DF kræver asylstop og deler fake news og ny kandidat til Stram Kurs

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Det er blevet fredag og dag fire i valgkampen, som også betød en genkomst på scenen til oppositionens bedste bud på en statsminister, Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, der kunne træde ind i valgkampen efter nogle dage i sygesengen.

Men der er også sket mange andre ting i dagens løb og det har vi samlet i vores nyhedsoverblik, som vi kalder Aktuelt.

Velkommen til.

 

DF-profil kræver asylstop

DF’s stemmesluger ved valget til europaparlamentsvalget i 2014 og nyslåede folketingskandidat, Morten Messerschmidt, forsøger nu at komme sit parti til undsætning med en klassisk DF-markering på udlændingeområdet.

Efter valget skal indføres et fuldt stop for at kunne søge asyl i Danmark, lyder Messerschmidt krav.

Det skal ske, selvom det vil være i strid med de internationale spilleregler, f.eks. flygtningekonventionen og Dublin-forordningen, som Danmark er bundet af.

”I den nye valgperiode skal vi have et fuldstændigt asylstop. Og det er ikke det væsentligste for mig, om forslaget er inden for eller uden for konventionerne,” siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Læs hele historien her.

 

Svinede Stram Kurs til: Nu stiller hun op for Paludan

Teolog og journalist Iben Thranholm svinede Stram Kurs til for nyligt, men nu stiller hun op for partiet ved folketingsvalget. Det oplyser partileder Rasmus Paludan til Ekstra Bladet.

Det er dog kun en uge siden, at Stram Kurs' nye kandidat brugte sin viden og 'velartikulerede stemme' til et harsk angreb på Stram Kurs.

'Stram Kurs er et parti, der bygger på ekstrem tomhed', skrev Iben Thranholm for en uge siden i et blogindlæg.

'Der er ingen ånd, kun protest. Paludan og hans tilhængere udstiller nok, hvad der er galt i vestligt kultur, men ironien er, at de selv er en del af det', skriver Iben Thranholm.

'Man kan ikke tage folks falske guder fra dem uden at vise dem hen til den sande Gud', skriver Iben Thranholm.

Rasmus Paludan har åbenbart læst blogindlægget og derefter tænkt, hende vil jeg da have i folketinget.

Iben Thranholm er i offentligheden mest kendt for at tro på djævle og en udpræget begejstring for den russiske præsident Putin.

Læs hele historien her.

 

Politisk kommentator: Vi er vidne til et veritabelt borgerligt kollaps

Midtervælgerne er på flugt fra det absurde populistiske højrefløjscirkus, som nu antager mere groteske former med Nye Borgerlige og Stram Kurs. Det vil formentlig tage mindst to valgperioder at rette op på det borgerlige kollaps, som vi er vidne til, sådan lyder det i en kommentar fra politisk kommentator Jarl Cordua på altinget.dk.

”Lars Løkke har ellers gjort sit til at svinge sit parti ind mod midten, når det gælder velfærdspolitik, hvor hele råderummet frem mod 2025 nu skal gå til velfærd, må man forstå.

Henset til at meldingen kom to dage inde i valgkampen, så er det næppe noget, der vil give store udslag på troværdighedsskalaen hos midtervælgerne, der i forvejen er i vild flugt fra det absurde populistiske højrefløjscirkus, som Løkke som regeringsleder og VLAK-partierne har stået model til og sandelig også har bidraget til i de seneste fem år med DF, og som nu har antaget endnu mere groteske former med Nye Borgerlige og Stram Kurs,” skriver han i kommentatoren.

Hele kommentatoren kan læses her.

 

DF’er laver fake news:  Brugte gamle billeder til nyt angreb

I lygtepælene i Aarhus kan danskerne finde valgplakater fra Enhedslisten med budskaber skrevet på arabisk, hævder en kampagneleder fra Dansk Folkeparti i en opdatering på Facebook.

Der er tilmed billeddokumentation vedhæftet opdateringen, men der er bare ét problem: Valgplakaterne er fra kommunalvalg, der ligger flere år tilbage. Det skriver tv2.dk.

”I Aarhus hænger Enhedslisten plakater op med budskaber på arabisk,” skriver Rune Oliver Christensen, som fungerer som kampagneleder for folketingsmedlemmet Marlene Harpsøe (DF), ligesom han selv er suppleant for DF til byrådet i Helsingør.

” De røde partier lukker øjnene for en stigende islamisering. De lukker øjnene for, at vores demokrati trues gevaldigt. Hvad er det lige for et Danmark, som er blevet skabt? Det er simpelthen for slapt. Lad os ændre det nu! Er du med mig,” lyder det videre.”

Men plakaterne er altså ikke fra det her valg og ikke fra Aarhus, men fra København.

Kampagnelederen undskylder sig med, at han har formuleret sig uklart.

I februar gik alle partierne, med Pia Kjærsgaard i spidsen, sammen med et løfte om at forhindre troldehære og fake news, men den aftale er åbenbart ikke nået helt ud i alle afkroge af partiapparatet.

Læs hele historien her

 

Ny EU-måling: Vælgerne halverer DF og sender Konservative helt ud

Det hele skal ikke drukne i folketingsvalg, for der er jo også valgt til Europa-Parlamentet.

Også her styrer DF mod et katastrofevalg, der vil halvere partiet i EU-parlamentet. De konservative ryger helt ud, mens Socialdemokratiet generobrer positionen som det største danske parti i parlamentet, viser en ny måling som Norstat har lavet for Jyllands-Posten og Altinget.

Socialdemokratiet står til en markant fremgang og kan med 27,7 procent af stemmerne mod 19,1 procent i 2014 generobre positionen som det største danske parti i parlamentet og kaprer fire mandater mod tre i dag, viser målingen.

Det samme antal pladser står Venstre til takket være en mindre fremgang hos vælgerne og et gunstigt valgforbund med de to andre borgerlige regeringspartier.

Læs hele målingen her.

 

Dronning tager titler og ridderkors fra rigmand

Og i den mere kulørte afdeling: Rigmanden Christian Kjær, der også har været kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal kommune, kan ikke længere smykke sig med royale titler, oplyser kongehuset til Ekstra Bladet.

Dronningens beslutning kommer, kort efter at Kjær blev dømt for at have påkørt en trafikofficial, der holdt vagt ved et lokalt cykelløb i Hørsholm.

Christian Kjær er mest kendt for sit ægteskab med Jannie Spies.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook