Annonce

Debat: Paludan er Erdogan og Putins nyttige idiot

Erdogan misbruger Paludans provokationer til at vinde hjemlig opbakning. Det er skidt nyt for europæisk sikkerhedspolitik. Det skriver SF's internationale talsperson.
Foto: FunkMonk/Wikimedia Commons
Rasmus Paludan brænder koran af på Nørrebro, 2019.
I flere år har fantasten Rasmus Paludan turneret Danmark rundt med sit vanvittige show, hvor han brænder koraner af i indvandrertunge bydele.

Den seneste tid er cirkusarenaerne rykket til vores naboland Sverige. Men det er ikke Rasmus Paludans cirkus i sig selv, der bekymrer mig. Det gør derimod dets konsekvenser for Europas sikkerhed.

Paludans handlinger har nemlig fået Erdogan til at afvise at støtte et svensk Nato-medlemskab.

På den ene side svækker Erdogan med sin ageren NATO, og på den anden side sidder Putin og klapper i sine hænder over splittelsen.

I sidste ende er det skidt nyt for både et svensk ønske om NATO-medlemskab og europæisk sikkerhedspolitik i en alvorlig tid.

Erdogans agenda

Det er velkendt, at Rasmus Paludan er en primitiv, nederdrægtig, racistisk tosse og langt uden for pædagogiske rækkevidde. Han fortjener ikke al den opmærksomhed.

Men det, der bekymrer mig allermest, er Erdogans indenrigspolitiske agenda, hvor han misbruger situationen med Paludan for at vinde politisk kapital i en tid, hvor hans popularitet i Tyrkiet er dalende.

Paludan har brændt koraner af i flere år, uden at Erdogan på noget tidspunkt har løftet en eneste pegefinger.

ytringsfrihed også gælder tosser og primitive mennesker som Paludan

Det er her, sagens kerne ligger, og det er det, Rasmus Paludans cirkus udstiller. Vi må forstå alvoren i denne virkelighed.

Erdogan og hans ligesindede skal forstå, at det er et vilkår i et demokratisk samfund, at forsamlingsfrihed og ytringsfrihed også gælder tosser og primitive mennesker som Paludan.

Og jo, selvfølgelig skal vi tale Paludans racisme imod, hvor end den viser sit grimme ansigt.

Den del er opportunisten Erdogan ligeglad med. Det hele er spil for galleriet.

Hvor var han, da Paludans cirkus tidligere turnerede rundt med sit perfide show?  

På vej til valg

Den seneste afbrænding kommer meget belejligt forud for det snarlige valg i Tyrkiet.

Erdogan forsøger på den ene side igen indenrigspolitisk med en udenrigspolitisk konflikt at genopbygge sit image som den store stærke verdensleder, der siger fra over for Vestens arrogance og manglende forståelse for tyrkiske ”røde linier”.

På den anden side bruger han Paludans cirkus til at appellere til de tusindvis af tyrkiske statsborgere, der kan stemme på ham ved valget i maj. Ved sidste valg fik Erdogan og hans parti over 50 procent af de afgivne stemmer fra herboende tyrkere. I sig selv tankevækkende.

Et Tyrkiet, der igen kigger mod Vesten

En anden alvorlig bekymring er, at vi i Erdogan i dag har en allieret, der intet forstår af de principper, som et frit og åbent demokrati hviler på.

Derfor kan man håbe, at det forestående valg i Tyrkiet får sendt Erdogan på historiens mødding

Men dette er forventeligt og ikke overraskende. For det vil være naivt at forvente denne forståelse fra en regeringsleder, der har elimineret mange af sine politiske modstandere og den kritiske presse, der i dag alle befinder i fængsel, har flere retssager på nakken eller lever i eksil.

Derfor kan man håbe, at det forestående valg i Tyrkiet får sendt Erdogan på historiens mødding og bliver starten på et Tyrkiet, der igen kigger mod Vesten og får sat demokratiet på sporet.

Det vil være godt både for Tyrkiet og Europa.

Viceborgmester i Gladsaxe, international talsperson i SF, folketingskandidat og statsrevisor 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Erdogan er en taktisk smart politiker, der leder et land, som er medlem af NATO og som har en fordelagtig associeringsaftale med EU, samtidig med, at han kan købe billig gas og olie af russerne, og uden at han behøver at donere hele sit militær og alle sine penge væk til en håbløs krig i Europas mest korrupte land. Det er helt unikt i Tyrkiet, at russiske, ukrainske, danske og amerikanske turister ligger fredeligt på stranden sammen.

Erdogan og Orban er de eneste, der tør stille nationale krav til NATO. Og Erdogans krav om, at Sverige skal ende støtten til PKK-terrorister (der har detoneret bomber mod tyrkiske hoteller og lufthavne med danske charterturister), er fuldkommen rimeligt.

Paludan og Erdogan har fundet en rigtig fin lille symbiose her.

Erdogan kan altid bruge endnu en sag om "islamofobi i det fæle Vesten" til at styrke sine muligheder for genvalg som præsident og på længere sigt også posten som den nye sultan. Og Paludan leverer hjertensgerne skyts til den kamp.

Paludan er som altid på jagt efter opmærksomhed om sin person samt optøjer og forargelse generelt (allerhelst fra muslimer men al opmærksomhed er bedre end ingen), og her skal det ikke skorte på støtte fra opportunisten og halvdiktatoren Erdogan.

Hvordan kan Paludan få lov at anstifte politibeskyttet brand i bymæssig bebyggelse når vi andre snart ikke må brænde lidt overskydende pinde og blade af i haven før brandvæsenet stiller?

Ytringsfriheden sikrer tilsyneladende ikke afbrænding af kviste og blade. Du må hellere holde dig til koraner.

Paludan har intet med den sveske regering at gøre. Erdogan misbruger sin magt position fuldstændig og viser et Tyrkiet, som er total uansvarlig og illoyal over for NATO. Ud af klappen med dem hurtigst muligt. Alene Tyrkiets køb af russiske s-400 missilsystemer udviklet til at skyde NATO fly ned er en total diskvalificering.

Jeppe Lindholm
Du har jo vendt Danmark ryggen ved at fraskrive dig dansk statsborgerskab- så bland dig uden om!