DF får klimatæsk af baglandet og forsvarsministeren er rasende

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Den står på oprydningsarbejde! 

Både Forsvarssvarsminister Trine Bramsen og Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er sendt på oprydningarbejde. Bramsen skal rydde op i Forsvaret, hvor flere chefer idag bliver straffet i stor skandalesag og samtidig må Tesfaye gribe efter nye redskaber for at forhindre at kinesiske kokke bliver udnyttet på det danske arbejdsmarked. Det er politisk rengøringsdag.

Men endnu værre står det til hos Dansk Folkeparti, der får klø af eget baglandet efter at have lagt mandater til den nye klimalov.    

Bagland giver DF Klimatæsk

”I har bare svigtet Danmark. I har totalt mistet fodfæstet. Sammen med Venstre og De Konservative, er i gået med i venstrefløjens spin”, sådan lyder en af kommentarerne fra DF’s eget bagland efter partiet har lagt mandater til regeringens klimalov.

Det er bestemt ikke en politisk beslutning, der huer kernevælgerne i Dansk Folkeparti. Ifølge Ekstra Bladets optælling, så har et opslag på DF's Facebook-side indkasseret knap 500 kommentarer, hvor langt størstedelen er fra utilfredse støtter. Kritikkerne mener blandt andet, at partiet forsøger at lefle for 'klimatosserne', og at en klimalov for Danmark slet ikke nytter i et internationalt perspektiv.

Klimabegejstringen hos Danske Folkeparti synes ikke på nuværende tidspunkt at række så langt udover Christiansborg.

Tesfaye slår hårdt ned på udnyttelse af kinesiske kokke

Nyt forslag på vej fra Regeringen. En formodning om snyd skal være nok til, at danske myndigheder kan nægte at udstede en opholds- og arbejdstilladelse til kokke fra for eksempel Kina. Det skriver Fagbladet 3F.

Det skal være slut med, at kinesiske kokke bliver udnyttet på danske restauranter. Og derfor skal den nuværende lovgivning laves om. Det mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

”Vi har åbnet Danmark for et arbejdsmarked, der er mere kynisk, end vi er vant til. Vi kan se, at der sker fusk og svindel, og det vil regeringen ikke tolerere. De fleste overholder reglerne, men vi må ikke være naive, og derfor skal vi have øget kontrol af, om reglerne bliver overholdt”, skriver Mattias Tesfaye

Mattias Tesfaye vil give Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, nye redskaber og flere muskler. Fremover skal SIRI således kunne give afslag på en opholdstilladelse, hvis man ud fra en samlet vurdering må formode, at ansættelsesforholdet ikke er reelt.

Der vil således blive indført en såkaldt formodningsafslagsregel til at forhindre udnyttelse af kinesiske arbejdere.

Forsvarsministeren er rasende

”Det var lidt af et chok og et koldt brusebad. Jeg blev selvfølgelig rasende over, at nogen vil snyde og bedrage og over, at jeg ikke blev orienteret”, sådan lyder det fra en vred Forsvarsminister, Trine Bramsen, efter svindlen med Forsvarets ejendomme har set dagens lys.

På et længere pressemøde, hvor blandt andet DR liverapporterede gav hun besked om forløbet og de konsekvenser, som det kommer til at få:

”Det er dårlig sagshåndtering fra ende til anden”, konstaterer Trine Bramsen hårdt og præcist under pressemødet.

I dag kom det samtidig frem at to chefer bliver straffet. Det drejer sig om direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fritages for tjeneste indtil videre og at Koncernstyringsdirektøren i Forsvarsministeriets departement bliver overført til anden tjeneste.

Udover de to har Forsvarsministeriets departementschef Thomas Ahrenkiel også været i søgelyset. Men Trine Bramsen fastholder fortsat at have tillid til ham.

”Det handler ikke om at fyre så mange som muligt. Det handler om at rette ansvaret derhen, hvor der var viden. Det havde koncernstyringsdirektøren” pointerer forsvarsministeren.

Verdens ældste rådgiver verdens yngste

Verdens ældste statsleder, Malaysias 94 årige premierminister Mahathir Mohamad, giver gode råd til verdens yngste statsleder den 34 årige finne Sanna Marin.

Sanna Marin har i dag overtaget embedet som statsminister og har indsat en ny regering med kvinder på de ledende medier.

Det internationale nyhedsbureau Reuters fik følgende råd fra Mahathir Mohamad til Sanna Marin:

”Selvom vi tror på unge menneskers idealisme, så er det vigtigt for unge mennesker også at huske de ældres erfaringer. Hvis man opnår en kombination af disse to, så vil det blive godt”

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook