Det handler om at forblive Tryg

370.000 forsikringskunder skal tage stilling til hvad der skal ske med 37 milliarder kroner, som årligt er med til at finansiere tryghedsskabende projekter for alle danskere.
Der er valg til Tryghedsgruppen, som står bag TrygFondens arbejde. Her kan de 370.000 kunder i Tryg og Nordea Liv & Pension stemme. Almindeligvis er valg til repræsentantskaber i forsikringsselskaber, ikke noget der trækker store overskrifter. Men det er et valg, der kan få store konsekvenser for rigtigt mange danskere.

Kampen handler om hvad der skal ske med de 37 milliarder kroner som ligger i Trygfonden og som årligt giver et afkast på omkring 550 millioner kroner, som Trygfonden uddeler til hjertestartere, livreddertårne, trafiksikkerhed og 1.000 andre konkrete tryghedsskabende projekter.

Der er en række kandidater, der stiller op for at dele de penge ud på en måde, hvor det er de store forsikringstagere: store virksomheder, landbrug og folk med store pensioner, der bliver forgyldt med millioner af kroner, mens de fleste forsikringskunder må veksle trygheden for et par hundrede kroner om året.

På den anden side står en række kandidater, herunder mig selv, som gerne vil bevare Trygfonden som den er i dag.

Langt størstedelen af medlemmerne i Tryghedsgruppen står derfor overfor valget mellem en højere chance for at overleve hjertestop, værdien af trygt at kunne tage sine børn med på stranden om sommeren og investeringer i et mere rummeligt arbejdsmarked eller lidt penge i hånden, der ikke en gang vil række til at kunne invitere sin familie i biografen.

Medlemmerne og dermed de almindelige kunder i Tryg og Nordea Liv & Pension har derfor langt større værdi af at holde pengene i Tryghedsgruppen i stedet for at splitte fællesskabets penge op.

Valget til Tryghedsgruppens repræsentantskab er en kamp om vores fælles tryghed. Det er valget mellem at forgylde dem, der i forvejen har rigeligt, eller at satse på løsninger for fælleskabet. Faktisk er det sjældent, man møder så klart et politisk valg mellem mere eller mindre fællesskab.

 

Af Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af Borgerrepræsentationen og kandidat til Tryghedsgruppens repræsentantskab og initiativtager til gruppen ”Bevar TrygFonden”.


Flere artikler om emnet

Annonce