DF forgylder velhaver-pensionisterne

DF fortsætter i den gamle skæve skure ved at hjælpe regeringen med at forgylde topskatteyderne blandt de kommende pensionister.
Vi husker alle, at Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti for nylig lod sig hylde sammen med Mette Frederiksen for modstanden mod topskattelettelser og højere folkepensionsalder på 3F’s stormøde i København.

Var der bund i forestillingen om at DF er på en ny og mere socialt retfærdig kurs? Hvad tør vi tro på når DF i 15 år har stået sammen med V og K, når de gav skattelettelser til glæde for de allerrigeste og senest når de støttede lempelsen af arveafgiften, der sikrede de rigeste arvinger i kongeriget milliardbeløb over de kommende år?

[read-also]

Det er vel rigtigt, at DF er med til at forhindre et yderligere løft af den lovfæstede folkepensionsalder og sikre os mod at få en lettelse af topskatten ind af hoveddøren?

DF står bag gaveuddelingen til de rige
Jo, men DF er fortsat i den gamle skæve skure ved at hjælpe regeringen med at forgylde især topskatteyderne blandt de kommende pensionister. Nu skal senere tilbagetrækning præmieres ekstra hos dem, der alligevel ikke havde tænkt sig at gå af tidligt, fordi de har det gode helbred og de spændende job og udsigt til et langt godt liv. Det bliver til ekstra flere hundrede tusinde kroner til dem med de store pensioner i baglommen.

Nu skal senere tilbagetrækning præmieres ekstra hos dem, der alligevel ikke havde tænkt sig at gå af tidligt

DF har helt åbenbart ikke ønsket at tænke over, hvor meget man i stedet for disse gaveuddelinger til de rige kunne hjælpe mere i den anden af skalaen:

Det bør handle om de ældre, der bliver alt for nedslidte i fysik eller kvalifikationer til at blive længere på arbejdsmarkedet - og som i øvrigt har en meget lavere levealder end gennemsnittet.

Fokus rettet mod de rige pensionister
Desuden skal man – som regeringen dog også har bebudet, men endnu ikke udmøntet – hjælpe ældre med meget små arbejdsmarkedspensioner, som de reelt intet udbytte har af at have sparet op til. Det handler om dem, der lige præcis ikke kan få ældrechecken, fordi den bortfalder med et brag, når man har meget beskedne indtægter ved siden af folkepensionen. Samspilsproblemet er IKKE i toppen af pensionisternes indkomstpyramide. Det er i bunden. Alligevel starter regeringen og DF vanen tro med at lette i toppen.

Alligevel starter regeringen og DF vanen tro med at lette i toppen.

Det er ikke nogen god grund til, at der nu lægges et fedt lag af ekstra subsidier til især fremtidens glade, friske og arbejdsivrige velhavere. Forhåbentlig indser DF på et tidspunkt sin nye fadæse, og forhåbentlig får vi en ny regering og et nyt flertal, der vil afskaffe vanviddet igen.

Brug pengene på de reelle problemer
Vi har jo allerede én skør ordning, som er en gaveuddeling til os med høje lønninger, der kan blive og gerne bliver i arbejde.

Jeg kan vente med at bede om folkepension til jeg er 75 år og så få et grundbeløb, der er 135.200 kroner årligt i stedet for at have bedt om 73.900 kroner fra 65 år.  Er det ikke rimeligt, når jeg giver afkald på i alt 739.000 kroner i det første ti år. Jo - hvis det var sådan det forholdt sig. Men det gør det jo ikke. Jeg kunne ikke have fået en krone i folkepension indtil nu (hvor jeg er i mit 72.år), fordi høj arbejdsindtægt betyder jo, at grundbeløbet trappes bort.  Så hvis jeg lever længe nok, så får jeg min præmie på over 60.000 kroner om året for at frabede mig en folkepension, jeg alligevel ikke kunne få!

I stedet for at opfinde en ny og endnu dyrere til de velhavende - kunne man også finde en sum penge til at lette på reelle problemer i bunden.

Økonomiske incitamenter virker kan man sige. Man tager jo gevinsten, som det flinke borgerlige flertal har opfundet.  Men det er samfundsøkonomisk  fuldstændigt meningsløst.

Ved at afskaffe denne ordning - i stedet for at opfinde en ny og endnu dyrere til de velhavende - kunne man også finde en sum penge til at lette på reelle problemer i bunden.

 

Mogens Lykketoft, er tidligere socialdemokratisk partiformand, finansminister, skatteminister udenrigsminister og ligeledes tidligere formand for Folketinget. Idag Folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

Mogens Lykketoft vil over fire uger leverer en artikel-serie på Netavisen Pio, der spidder højrefløjens politik omkring topskattelettelser, ulighed og velfærd.  Dette er hans tredje indspark. Læs det første, andet og tredje indlæg på Netavisen Pio.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Forhenværende partiformand, minister og formand for FN’s Generalforsamling


placeholder

Kommentarer

Kunne være vildt spændende at høre hvad Socialdemokratiet ønsker at gøre for de ældre!
Arne har ventet på en plan for tidlig tilbagetrækning, og finansloven indeholdte intet til pensionister og de mest nedslidte!
Som altid tomme ord fra dem nationalsocialistiske socialdemokratiske ledelse

Annonce