DF enig med SF: Sæt 225-timers reglen for modtagere af kontanthjælp på pause

"Det giver ingen mening at oprette 225-timers reglen, når både jobcentre og Danmark er lukket ned," siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører
"Det giver ingen mening at opretholde 225-timers reglen, når jobcentre og Danmark er lukket ned."

Sådan siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, til Netavisen Pio.

Han og DF er dermed enige med SF i, at man bør sætte 225-timers reglen på corona-pause de næste tre måneder, hvor man i forvejen har lukket jobcentrene og suspenederet dagpengemodtagernes pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Derfor er det naturligt også at suspendere 225-timers ordningen i tre måneder

"Vi har i forvejen forlænget dagpengeperioden med tre måneder. Ministeren har suspenderet sanktionsreglerne. De, der er på 225 timers-ordningen kan ikke få hjælp til at søge job, som situationen er nu. Derfor er det naturligt også at suspendere 225-timers ordningen i tre måneder - så tingene på dagpenge- og kontanthjælpsområdet følges ad," siger Bent Bøgsted.

Han understreger, at suspenderingen af 225-timers reglen bør gælde både kontanthjælpsmodtagere og modtagere af integrationsydelsen.

Jobcentrene lukkede ned 12. marts

12. marts lukkede landets jobcentre ned, og medarbejderne blev sendt hjem. Samtidig fik dagpengemodtagere besked på, at de i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Lukningen af jobcentrene betyder samtidig, at beskæftigelsesindsatsen suspenderes i en midlertidig periode. Alle planlagte samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud.

Men selv om jobcentrene er lukkede og beskæftigelsesindsatsen er suspenderet, så skal kontanthjælpsmodtagere og modtagere af integrationsydelse fortsat leve op til den såkaldte 225-timers regel.

Reglen betyder, at hvis man har modtaget kontanthjælp eller integrationsydelse i mindst et år de sidste tre år, så skal man have mindst 225 timers beskæftigelse ellers bliver ens ydelse sat ned, typisk med 1.000 kroner om måneden.

Netavisen Pio skrev mandag, at SF kræver, at 225 timers-kravet bortfalder under corona-krisen - at man sætter uret på corona-pause.

“Samfundet er sat på lavt blus, og det er svært at finde et arbejde. Alligevel rammes modtagere af kontanthjælp benhårdt af en stor “dummebøde”, som river tæppet væk under økonomien i mange familier,” skriver SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, således på Facebook.

Samfundet er sat på lavt blus, og det er svært at finde et arbejde

 

 

Nu støttes SF-kravet så også af Dansk Folkeparti.

Minister: Noget af det vi kikker på

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bekræftede mandag i et skriftligt mail-svar til Netavisen Pio, at 225- timers reglen fortsat gælder, men at reglen er noget af det regeringen “kikker på”: 

“Regeringen arbejder for, at samfundet tager så lidt skade af dette corona-udbrud som muligt og har foreløbig afsat 285 mia kroner til initiativerne. Tiltag for ledige, for lønmodtagere og for virksomheder. Bl.a. er dagpengeperioden sat i bero, og sygedagpengeperioden er forlænget i tre måneder, så folk ikke falder ud af systemet i en tid, hvor arbejdsmarkedet er vendt på hovedet. Det er rigtigt, at 225 timers-reglen fortsat gælder. Som regeringen hele tiden har sagt vil vi ikke afvise, at der kommer flere initiativer, og 225 timer-reglen er noget af det, vi kigger på,” hedder det i mail-svaret fra beskæftigelsesministeren.

der kommer flere initiativer, og 225 timer-reglen er noget af det, vi kigger på

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook