministeren om at indkalde Venstre til et møde i Statsministeriet snarest," skrev Jakob Ellemann-Jensen på det sociale medie Twitter tirsdag.

Læs mere om den historie her.

 

De åbne skattelister for 2018 er klar

I dag offentliggjorde Skattestyrelsen listen med selskaber, fonde og foreninger, der samlet betalte knap 61 mia. kr. i selskabsskat i 2018.

Skattepligtig indkomst, eventuelt underskud for tidligere år og den beregnede skat for indkomståret, er alt sammen oplysninger, der nu bliver offentliggjort for de selskaber, fonde og foreninger, der i 2018 har været skattepligtige til Denmark.

Oplysningerne om selskaber drejer sig mere præcist om aktieselskaber, anpartsselskaber og andelsselskaber. Derudover bliver skatteoplysninger om fonde og foreninger, der i 2018 var skattepligtige til Danmark samtidig offentliggjort.

Læs mere her.

 

3F-formand vil fortsætte på posten

Per Christensen genopstiller til formandsposten for Danmarks største fagforening, 3F. Det skriver han på Facebook.

Udmeldingen kommer efter at en række lokale 3F-afdelinger har opfordret Per Christensen til at fortsætte, når hans nuværende formandsperiode udløber i 2022.

placeholder

Per Christensen blev for første gang valgt som formand for 3F i september 2013. I 2016 blev han genvalgt for første gang.

Ifølge 3F's forbundslove skal formanden fratræde på den kongres, hvor vedkommende i den efterfølgende kongresperiode er berettiget til folkepension.

For at Per Christensen skal kunne fortsætte som formand, skal vedtægterne ændres eller han skal have dispensation, for ved den næste kongres, som finder sted i 2022, vil han være fyldt 65 år.

3F er Danmarks største fagforening med cirka 270.000 medlemmer fordelt over 66 lokale afdelinger.

Læs mere her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce