David Trads valgt som socialdemokratisk folketingskandidat

Socialdemokratiet i Egedalkredsen har mandag aften peget på David Trads som kredsens nye folketingskandidat.
David Trads, folketingskandidat, Socialdemokratiet.
Socialdemokraterne i Egedalkredsen har på et repræsentantskabsmøde mandag aften valgt David Trads som kredsens nye folketingskandidat.

Repræsentantskabet bestod af 18 delegerede fra de to partiforeninger i kredsen, Egedal og Furesø.Og med stemmerne 16 mod 2 vandt David Trads over kommunalbestyrelsesmedlem Matilde Powers fra Furesø.

Med opstillingen af David Trads er Socialdemokratiet nu i den situation i Nordsjællands Storkreds, at samtlige seks kredse er besat med mandlige kandidater, og det er derfor op til den socialdemokratiske hovedbestyrelse at udpege en kvindelig suppleringskandidat.

51-årige David Trads er uddannet journalist og har været chefredaktør på Information og Nyhedsavisen, ligesom han har været korrespondent i både Moskva og Washington. De seneste år har han dog mest være kendt i offentligheden som politisk kommentator og klummeskribent.

Den elitære fra snakkesegmentet

Op til repræsentantskabsmødet var opstillingen af David Trads blevet kritiseret af blandt andet to tidligere ministre, Helle Degn og Poul Nielson, der i stedet støttede Matilde Powers.

”Vi skal have nogle folkevalgte, der er ude at arbejde med virkeligheden. Vi har brug for flere hverdagsmennesker. Trads er den elitære fra snakkesegmentet. Og i andre sammenhænge brokker folk sig over spindoktorer, bezzerwizzere og kloge-Åger,” sagde Helle Degn til Berlingske.

De havde opfordret repræsentantskabet til at stemme blank, så valget kunne komme i urafstemning blandt medlemmerne. Et ønske, som blev afvist af repræsentantskabsmødet.

Egedalkredsen dækker Egedal og Furesø Kommune og har siden 2007 givet valg til socialdemokraten Nick Hækkerup ved hvert eneste valg.

Socialdemokratiet fik ved sidste valg tre socialdemokrater valgt i Nordsjællands Storkreds, men den ene, Christine Antorini, er stoppet og den anden, Pernille Schnoor, er skiftet til Alternativet (og stopper ved næste valg).

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ubegribeligt at opstillingskredsen benytter det smallest mulige forum til at vælge folketingskandidat.
Det er komplet tåbeligt ikke at benytte situationen, her før et folketingsvalg, til at aktivere og mobilisere medlemmerne via en ur-afstemning.

Hørt ! Det er en dårlig og centralistisk stil at en lokalforening ikke hører medlemmerne - og ydermere svigter en dygtig, hårdt arbejdende lokalpolitiker (og kvinde) der bor i kredsen, og som er opstillet som kandidat. Repræsentantskabet pegede på David Trads, som er kulturradikal akademiker med bopæl på Frederiksberg, berygtet for at skifte holdninger som vinden blæser. Meget utilfredsstillende valgproces, set fra menige medlemmers side. Flere, bl.a. undertegnede, har besluttet at det hermed er et farvel til medlemskab af den lokale partiforening.

Annonce