Den ”venstreorienterede” overfløj må vågne op!

Den velmenende ”venstreorienterede” overfløj sammenblander flygtninge og indvandrere, og det gavner kun højrepopulisterne. Centrumvenstre skal holde fast i, at vi skal hjælpe folk i nød, men ikke kan give ophold til alle.
Flygtninge forlader Rødbyfærgen, og vandrer langs de danske motorveje, for at komme til Sverige. Højrefløjsstøtter skriver hadske statusopdateringer på Facebook, og én var endda så vred, at han mødte op på en motorvejsbro, for at spytte på de stakkels mennesker, der ikke vil slagtes i Syrien. Hvordan er det kommet hertil?

Først og fremmest skal vi skelne benhårdt mellem flygtninge og indvandrere. Specielt den velmenende ”venstreorienterede” overfløj har tendens til at blande æbler og pærer. Overfløjen er den del af danskerne der skammer sig over DF, og betragter DF’s vælgere som underlegne. Overfløjen truede med at flytte til Sverige på deres Facebookprofil på valgnatten. Overfløjen er dem der kalder en hver kritik af indvandring for racisme.

 Overfløjens sammenblanding er kun til højrepopulisternes fordel, og den kommer til at ramme de syriske flygtninge

Overfløjens sammenblanding er kun til højrepopulisternes fordel, og den kommer til at ramme de syriske flygtninge. Folk der flygter fra IS’ vandalisme bliver mødt med mistro og lukkede døre, fordi at vi tidligere lod indvandringen løbe løbsk.

Da Schlüter-regeringen vedtog Udlændingeloven af 1983, vedtog de den mest liberale udlændingelov i verden. En stor andel af danskerne mener, at indvandringen er gået lidt rigeligt stærkt. I stedet for at pege fingre og håne denne store del af befolkningen, burde overfløjen tage bekymringen i folkedybet seriøst og gå i dialog. Men debattører som David Trads mener, at alt udefra kun kan være godt, og at et hvert spørgsmålstegn ved indvandringen er lig med racisme.

Det er på tide at aktørerne i udlændingedebatten dropper den sorthvide tilgang, og at vi dropper inddelingen i strammere og slappere. Jeg nægter at tro på, at en stor del af danskerne er racister. Vi kan jo netop nu se, hvordan tusindvis samler tøj, mad og andre fornødenheder ind, for at hjælpe mennesker i nød. Og man kan sagtens samle ind til flygtninge, mens man er skeptisk over for at indvandringen igen skal eksplodere.

Man kan sagtens samle ind til flygtninge, mens man er skeptisk over for at indvandringen igen skal eksplodere

Som socialdemokrat glæder det mig at se, at mit parti er ved at vinde troværdigheden tilbage i udlændingepolitikken. Det gør det langt vigtigere at huske på, at efter næste valg - når centrumvenstre forhåbentlig igen sidder i ministerkontorene - må vi holde fast i IKKE at føre en liberal indvandringspolitik.

Vi har en forpligtelse til at hjælpe folk i nød. Men retten til at indvandrere kan få statsborgerskab i Danmark, mener jeg, er en meget stor ting at give ud. Vi kan ikke blive ved med, at skubbe en større og større integrationsindsats foran os. For mig står det fuldstændig klart, at alle mennesker fortjener et godt liv. Men det er ikke en menneskeret, at få permanent ophold og statsborgerskab i et vesteuropæisk velfærdssamfund.

 

Morgan Krüger (f. 1993) er medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse og valgt som repræsentant for Region Sjælland.

Morgan Krüger er slagtersvennd og forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)


placeholder

Annonce