Annonce

Det yderste højre ligger i pas-krig

Nye Borgerliges Pernille Vermund i hård infight med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl om genåbning og især anvendelse af coronapas
Det yderste højre i dansk politik - Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige - er igen røget i totterne på hinanden.

Denne gang handler krigen om pas, nærmere bestemt coronapas, som indgår som en del af den brede politiske aftale sent mandag aften mellem alle partier - undtagen Nye Borgerlige - om en gradvis genåbning af Danmark.

Nye Borgerlige forlod mandag eftermiddag forhandlingerne. I den forbindelse forklarede Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, i opslag på Facebook, at dråben, der fik Nye Borgerlige til at forlade forhandlingsbordet, “var kravet om at indføre et coronapas som betingelse for at begynde en åbning af Danmark”.

Vermund sendte i den forbindelse en regulær giftpil efter partierne i blå blok - med særlig adresse til Dansk Folkeparti:

Nye Borgerlige er det eneste af de blå partier, der siger fra over for regeringen og dens røde flertal

“Og det er også ret bedrøveligt, at Nye Borgerlige er det eneste af de blå partier, der siger fra over for regeringen og dens røde flertal, når Mette Frederiksen finder endnu en måde at trække genåbningen af Danmark i langdrag på og indføre endnu et kontrolværktøj.”

placeholder

 

"Ét parti havde modet og viljen"

Nye Borgerliges frihedsordfører, Lars Boje Mathiesen, fulgte tirsdag op med endnu en giftpil. Igen var pilen designet til at skulle ramme især Dansk Folkeparti:

“Ét parti havde modet og viljen til at gå imod Socialdemokratiets absurde samfundskontrakt,” skriver frihedsordføreren på Facebook, og føjer til:

“Ét parti sagde fra overfor det vanvid, hvor vi borgere konstant skal lade os teste og bevise vores sundhedstilstand, for at få helt grundlæggende rettigheder tilbage, som at gå i skole, til frisør eller restaurant.”

placeholder

DF: “Uansvarligt”

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup sender sidst på eftermiddagen mandag giftpilen retur til Nye Borgerlige og Pernille Vermund:

“Danmark har brug for en genåbning af samfundet så hurtigt som muligt. De politiske partier skal stå sammen! Men nu forlader Nye Borgerlige forhandlingerne! Uansvarligt,” skriver Skaarup i et Facebook-opslag.

DF-gruppeformanden betegner Nye Borgerliges ageren for “skuffende”:

“Vil de (Nye Borgerlige, red.) risikere en hurtig genåbning af Danmark, fordi de ikke vil acceptere en midlertidig periode, hvor man bliver testet? Danskerne bliver faktisk i forvejen testet i tide og utide,” noterer Skaarup, og formaner så Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, om, at hendes parti intet vinder ved “at stå og råbe uden for døren”:

Kampen skal tages i forhandlingslokalet – ikke ved at stå og råbe udenfor døren

“Kampen skal tages i forhandlingslokalet – ikke ved at stå og råbe udenfor døren. Det er en skuffende opførsel vi er vidne til fra Nye Borgerlige.”

placeholder

 

For en sikkerheds skyld gentager Peter Skaarup budskabet om uansvarlige Nye Borgerlige på Twitter.

placeholder

 

Tulle om Vermund & co.: "De vil åbne alt - uden tests"

Natten til tirsdag kaster DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, sig også ind i pas-krigen:

“Nye Borgerlige forlod desværre forhandlingerne ved fyraftenstid i eftermiddags. De vil åbne alt - uden tests. Alt eller intet. Det synes jeg er uansvarligt,” skriver Thulesen Dahl i et Facebook-opslag.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Selv om Pernille V. både er lyshåret og blå øjne, er hun ingen dum blodine - hun erkold og beregnende og forsøger at fremstå som alle konspirationsteoretikernes Godmother... Men som så ofte før: Vermund har ikke forstået, hvad frihedsbegrebet rummer. Det rummer f.eks. ikke retten til at blæse på alle regler med risiko for at bliove superspreder.
Ytringsfriheden har også en anden side: Den ene - som hun sjældent benytter sig af - er retten til at tie stille, hvis hun ikke har noget fornuftigt at sige eller bidrage med.

Hun er og bliver en simpel dæmagog - iklædt blondt hår og et omsiggribende smil som en bredmundet frø.

AK ja - tænk at vi i dette land ikke kan fostre nogen med lidt mere indsigt og forstand - end Pernille Vermund.

Så sandt NB er noget af det mest udanske der kan gå på jord - det bliver en lykkens dag når det parti er ude af Folketinget !!!

Jeg er helt enig med Marianne Kjær, at det bliver en rigtig lykkelig dag for mange danskere, når NB - med Pernille V. i front - ryger ned under spærregrænsen.

Så sandt NB er noget af det mest udanske der kan gå på jord - det bliver en lykkens dag når det parti er ude af Folketinget !!!

Flemming Riedel jeg formoder det er en skrivefejl, når du skriver ”tænk at vi i Danmark ikke kan fostre nogen med lidt MERE INDSIGT OG FORSTAND end PernilleVermund. Det er jo netop det vi kan!!! Vi har da masser af gode danskere med mere indsigt og forstand end Pernille Vermund!!! . 😊🙋🌹

Flemming Riedel. Dit indslag rammer perfekt. Hvor er det sørgeligt at partiet stormer frem med hendes: Magt til borgerne. Jeg føler mig hensat til kommunismen.

Nye Borgerlige har åbenbart valgt at indtage rollen som Danmarks trumpister.
Og når det nu skulle være, er det ikke videre overraskende, at det blev dem.

Hold fast, Nye Borgerlige. Vi håber på jer ...!