DF-gruppeformand ærer på bizar vis Sønderjyllands erobrer
DF-gruppeformand ærer på bizar vis Sønderjyllands erobrer
Kommentar: Kan anti-wokeisme forklare Peter Kofods mærkværdige kejserhyldest?

Den politiske kult om kejser Wilhelm I finder støtte hos DF
Lørdag kom Dansk Folkepartis gruppeformand og ordfører for det danske mindretal i Sydslesvig, Peter Kofod, med en overraskende melding:
En statue af den tyske kejser Wilhelm I skal genrejses på Haderslev Torv 105 år efter at den blev taget ned.
Forslaget blev lanceret i det tyske mindretals netavis Der Nordschleswiger, som også må betegnes som et utraditionelt talerør for Dansk Folkeparti.
Da Danmark i 2001 indtrådte i Schengen-samarbejdet, besluttede Dansk Folkeparti at købe den nedlagte grænsestation i Sæd
Dansk Folkeparti og Sønderjylland
Dansk Folkeparti har gennem hele sin eksistens haft et særligt fokus på Sønderjylland.
I mange år var Søren Krarup, hvis portræt sammen med partistifteren Pia Kjærsgaard pryder DF’s gruppeværelse, valgt i Sønderjylland, og han undlod aldrig at gøre opmærksom på, at han ønskede at Sydslesvig igen skulle blive dansk.
Da Danmark i 2001 indtrådte i Schengen-samarbejdet, besluttede Dansk Folkeparti at købe den nedlagte grænsestation i Sæd og indrette den til museum for grænsekontrol og danskhed i Sønderjylland.
Pia Kjærsgaard var “dybt rystet” og Alex Ahrendtsen mente at serien var “dybt pinlig”
Slaget om 1864
I 2010 var Dansk Folkeparti meget aktive deltagere i det medieforlig, der gav en ekstrabevilling til at skabe en historisk TV-serie.
TV-serien blev til den af Ole Bornedal instruerede ‘1864’, som blev dårligt modtaget af DF, som mente at den var både kulturradikal og kritisk over for dansk nationalitet.
Pia Kjærsgaard var “dybt rystet” og Alex Ahrendtsen mente at serien var “dybt pinlig”.
Den gav ikke det billede af historien som, med Pia Kjærsgaards ord, “en forudsætningsløs ungdom” havde brug for.
Statuen var blot et af mange mindesmærker, der skulle signalere, at Sønderjylland ville forblive en del af det tyske rige
Politisk kejserkult
Enden på 1864-krigen blev, at Sønderjylland i 56 år var under tysk styre. Først under Prøjsen, og da den prøjsiske konge i 1871 blev tysk kejser som en del af det nye kejserrige.
Denne kejser, Wilhelm I, blev der i 1890 rejst en statue af i Haderslev.
Statuen var blot et af mange mindesmærker, der skulle signalere, at Sønderjylland ville forblive en del af det tyske rige, og var en del af den politiske kult som det nye kejserrige omgav sig med.
Sådan gik det ikke, for i kølvandet på kejserrigets nederlag i Første Verdenskrig stemte Sønderjylland til fordel for Danmark ved en folkeafstemning.
I den forbindelse blev de fleste af kejserrigets monumenter taget ned.
Det er et initiativ, der er rettet mod “woke-bevægelsen”
En kamp mod woke
Det gjaldt også Haderslev-statuen af Wilhelm I, der i øjeblikket står på Sønderborg Slot.
Det tyske mindretal i Sønderjylland har ikke udtalt noget ønske om at få statuen genopsat - og det er heller ikke et ønske, der er opstået hos Haderslev Byråd.
Peter Kofod har da også en ganske anden begrundelse for forslaget, nemlig at det er et initiativ, der er rettet mod “woke-bevægelsen”.
Til Der Nordschleswiger udtaler Kofod således, at “i en tid hvor mange statuer bliver nedtaget, vil det være et klogt træk at genopstille en i Haderslev”.
Hvorfor netop Haderslev, og hvorfor netop en statue, der har en så konfrontatorisk historie mod danskheden i Sønderjylland, kan man undres over.
Der findes rigeligt af statuer og monumenter i Danmark, der er flyttet fra deres tidligere placering og til museer.
Eksempelvis skamstøtten over Corfitz Ulfeldt, der står på Nationalmuseet og statuen af Lenin, der står på Arbejdermuseet.
Kommentarer
TV-serien "1864" var nu
Enig. Dårlig serie. Og den
De har fanme fået woke på
De unge generationer har helt
I takt med at resultaterne
Gad vide om det næste ønske
Jeg glemte at nævne at uden
Ja det rabler da fuldstændigt
Tilføj kommentar