Men julen falder som bekendt i eksamensperioden.
Derfor tager politisk kommentator og tidligere kommunikationschef i De Konservative Benny Damsgaard og Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, partierne en tur forbi det grønne bord og uddeler karakterer til samtlige af Folketingets partier - stræberne såvel som de forvorpne elever på bagerste række.
Det gør de i en særudgave af Netavisen Pios ugentlige podcast ‘Tingets Tilstand’.
Damsgaard og Jespersen er enige om karakteren til den store dreng i klassen.
Socialdemokratiet indkasserer et 4-tal, som gives til den jævne præstation.
Det gamle arbejderparti har ikke ligget på den lade side i år. Som regeringens og Folketingets største parti har det spillet en afgørende rolle i store forlig om vigtige emner som klima, ældre og sundhed, og så har man givet sig ud i et opsigtsvækkende slagsmål om pensionsalderen med de borgerlige partier.
Men nok har det øjensynligt ikke været, hvis man skeler til de vigende meningsmålinger og til europaparlamentsvalget, hvor socialdemokraterne præsterede værre end ved noget andet valg siden 1800-tallet og blev overgået af SF.
Man laver meget af det rigtige, man pumper politik ud, men
“Man laver meget af det rigtige, man pumper politik ud, men hvis politik skal være en succes - og man skal få en høj karakter - så skal det, man gør, have en eller anden effekt, om ikke andet i meningsmålingerne eller ved valgene, og det har det ikke haft,” siger Damsgaard.
Lidt optimisme kan man dog godt tillade sig i den socialdemokratiske folketingsgruppe, hvis man spørger Jespersen.
Han peger på, at meget af den politik, man har fået igennem, ikke endnu har haft mulighed for at slå igennem, og at man derfor godt kan forestille sig vælgerne vende tilbage, når politikken først bliver til virkelighed.
Alligevel er det ikke helt nok til et 7-tal, mener Jespersen.
“Vi har set et valg, og det er europaparlamentsvalget. Det at Socialdemokratiet blev slået af SF dér, det gør, at man ikke kan argumentere for, at det har været en god præstation,” konkluderer han på trods af de betydelige resultater, partiet ellers har hevet hjem i forhandlingslokalerne.
Da Damsgaard og Jespersen sidste år gav karakterer til partierne for deres præstationer i 2023, dumpede de Venstre, som på det tidspunkt havde været i stormvejr med sit bagland om CO2-afgiften på landbruget og var plaget af et uskønt forløb, der udmundede i Jakob Ellemann-Jensens afgang som formand.
Siden har tingene - i et adstadigt tempo - bevæget sig i den rigtige retning for det gamle landmandsparti.
Grundlæggende er Venstre meget, meget langt fra fordums styrke
“Grundlæggende er Venstre meget, meget langt fra fordums styrke. De er ikke i nærheden af at være et parti, som kan gøre sig forhåbninger om at lede den borgerlige blok eller gå efter statsministerposten,” slår Damsgaard fast, men fremhæver, at der er kommet mere ro på under Troels Lund Poulsens ledelse.
“Efter at Troels Lund Poulsen er kommet til, har han fået forholdsvis godt styr på butikken. Gribbene er stoppet med at kredse over det, der i perioder lignede lidt en halvdød vandbøffel.”
Selvom meningsmålingerne har stabiliseret sig, og der er kommet mere ro i partiet, har store politiske vindersager være en mangelvare på Venstres hylder det seneste år, påpeger Damsgaard dog.
“Deres store gimme i forbindelse med finansloven var genoplivelse af håndværkerfradraget, og det er sådan noget genopvarmet Fogh-politik.”
Jespersen fremhæver, at Moderaterne trods sin position som regeringens mindste - og evigt skrumpende - parti har formået at få en del politik igennem, selv når både Socialdemokratiet og Venstre har modsat sig den.
Det gælder ikke mindst for udenrigspolitikken, som partiformand Lars Løkke Rasmussen er minister for.
“Det er et år, hvor tvekampen mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke på Israel-spørgsmålet har bevæget sig mere og mere i Lars Løkkes retning,” siger Jespersen og fortsætter:
Så det er altså en armlægning, som Lars Løkke har vundet
“Nu er Danmark også et af de lande, der uforbeholdent kræver en våbenhvile af Israel - altså stop for angrebet i Gaza - uden at kræve, at Hamas skal frigive gidslerne. Så det er altså en armlægning, som Lars Løkke har vundet.”
Når Løkkes midterparti alligevel ender på en dumpekarakter, skyldes det et drastisk fald i målingerne og den store ballade, der har plaget partisekretariatet, efter at nogle ansatte klagede over et dårligt og til tider sexistisk arbejdsmiljø.
“I kender den store nedsmeltning på sekretariatet. Lars Løkke involverede sig relativt meget i den sag. Det kostede endnu et folketingsmedlem (Jeppe Søe, red.) og et ordentligt hug i meningsmålingerne. Partiet ligger nu på mellem tre og fire procent, og det er, som om pilen peger nedad,” siger Damsgaard.
Han minder desuden om, at både digitaliseringsminister Caroline Stage og klimaminister Lars Aagaard har rodet sig ud i unødige konflikter med oppositionspartierne.
Og så har partiet stadig ikke, påpeger Damsgaard, formået at køre andre profiler frem end Lars Løkke, som stadig er den eneste, der holder partiet oven vande.
“Det er blevet endnu tydeligere her i 2024, at partiet endnu ikke er dér, hvor andre kan overtage det i det tilfælde, at Lars Løkke skulle få den berømte tagsten i hovedet. Og det er bare ikke godt for et parti som Moderaterne, især ikke når det går dårligt.”
“Inger Støjberg er eleven, som kun rækker hånden op i timerne, når hun er absolut sikker på, at hun kender svaret,” siger Jespersen.
Han hentyder til de få udvalgte emner, Danmarksdemokraterne beskæftiger sig med - for til gengæld at være stille det meste af tiden.
“Fokus har været på opbygning af partiapparatet og forberedelsen til kommunalvalget næste år. Men selvom det har været lidt mere indadvendt, så kører de stadig stabilt og sikkert,” bemærker Damsgaard.
I målingerne står Liberal Alliance stadig ganske stærkt. Men kigger man mere nøje efter i stilehæftet, ser man, at det nu ganske store parti stadig har besvær med kursiven, mener Damsgaard.
“De har lavet en række dumme fejl. Først og fremmest har de lavet den store fejl over sommeren med diskussionen om kvindelig værnepligt.”
Flere ledende skikkelser i Liberal Alliance gjorde sig bemærket med argumenter om, at kvindelig værnepligt ville skade fødselstallene. Argumenter, som af mange blev opfattet som udtryk for et bedaget kvindesyn.
Det var en tilgang og en linje, som udstillede partiet som ekstremt
“Det var en tilgang og en linje, som udstillede partiet som ekstremt. Og også i perioder med en betydelig manglende driftsikkerhed. Begge ting er ikke noget, som et parti, som gerne vil gøre sig forhåbninger om at blive et ledende - måske endda statsministerparti - på sigt har godt af.”
“Der findes jo en særlig slags elev - det er meget ofte drenge - og jeg kender dem godt, for jeg er nok selv lidt en af dem, som har den velsignelse og forbandelse at være god til at argumentere og derfor også kunne argumentere sig frem især i mundtlige eksaminer uden at have været særlig velforberedt,” observerer Jespersen.
Men de elever, tilføjer han, “kan blive gedigent dovne, hvis det går for godt i for lang tid.”
Et lille syvtal bliver det til for De Konservative og den stadig forholdsvis nykronede formand, Mona Juul.
Damsgaard mener, at partiet i det store hele er kommet godt videre ovenpå daværende formand Søren Pape Poulsens chokerende dødsfald i marts.
Mona Juul er begyndt at komme mere ud over rampen
“Mona Juul er begyndt at komme mere ud over rampen og stå i spidsen for nogle udmeldinger. Angrebet mod Morten Messerchmidt for eksempel,” siger han med henvisning til, at Juul har langet hårdt ud efter Messerschmidt for hans forslag om at skære i støtten til Ukraine.
Jespersen er mindre imponeret:
“Jeg synes simpelthen ikke, at Søren Pape havde niveauet til at være partiformand. Og jeg oplever altså lidt det samme med Mona Juul. Så snart hun bliver en lille smule presset, så snart hun bliver stillet nogle spørgsmål, som er uden for manuskriptet, så fejler hun altså, så falder hun igennem.”
Ikke meget gik i den rigtige retning for Dansk Folkeparti mellem kanonvalget i 2015 og det seneste folketingsvalg, hvor partiet måtte se sig reduceret til en position som Danmarks mindste parti med kun fem mandater.
I år har tingene dog set lysere ud for det hårdt prøvede parti, da målingerne har været opadgående, og Anders Vistisen formåede at holde på sin plads ved europaparlamentsvalget trods hård konkurrence fra Danmarksdemokraterne.
“Partiet, sin størrelse taget i betragtning, gør jo, som man skal gøre, hvis man er et lille parti. Det er at komme ud over rampen med sine budskaber,” siger Damsgaard.
På Ukraine-spørgsmålet har partiets formand, Morten Messerschmidt, formået at indtage et ledigt synspunkt om at reducere den danske støtte til forsvarsindsatsen. Det er yderst kontroversielt på Christiansborg og i befolkningen, men deles ikke desto mindre af et anseligt mindretal af vælgerne.
“Hvis du kigger på det som en ren pluskampagne for Dansk Folkeparti, hvor det handler om flere mandater, er de nået i mål, og det går den rigtige vej.”
“Da vi sad her sidste år og gav årskarakterer, var der ikke nogen af os, der forventede, at SF ville blive det største parti ved europaparlamentsvalget,” minder Damsgaard om.
Damsgaard og Jespersen er enige om, at SF i lang tid har haft overordentlig meget medvind i sejlene.
Så meget medvind, at selv tabet af stemmeslugeren Jacob Mark, som stoppede i Folketinget tidligere i år, ikke har sat så meget som en ridse i de flotte meningsmålinger, påpeger Damsgaard.
Jespersen er endnu mere begejstret for SF’s præstation.
“Det, som Pia Olsen Dyhr gør så godt, det er, at hun gør transaktionsomkostningerne så lave for at skifte fra Socialdemokratiet til SF. Altså hvad er det værste der kan ske, hvis du stemmer på SF? Det er, at Mette Frederiksen bliver statsminister i en rødere regering end den, vi har nu. Og det er der virkelig mange socialdemokrater, der godt kunne tænke sig.”
Jespersen fremhæver også, at SF’s håndtering af den særlige situation, midterregeringen har kastet dansk politik ud i, har været noget mere træfsikker end i Liberal Alliances.
“Det er jo det, som mislykkes for Alex Vanopslagh. Han havde jo muligheden for at gøre det samme og sige, hvis du vil have klassisk Venstre, så skal du stemme på mig. Men det blev jo ikke det. Du fik alle propelhatsliberalisterne, du fik alle de aparte standpunkter, du fik alle de her mandeguruer fra internettet,” siger han og konkluderer:
Det er altså bare lykkedes for Pia Olsen Dyhr at lægge sig det helt rigtige sted
“Det er altså bare lykkedes for Pia Olsen Dyhr at lægge sig det helt rigtige sted. Og det gjorde hun jo, må jeg også minde om, til rigtig mange kommentatorers hån, spot og latterliggørelse i starten, fordi de syntes, det var fjollet, at hun ikke gik hårdere til socialdemokraterne. Men det har altså virket, og jeg synes faktisk også, at når hun endelig går til socialdemokraterne, så er det på punkter, der gør ondt på socialdemokrater.”
Mindre godt er det gået for folkesocialisternes venner i Enhedslisten.
“Det her var året, hvor fortidens spøgelser kom tilbage og hjemsøgte Enhedslisten,” siger Damsgaard.
Han refererer til den interne ballade om linjen i Israel-Palæstina-konflikten, som gennem det meste af året har fyldt meget i medierne og skygget for partiets budskaber.
Man må bare konstatere, at det jo faktisk lykkedes for ledelsen i Enhedslisten og den reformistiske fløj
Jespersen ser med noget mildere øjne på den rød-grønne listes præstation. Han peger på, at striden mellem partiledelsen og de mere yderligtgående elementer i partiet sågar kan vise sig at være en fordel på lidt længere sigt.
“Man må bare konstatere, at det jo faktisk lykkedes for ledelsen i Enhedslisten og den reformistiske fløj at udnytte den her situation til nu at få ændret vedtægterne. Og spørgsmålet er jo så: Ville det have været muligt, hvis du ikke havde haft den her krise?”
“Det Radikale Venstres 2024 blev simpelthen reddet af et godt europaparlamentsvalg," konkluderer Damsgaard nøgternt.
“Kandidaten (tidligere landsformand for Radikal Ungdom Sigrid Friis, red.) var ung og uprøvet, men hun formåede alligevel at trænge igennem og sikrede sig et fint og flot mandat.”
Mindre prangende ser det dog ud, når man kigger på meningsmålingerne til Folketinget, noterer Damsgaard.
“Det er ikke noget, som har smittet af på de nationale målinger, hvor De Radikale jo i de fleste af dem ligger marginalt over eller på valgresultatet. Og det er til trods for, at deres primære modstander, Moderaterne, er nedsmeltet.”
Det skyldes, mener Jespersen, at Martin Lidegaard ikke har formået at sætte sig igennem som leder, siden han i kølvandet på det skuffende folketingsvalg blev politisk leder for det lille socialliberale parti.
Martin Lidegaard - undskyld, jeg siger det - er lidt en joke på Christiansborg
“Martin Lidegaard - undskyld, jeg siger det - er lidt en joke på Christiansborg. Folk tager ham simpelthen ikke seriøst. Han bliver ikke set som en mand, man kan lave en aftale med, fordi han er en svag leder. Han kan gå ud og sige alle mulige ting, men så sidder Zenia Stampe (De Radikales udlændingeordfører, red.) på X og udlægger partiets politik på en helt anden måde.”
Alternativet har hele året døjet med manglende synlighed og meningsmålinger, der balancerer på kanten af spærregrænsen.
Alligevel består de lige akkurat - først og fremmest fordi der er kommet ro i folketingsgruppen
Alligevel består de lige akkurat - først og fremmest fordi der er kommet ro i folketingsgruppen, som sidste år måtte se Theresa Scavenius forlade partiet efter heftige interne skænderier, og fordi man formåede at føre en gæv valgkamp op til europaparlamentsvalget.
Den valgkamp gjorde sig især bemærket med valgplakater, der promoverede spidskandidaten Jan Kristoffersen med mere eller mindre søgte ordspil som “Jannabis” og “Jan-mand søger herlighed”.
“Det lykkedes for Alternativet - på trods af en ukendt kandidat og meget få midler - at føre en ganske hæderlig europaparlamentsvalgkamp. I hvert fald en meget utraditionel og kreativ en af slagsen, som gav mindelser om, dengang Alternativet var allerstærkest og kom i Folketinget,” siger Damsgaard.
Men overordnet befinder trækronerne sig stadig meget langt fra himlen, slår Jespersen fast:
“Med det opbrud, der er på venstrefløjen, med de problemer, der er i Enhedslisten, med den meget, meget socialdemokratvenlige linje, som Pia Olsen Dyhr har ført, så burde der altså være plads. Der er en energi ude i de her demonstrationer om Israel, Palæstina, gas, klima og alle mulige ting. Men du ser simpelthen ikke Alternativet i det her. De er ikke i stand til at samle den energi op.”
‘Tingets Tilstand’ er Netavisen Pios ugentlige politiske podcast med Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, og tidligere konservativ kommunikationschef Benny Damsgaard. Den er tilgængelig på både Apple Podcasts, Spotify og Spreaker.
Kommentarer
Ja chefredaktøren snakker udenom. Socialdemokratiet får Danmark til at køre baglæns. Og så kan man jo lave en totalt overflødig karakterbog i stedet for at forholde sig til dansk politik generelt. Mette må væk og pio trænger også til en ny chefredaktør. Det er min karakterbog.
Utroligt at SF får et tital, det eneste det parti kan, er at bruge andres folks penge.
Nåh, SF kan også forhale progressiviteten. Vi fik ingen atomkraft pga. SF. Vi fik heller ingen tidlige pc'er i undervisningen, fordi SF fastholdt at de i så fald skulle komme fra Regnecentralens statsstøttede virksomhed.
Til gengæld har vi fået brændbare elbiler, man ikke kan komme i nærheden af i tilfælde af brand. Jeg tør snart ikke tage færgen til hverken Sverige eller Bornholm længere.
Et tragisk parti.
Er det ikke også det alle de andre partier gør?
Jeg er rygende uenig med de kommentatorer. Drop målingerne og se på det politiske.
Gør man det står regeringen samlet til et 7. Partierne enkeltvis.
SF 4 de er med i forlig, men hvad ellers. LA 4, DD 4, DF O2, Ø 4 alternativet 00, R 4 K.4.
At give SF 10 er gak. Der er givet ud fra målinger det er ikke politisk håndværk
Undskyld Helle, at jeg skriver dette indlæg som et svar til dig,
men jeg og sikkert mange andre gider ikke at skrive et indlæg efter
Aksel Jensen, men du har ret i dit indlæg, og historien vil dømme
SVM regeringen med ganske andre briller, og der vil afskaffelsen af
St. Bededag komme til at stå som et stort plus, fra de som har lidt
mere politisk begavelse, end de meningsdannere som vi har i dag.
Kommentator købing skriver efter at de har set målingerne, og de der
giver deres bidrag i målingerne vil bruge deres indflydelse på regeringen
til at straffe, og ikke til at bedømme.
Der er intet alternativ til den siddende regering.!
Der bliver ingen blå regering, der bliver ingen rød regering.
Der bliver ingen regering uden at Mette Frederiksen er statsminister
efter det næste valg. Min bedømmelse er ikke afstemt efter
meningsmålingerne, men afstemt efter den sunde fornuft som må
indfinde sig på et tidspunkt.
En glædelig til dig, og alle der læser med.
Ja vi er helt enige også der. Og godt nyt år. Læser altid med glæde og en del andres indlæg også de jeg er uenige med. Dog aldrig den gode Axel J. Magter det ikke. Jeg undres også over kommentatorerne vurdering i Berlingske. Meget er bygget på målinger. Som igen er baseret på overskrifterne i BT og EB. Sjældent er der substans med. Uddannelses reformen har jeg store forhåbninger til som tidligere lærer og skole og ungdomsvejleder det bliver rigtig godt. Og ja Mette Frederiksen er fortsat statsminister efter 2026.
Denne typer analyser er jo aldrig objektive, og det forsøges heller ikke at skjule.
Har Moderaterne virkelig ikke en kronprins? Jo. Men her er ingen roser til en af de seneste årtiers få gode kulturministre, Jakob Engel-Smidt, så han nævnes ikke.
Til gengæld kritiseres Løkke for det bedste han har gjort, nemlig at holde Mette på måtten vedr Gaza-Israel.
Jeg tror, det er alt det skidt Løkke især har lavet i fortiden, som han ikke forholdes så ofte, men vælgere husker bedre -og så hans trang til luksus på andres bekostning.
Mette er farligt agressiv i sit katastrofe-mode. Og hun risikerer, at det går i opfyldelse. Men næsten alle partier følger jo hende. At Morten M siger det selvfølgelige, nemlig at der ikke er nogen grund til at et land med et nærmest ikke ekstisterende forsvar, skal betale så forholdsvis mange flere penge til Ukraine. Og, for egen regning, springe ud som et af Ruslands største modstanderlande.
Husk på, at det sandsynligvis er USA's påvirkning, der gør at alle europæiske defacto vasallande, støtter op mod Rusland - som de eneste i verden.
Informationen om Lidegaard er interessant, men er den rigtig? Jeg er ikke stødt på det tidligere.
Kvinderne i Socialdemokratiet imod kvinderne i fagbevægelsen!
“Vi gør det af hensyn til den sikkerhedspolitiske situation”, sagde statsministeren.
Problemet er blot at fagbevægelsen ikke har erklæret krig imod Putin!
Mette Frederiksen har erklæret krig imod Putin!
Hvis Danmark årligt sendte 2% af vores BNP til folkepension til de fattigste russere, ja, så ville vi skabe os venner og ikke fjender i Putinland!
Men Mette Frederiksen elsker fuld beskæftigelse!
Der er penge i krigsindustrien! Og danske virksomheder er eksperter i grøn genopbygning overalt i verden!
Og Maersk kan transportere “det alt sammen” til høje fragt priser!
Der er penge i skidtet!
Og Mette Frederiksen smiler over hele fem-øren hver gang hun taler om Putin!
Fuld beskæftigelse giver penge i kassen!
Og Mette Frederiksen mangler penge til sygeplejersker, pædagoger, folkeskolelærere, osv., osv.
De rige skal have skattelettelser!
Og skal ikke betale til hendes krig!
De skal jo investere i alt det krigen giver af nye produkter, der skal leveres!
Og Biden får amerikanerne til at betale for udvikling af nye våbentyper!
De sidste ti år har våbenindustrien været på nul-punktet!
Nu er alle motiverede!
Biden og Mette er i krig!
Desværre glemte Mette Frederiksen at spørge om lønmodtagerne ville i krig?
Svaret er nej!
Lønmodtagere tror ikke på konflikt og krig!
Lønmodtagere tror på den danske model!
Forhandlingens vej!
Også selv om det ind imellem koster!
Løntilbageholdenhed de sidste 20 år!
Alt imens de store selskaber har skovlet penge ind!
Og betaler ikke en krone til Danmarks forsvar!
Russiske lønmodtagere er blevet udsultet siden murens fald!
Alle de store milliardærer har sendt pengene til Storbritannien med det resultat at briterne troede at de kunne klare sig uden EU - Brexit!
Til gengæld er den fattigste trediedel af russerne tvunget til at stemme på en stærk mand som de fattigste tyskere i 1930erne!
Tyskerne havde ikke anden mulighed end tro på Hitler!
Stjæle som en tyv om natten fra naboen!
Fattige folks sidste chance!
Sådan fungerer landspolitik!
Oprustning som i kold-krigs-perioden er det Mette Frederiksen ønsker!
Fagbevægelsen ønsker den danske model!
Sønderjyllands-løsningen fra 1920!
Den danske model!
At kunne leve fredeligt på trods af blandede folkefærd på hver sin side af grænsen!
At kunne lytte og forstå! At kunne lytte og skabe fælles kompromisser som alle kan leve med!
Men Mette Frederiksen vil ikke lytte!
Hun har flertallet!
I NATO! I EU! I regeringen!
Lev med det!
Problemet for krigsliderlige Mette Frederiksen der elsker fyldte arbejdspladser, er imidlertid at hver tredie danske soldat flygter!
Hver tredie sygeplejerske flygter! Hver tredie sosuer flygter! Hver tredie folkeskolelærer flygter!
Hitler havde også flertallet med sig!
Historiebøgerne beskriver alt for godt resultatet!
Freden begynder altid i fagbevægelsen!
Soldater der siger nej tak!
Sygeplejersker der siger nej tak!
En hel fagbevægelse der siger nej tak!
Det gjorde den også i Tyskland i 1933!
Men inogen lyttede!
Flertallet bestemte!
Selv om folket ikke vidste hvad de havde stemt på!
70% af tyskerne var imod Hitler på et vist tidspunkt!
70% af danskerne er i øjeblikket imod Mette Frederiksens krigsretorik:
Den sikkerhedspolitiske situation kræver at Store Bededag skal betale krigsgildet!
Danskerne er imod Mettes Putin-krig, imod at betale med Store Bededag!
Danskere elsker forhandlingens vej!
Den danske model!
Problemet er Mette Frederiksen!
Hun er ikke født til forhandling!
Hun er den fødte diktator!
Og hun elsker det!
Hun gør det med åbne øjne!
Ritt er blevet til mareridt!
Heldigvis har fagbevægelsen stærke kvinder!
Kvinder født og opvokset i den danske model!
Den der gav et fredeligt Sønderjylland!
En kul og stål-union!
Et EF!
En EU!
Det starter alt sammen ved et forhandlings-bord!
Den dag Wammen overtager statsministeriet får freden måske en chance!
Mette Frederiksen har ikke evnerne til fredelig sameksistens med nogen som helst rent politisk!
Som en tyv om natten!
Verden er ilde ude!
Danmark er ilde ude!
Store Bededag handler om stor-politik - Danmarks sikkerhedspolitik!
Det ved danskerne godt fru Frederiksen!
Derfor er 70% af danskerne imod at fjerne Store Bededag!
Store Bededag er Danmark - dansk tradition, dansk historie, den danske model!
Den danske model betyder at danskerne sørger for at de 30% fattigste også får en retfærdig løn og ordnede arbejdsvilkår og fornuftige pensioner!
Alt det som Putin har svigtet med!
Fordi milliardærerne investerede i Storbritannien og ikke i Rusland!
Milliardærer og millionærer svigter sammen med Mette Frederiksen på samme vis Danmark ved at fjerne Store Bededag!
Liberal Alliancenelsker det!
At få danskerne til at arbejde gratis en hel dag!
Russerne arbejder gratis i hele måneder!
Nu vil Mette Frederiksen smadre deres uskyldige sønner!
Hvis de tre milliarder hvert år blev sendt til russiske pensionister, ville verden hurtigere blive et fredeligere sted!
Og 70% af danskerne ville stemme for!
Julen er endnu ikke afskaffet af Mette Frederiksen og Socialdemokratiet og Venstre og Moderaterne.
Julefreden kan måske få Mette på andre tanker!
Tænk hvis Arne for en gangs skyld åbnede sin mund og talte fru Frederiksen imod ved julebordet på trods af sin velfortjente pension!
Sagde højt at fagbevægelsen med 75% af medlemmerne er imod afskaffelsen af Store Bededag og den danske model!
Store Bededag er lig fred i verden!
Lig med fagbevægelsens ønsker!
Ønsket om julefred! Fred i verden!
Desværre rimer Fred-eriksen ikke på fred! Men på “vi” alene bestemmer!
Altså en by i Rusland!
Sønderjyllands-løsningen er den danske model!
Lad den danske fagbevægelse forhandle fred med den russiske fagbevægelse!
Uden om Mette og Putin!
Vi har brug for en fahbevægelses-beredskabs-mentalitet!
Ikke diktatorer der med et pennestrøg afskaffer Store Bededag og befolkningers sproglige rettigheder!
Fagbevægelser talte med egne ord imod afskaffelsen af Store Bededag!
Den vigtigste værdi i Danmark lige siden 1. Verdenskrig!
Værdien der skabte Kanslergadeforliget og velfærdsdanmark!
Mette Frederiksen udfordrer de danske værdier!
Ikke Rusland og Kina og Iran og Nordkorea!
De udfordrer blot deres egne befolkninger!
Som alle andre diktatorer!
Beredskabsmentaliteten imod diktatorer starter i fagbevægelsen!
Den første sejr bliver genindførelsen af Store Bededag!
Lad de rigeste formuer betale 10% i krigsskat og de fattige arbejdere 1%!
Forsikringsprincippet kælder også i krigstid!
De rigeste har alt på spil!
De fattigste kun deres eget liv!
Og det ser Mette Frederiksen da stort på!
Med mindre Arne skal bruges i endnu en valgkamp?
10% krigsskat på alle aktieværdier og Mettes krig er sikret!
Beredskabsmentalitet der fortæller om hvilke værdier der er på spil!
Men Venstre og Moderaternes valgkasser ville stå i O kroner!
Niels Jespersen ved det!
Endnu en overbevist krigsgal!
Fagbevægelsen ved så meget bedre!
De danske værdier starter ved generobringen af Store Bededag!
Den danske model!
Som Putin og russerne kan tage ved lære af!
Intet mindre!
Det grønne bord er og bliver karakterer til afskaffelsen af Store Bededag!
O3 til regeringen og alle andre farves deraf!
Alex Vanopslagh faldt ligeledes med et brag!
Og det på trods af at manden kommer fra Struer! Lydens by!
Men som en anden MetteFrederiksen har han endnu ikke lært “at lytte efter”!
Toget er kørt….
Det sidste tog fra Struer med direkte forbindelse til København…
Liberal Alliance: -3.
Smart i en fart ved at danse rundt på TikTok og alene derved overbevise unge om deres stemme er uacceptabel plattenslageri grænsende til politisk manipulation.
Det er åbenbart tidens tendens - Dem der tager et ledende ansvar bliver straffet af vælgerne , og dem som ikke er under ansvarets åg belønnes i målingerne -Og spørger man ind til om Vanopslagh , Olsen Dyhr eller Støjberg er klar til at stille sig i spidsen for en anden regering - så er svaret nej. De skal ikke nyde noget af at der bliver ridset i deres personlige glansbilleder .
Det er det som kaldes populisme og som er i fremgang overalt i lande uden et autokratisk styre -
Ups 🫣 der skal da stå et autoritært styre -
Så kan man jo gøre sig sine tanker om , at selv om vi lever i et frit samfund med en demokratisk styreform - Så er lysten til at påtage sig et reelt ledelsesansvar så fraværende som tilfældet er i dag -
Enig Nielsen, men det seneste med at fordoble hjemsendelses beløbet og presse syrerne hjem, før der er rimelig stabilitet i landet, er ikke i orden. De skal hjem, ja men se lige hvordan tingene falder ud. Og hvor vil hun få alle de penge fra? Hun var selv minister på området, da de kom. Hun er en mærkelig politiker populist om nogen.