DF advarer medlemmer mod nazi-venner på Facebook

I Dansk Folkepartis medlemsblad har man et stærkt behov for at opfordre medlemmerne til at passe på med, hvad de laver på Facebook. For medlemskab af racistiske grupper, lidt for skarpe bemærkninger og venskaber med nazister kan hurtigt give grimme historier i medierne.
Dansk Folkeparti har åbenbart en stærkt behov for at forebygge dårlige historier om partiet i medierne. For i Dansk Folkepartis medlemsblad, Dansk Folkeblad, kan man i seneste udgave læse en stærk opfordring til partiets medlemmer om, hvad man skal gøre og ikke skal gøre på Facebook.

”Hvis du læser disse linjer, så sidder du nok med Dansk Folkeblad i hænderne. Det betyder, at du med stor sandsynlighed er medlem af DF. Og det kan, hvis du skriver noget tilstrækkeligt langt ude på Facebook, gøre dig interessant for en avis. Så kommer der en overskrift a la: ”DF’er amok på Facebook”, og det skader både dig personligt og partiet som sådan. Glem ikke, at du som medlem af DF også kan siges at være en slags ambassadør for partiet,” lyder det i artiklen.

Men flere DF’ere er medlem af den stærkt kritiserede Facebook-gruppe ”NEJ - til kriminelle indvandrere og islam”, og netmediet P77 afslørede i sidste måned, at medlemmer af DF er aktive i Facebook-grupper, hvor de sammen med voldelige højreekstreme og nazister organiserer og træner hemmelige antimuslimske patruljer.

Lidt for skarpe bemærkninger, medlemskab af uheldige grupper og venskab med de forkerte typer kan få store konsekvenser både for partiet som helhed og for det enkelte medlem. I yderste konsekvens kan det føre til, at man bliver smidt ud af partiet, skriver Dansk Folkepartis nyhedschef Lars Ohlsen i bladet: ”Husk på, at det er dig, der har ansvaret for, hvordan du agerer på Facebook. Det er sket, at medlemmer har fået advarsler eller er blevet ekskluderet på grund af deres optræden på sociale medier.”

Medlemmer af kontroversielle Facebook-grupper
Anledningen til artiklen er ikke helt klar. Men flere DF’ere er medlem af den stærkt kritiserede Facebook-gruppe ”NEJ - til kriminelle indvandrere og islam”, og netmediet P77 afslørede i sidste måned, at medlemmer af Dansk Folkeparti er aktive i Facebook-grupper, hvor de sammen med voldelige højreekstreme og nazister organiserer og træner hemmelige antimuslimske patruljer. Det er måske sådanne grupper, der hentydes til, når der i artiklen står:

”… der findes også grupper, der omhandler politiske ønsker, som ved første øjekast virker meget DF-agtige. Problemet er bare, at når man melder sig ind i sådan en gruppe, så aner man reelt ikke, hvem der ellers er i gruppen. Det kan for eksempel være meget yderligtgående personer, og debatterne kan være af racistisk karakter og/eller der kan være slet skjulte opfordringer til vold og deslige. Det står du mål for, når du er medlem af gruppen."

Men den mest tydelige opfordring kommer her, hvor DF’erne er rædselsslagne for dårlige mediehistorier på grund af nazi-forbindelser til partiets medlemmer:

”Tredje torn er, at hvis man på Facebook bliver venner med folk, man ikke kender i virkeligheden, så risikerer man at blive Facebook-venner med folk, som for eksempel er nazister. Det kan hurtigt blive til et ”Sieg Heil til en DF’ers venner”-historie.”

 

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce