Men i de senere år er der sket rigtig meget i Tingbjerg
Tingbjerg blev først og fremmest omtalt i medierne for kriminalitet, vold og skyderi. Men i de senere år er der sket rigtig meget i Tingbjerg, der trækker bydelen i en helt anderledes positiv retning.
Nye supermarkeder, butikker og spisesteder er kommet til. I 2018 åbnede Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus. Den iøjnefaldende bygning står nu som et ikonisk vartegn for det nye Tingbjerg.
I 2029 står en stor multihal til en halv milliard kroner færdig i Tingbjerg. Den betales af Den A. P. Møllerske Støttefond med en historisk stor donation på 400 millioner kroner. Resten finansieres af Københavns Kommune.
Multihallen kommer til at huse både foreningsidræt og store idræts- og kulturbegivenheder.
Multihallen placeres i Tingbjerg Idrætspark, som også renoveres. Projektet lanceres i 2025 med en stor arkitektkonkurrence.
I 2026-27 anlægges en ny vej, der skal forbinde Husum og Tingbjerg langt bedre end hidtil.
Vejdirektoratet skriver om projektet:
"Tingbjergs isolation brydes og området integreres med det omkringliggende byområde i Husum og Bystævneparken og får styrket forbindelserne til det omkringliggende København."
Netop i disse uger flytter beboere ind i 30 nyopførte ejer-rækkehuse i bydelen.
Rækkehusene er anden etape af i alt 400 planlagte ejer-rækkehuse, der skal opføres i Tingbjerg de kommende år.
Modsat udviklingsplaner for andre udsatte boligområder som eksempelvis Gellerupparken i det vestlige Aarhus og Vollsmose i Odense sker udviklingen af Tingbjerg ikke ved, at man nedriver nogle af de eksisterende almene leje-lejlighedskomplekser.
Nej, her i Tingbjerg opføres alle rækkehusene mellem de eksisterende boligblokke. Og ingen af de hidtidige almene lejere tvinges til at flytte som følge af udviklingsplanen for bydelen.
Udviklingsplanen for Tingbjerg betyder, at bydelen i 2027 vil rumme 10.000 indbyggere - mod nu 6.500.
Det er den private ejendomsinvestor NREP, der i samarbejde med de almene boligselskaber fsb, SAB/KAB og Københavns Kommune har udviklet ideen om de 400 ejer-rækkehuse og private lejeboliger. I alt bliver der tale om 1.000 nye boliger.
Men man kan ikke bare lige købe sig til et rækkehus i Tingbjerg. Nej, køberne skal ansøge om at komme i betragtning.
I en motiveret ansøgning skal man gøre rede for, hvordan man vil bidrage til udviklingen og fællesskabet i Tingbjerg:
Det skal være et tilvalg at flytte til Tingbjerg og ikke bare være, fordi det er billigere end andre steder
“Vi beder folk fortælle, hvem de er. Og vi lægger vægt på relationer til området. Det skal være et tilvalg at flytte til Tingbjerg og ikke bare være, fordi det er billigere end andre steder,” forklarer Jens Kramer Mikkelsen, tidligere socialdemokratisk overborgmester i København, nu byudviklingsdirektør hos NREP, Jens Kramer Mikkelsen, til Politiken.
Ejerne af de første rækkehuse har fået en pæn rabat på købsprisen.
100 kvadratmeter nybygget rækkehus i Tingbjerg koster 3,325 mio. kr.
Det er cirka 30 procent lavere end den gennemsnitlige markedspris på huse i Københavns nordvestkvarter og cirka 20 procent billigere end markedsprisen i bydelen Brønshøj.
Tredje etape ejer-rækkehuse, der ventes at stå klar i efteråret/vinteren 2025, bliver 10 procent dyrere. Langt de fleste er allerede solgt.
Socialdemokratiets overborgmesterkandidat til kommunalvalget i København november næste år, Pernille Rosenkrantz-Theil, udtrykker over for Netavisen Pio begejstring over udviklingen i Tingbjerg:
Heldigvis er der mange gode kræfter, der gør en kæmpe forskel i lokalområdet
“Jeg bor selv tæt på Tingbjerg og har jo også som boligminister fulgt forvandlingen. Både skolen, bylivet og boligsammensætning er kommet et helt andet og bedre sted hen. Heldigvis er der mange gode kræfter, der gør en kæmpe forskel i lokalområdet. Så man bliver faktisk helt glad af at følge ændringerne.”
Opdateret kl. 20 med blandt andet oplysninger om den kommende multihal i Tingbjerg - opdateret 30/12 med oplysning om blandt andet ny vejforbindelse, der skal forbinde Tingbjerg og Husum langt bedre end hidtil
Tingbjerg er tegnet af arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen og landskabsarkitekt C. TH. Sørensen i 1950erne, med visionen om at skabe en kulturel miniby i grønne omgivelser. Kilder: Københavns Biblioteker, nrep.dk/projekter/tingbjerg og tingbjerghusene.dk Bydelen Tingbjerg
Kommentarer
Graden af succes kan helt lavpraktisk måles på den andel, Sikander Siddique og hans tossede parti får ved folketingsvalget næste år (ja, jeg ved godt, det ikke er udskrevet endnu).
Renter er haram så en smart måde at undgå muslimer på er ejerboliger.
Jamen, så kan Mette von Aalborg måske flytte "hjem" til Tingbjerg igen; der er bare det problem, at man for at komme i betragtning, skal skrive i en motiveret ansøgning, hvad man kan bidrage med, såå . . .!
"Ejerne af de første 30 rækkehuse har fået en pæn rabat på købsprisen".
en PÆN rabat!
Hvorfor?
Hvor meget?
det tegner til at blive den helt STORE succes
.