Debat: De borgerlige svigter udsatte gymnasier

Venstre gik forrest og krævede handling for at stoppe ghettogymnasier, men nu løber de fra ansvaret, mener socialdemokraten Jens Joel.
Foto: Københavns åbne Gymnasium
Et flertal i Folketinget har med bred opbakning fra skoler, undervisere og elever lavet en aftale, der skal sikre de lokale gymnasier i landområderne samt modvirke den voldsomme polarisering af gymnasierne i de største byer.

For få år siden anerkendte de borgerlige problemerne. Men nu vil de ikke længere tage ansvar for at løse udfordringerne.

Venstres forvandling er total.

Sidst undervisningsministeren var Venstre-kvinde sagde man rent ud, at vi skulle gøre op med ”ghettogymnasier” og tage ansvar for polariseringen. Det skulle løses indenfor et år.

Men siden er skyggen fra Pape og populismen blevet så lang, at det handler mere om valgkamp end virkelighed.

”Det er et kæmpe problem, at vi har så skæv en fordeling på gymnasierne, at vi har fået reelle ghettogymnasier.

Jeg håber, at gymnasieforligskredsen og de politiske partier vil være med til at handle, så vi kan få nye fordelingsregler på gymnasier startende fra næste skoleår.” 

Ordene kunne være mine, men de kom fra Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, der allerede i 2016 mente der skulle handling til.

Problemerne vokset 

Siden dengang er problemerne kun vokset.

I 2016 var der 11 gymnasier med over 30 procent med anden etnisk baggrund. Sidste skoleår, hvor et bredt flertal tog ansvar for en løsning, var tallet 15. Det svarer til en tredobling i antallet af gymnasier siden 2010.

Mens problemerne er vokset er Venstre skrumpet og nu tør man ikke tage ansvar for løsningerne.

Det er nemmere at lave valgkamp end løse virkelige problemer, og derfor bruger man nu alt sit krudt på skræmmekampagne mod den løsning, som et flertal i folketinget har lavet.

En løsning som rigtignok skal sikre en blandet elevsammensætning, men som stadig sikrer hensynet til de unges ønsker og frie valg.

Skræmmekampagne uden hold i virkeligheden

Nøjagtig som i dag vil langt de fleste få deres førstevalg opfyldt mens andre vil få eksempelvis deres andenprioritet, præcis som jeg selv fik.

Skræmmekampagnerne har ikke meget med virkeligheden at gøre. Men de er konsekvente.

Den anden dag beklagede en forældre sig over, at der ikke var plads på det nærmeste gymnasium og Venstres folketingsmedlem, Kim Valentin, gav straks regeringen og de nye regler skylden.

Klogt at stoppe polariseringen og få sikret en balance, hvor vi ikke opdeler skoler i brune og hvide

Eneste problem er blot, at de nye regler ikke er trådt i kraft. En tilståelsessag der både viser, at der i dag ikke er frit valg, selvom det er det de borgerlige hævder, og at man tydeligvis har mere travlt med skræmmekampagnen end faktatjekket.

Jeg synes det er skammeligt. Blandede gymnasier er vigtige og alle unge skal kunne regne med at både det faglige og det sociale miljø er af høj kvalitet uanset, hvor de bor og ønsker at gå i gymnasiet.

Derfor er det klogt at stoppe polariseringen og få sikret en balance, hvor vi ikke opdeler skoler i brune og hvide, rige og fattige, der skaber parallelsamfund, faldende faglighed og dårligere integration.

For ganske få år siden var det også en dagsorden hos Venstre. Nu siger de bare nej. For det er nemmere. Men det løser ikke problemerne i den virkelighed, de unge færdes i.

Jens Joel er folketingsmedlem og børne- og undervisningsordfører for Socialdemokratiet.


placeholder

Kommentarer

"Udsat gymnasium" er et meget sødt og yndigt ord for et muslimsk gymnasium med den muslimske kultur, der helt naturligt følger.

Man kan tage Mohammed ud af Irak, men man kan aldrig take Irak ud af Mohammed.

Hvad er et udsat gymnasium? Hvad er det udsat for? Er det muslimsk masseindvandring?

Vi slipper kun af med problemerne hvis vi gør noget ved dem, og hjemsendelse af Mellemøsten til Mellemøsten er det eneste anstændige vi kan gøre. For min skyld gerne med en reel pose penge til værdigt trængende, men ikke til fupmagere, kriminelle og uintegrerede. Og ikke engang i fremtiden, men fra i morgen, tak.

Særligt parallelsamfund på institutioner som Herlofsholm og ghetto kvarterer i Gentofte og skodborg er ved at udvikle sig til alvorlige problemer, hvor der bør gribes ind.

Desuden. Vi lever i et demokrati med religionsfrihed. Så alle har ret til at ytre sig og udlevere deres religion som de vil.

Læs grundloven, der er begrænsninger på andres udleven af deres religion:
§ 67
Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden. [sædelighed = god opførsel efter dansk sæd og skik]
§ 68
Ingen er pligtig at yde personlige bidrag til nogen anden gudsdyrkelse en den, som er hans egen.
Dvs. halal-afgift er ikke foreneligt med grundloven. Systemet bør forbydes.

......

PARALLELSAMFUNDS-HYKLERI I DERES EGEN EGOISME BEHOVSPYRAMIDE
Muslimer smider ofte deres typiske "racisme-offerkort" i forsvar. De rigeste smider ofte deres typiske "jantelov-og-misundelse-offerkort" i forsvar. Nu er der kommet endnu et nyt "borgerligt" offerkort; "friheds-offerkortet", der konstant smides på bordet ved bare det mindste, hvor de såkaldte "borgelige" skal vise hensyn til andre end kun egen næsetip, eller hjælpe andre end kun dem selv og egne individuelle behov.

Borgerlig hykleri og dobbeltmorale udspiller sig i stor stil fra rigmandsghettoen. Der er ramaskrig hos "borgelige" i Nordsjælland og blå blok, fordi de ikke vil have muslimer fordelt i "deres" børns gymnasier. Men blå blok diktere modsat gerne at ghettoer skal rives ned, og de "stærkeste arbejdende danskere" i almen lejeboliger skal tildeles/fordeles problem-muslimer, fordi de gængse danskere skal tage sig af problemet med at...

Læs resten i min kommentar under tidligere artikel:
https://piopio.dk/gymnasielaerere-og-elever-med-opraab-der-er-brug-en-fo...
.......

.
PS: MACHO-KULTUR SKADER SAMFUND
Rigmandsghettoen og islam-ghettoen har en del tilfælles. Macho-kultur, grådighed, løgne, dominans, egoisme, bedrageri og kriminalitet stortrives begge steder. Begge steder udnytter/undertrykker de gerne andre mennesker for at opnå...
Læs resten af min kommentar under tidligere artikel:
https://piopio.dk/minister-om-voldskultur-paa-herlufsholm-ekstremt-alvor...

Der er meget der skader et samfund. Jeg læste lige at den gennemsnitlige arbejdsindkomst for en somalisk født svensker er ... da, da dah: Hele 100 svenske kroner om måneden!
Måske Jeppe har friske tal fra Danmark?
(https://www.friatider.se/studerade-somalier-en-av-125-jobbar)

Annonce