DF-bagland i oprør: Vil have reel magt

Lokalformænd kræver indflydelse på partiets politiske linje - Kristian Thulesen Dahl beder om at sagen udsættes til efter partiets 25 års jubilæum
Foto: Colourbox
Lokalformænd i Dansk Folkepartis bagland kræver reel indflydelse på partiets politiske linje.

Bag kravet står samtlige lokalformænd i Østjyllands Storkreds. De kræver, at DF-toppens de facto magtmonopol i partiets hovedbestyrelse fjernes.

Det skriver Ekstra Bladet.

Samtlige af partiets lokalformænd i Østjyllands Storkreds vil fratage partitoppen magten ved at foreslå hovedbestyrelsen udvidet fra 12 til 22 personer. De ti nye medlemmer skal komme fra partiets bagland:

“Vores ønske er, at DF-baglandet får indflydelse på partiets ledelse af den politiske linje,” står der i et brev sendt til alle lokalformænd i DF og de delegerede til partiets årsmøde i september.

Partiets styrke ligger ude i landet hos lokalforeninger, for uden dem og medlemmerne var vi intet

“Partiets styrke ligger ude i landet hos lokalforeninger, for uden dem og medlemmerne var vi intet,” står der i mailen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Svaret fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl kommer seks dage senere - 26. marts.

Thulesen Dahl skriver i sit svar til oprørerne, at han er mere til “åbenhjertig dialog” og kaffemøder med baglandet, hvor man “evaluerer i fællesskab, de justeringer, vi laver”.

“Det er mit håb, at I kan se en større gevinst af en direkte dialog Jer og mig imellem,” skriver Kristian Thulesen Dahl til lokalformændene.

Tulle appellerer til oprørerne

DF-formanden appellerer til oprørerne om at droppe ønsket om vedtægtsændringer på landsmødet, som i stedet bør fokusere på “positive politiske budskaber”:

Samtidig har jeg også det ønske, at vi ikke skal bruge tiden på vedtægtsændringer på vort 25-års-jubilæumsårsmøde

“Samtidig har jeg også det ønske, at vi ikke skal bruge tiden på vedtægtsændringer på vort 25-års-jubilæumsårsmøde til september. Tværtimod har vi brug for at have fuld fokus på positive politiske udspil, som får danskerne til at lytte til os,” skriver Thulesen Dahl til oprørerne.

Organisationskonsulent i DF, Steen Thomsen, svarer på kritikken og kravene fra baglandet:

“Det er ikke unaturligt, at der er en proces omkring, hvordan vi gør tingene bedst muligt ift. baglandet og ledelsen. Der er allerede foretaget en række ting, som er blevet modtaget positivt. Det kan sagtens være, der er flere ting, vi skal forbedre. Om det er en udvidelse af hovedbestyrelsen, eller det er møder direkte mellem baglandet og ledelsen. Det skal vi diskutere. Der er ikke truffet nogen beslutninger. Og det kan sagtens være, det ender med, at hovedbestyrelsen bliver udvidet. Det kan ikke afvises,” siger Steen Thomsen til Ekstra Bladet.

Steen Thomsen uddyber:

“Han (Kristian Thulsens Dahl, red.) beder om, at det ikke er lige nu, hvor vi har jubilæumsårsmøde, at vi skal drøfte vedtægter. Hvis det så viser sig, at ønsket om udvidelsen af hovedbestyrelsen vedbliver, så kan det da sagtens være dér, vi ender.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Thomas, sorry, det er som at stoppe med at ryge, men jeg kan ikke lade vær, så derfor denne vigtige meddelelse til dem der gider læse kommentarer.
Nu har jeg fundet ud af det om dig og dit virke.
Du er overordentligt vellønnet, gage kalder man det vist i de kredse.
Det borgerlige Danmark typisk partiet Venstre, har ansat og lønner dig, for at ringeagte og tilsvine, samt fremføre usandheder om partiet Socialdemokratiet.
Det eneste parti med værdighed og berettigelse til at sidde folketinget.
Tak for ordet!

Annonce