DF løj om integrationsindsats

Dansk Folkepartis næstformand løj for åben skærm, da han påstod, at regeringen ikke har gjort noget for at bekæmpe tvangsægteskaber og ekstremisme.
I gårsdagens udgave af Deadline 22.30 på DR kunne man høre Søren Espersen lyve for åben skærm under en debat med Ida Auken.

Regeringens har desuden fremsat et lovforslag om, at hæve strafferammen for tvangsægteskaber til det dobbelte fra to til fire år. Hertil kommer en hel stribe af initiativer mod radikal, islamisk ekstremisme blandt unge med indvandrerbaggrund.

Søren Espersen, der var med på et afbud, fordi partifællen Marie Krarup ikke turde forklare sig i sagen om maorierne, påstod at regeringen ikke har gjort noget for at modvirke tvangsægteskaber og ekstremisme. Det er decideret løgn. Espersen burde holde sig for god til den slags falske udsagn.

Sandheden er den, at socialminister Karen Hækkerup (S) allerede i juli 2012 præsenterede en ny national strategi mod æresrelaterede konflikter. Strategien indeholder mere end 30 konkrete initiativer, der skal hjælpe unge mænd og kvinder, primært med mellemøstlig baggrund, som oplever social kontrol, tvangsægteskab, genopdragelsesrejser og andre kulturelt baserede konflikter med familien og etniske gruppe.

Regeringens har desuden fremsat et lovforslag om, at hæve strafferammen for tvangsægteskaber til det dobbelte fra to til fire år. Hertil kommer en hel stribe af initiativer mod radikal, islamisk ekstremisme blandt unge med indvandrerbaggrund: Opprioritering af politiets indsats, koordinering af efterretninger og øget fokus på, hvordan man bedst forebygger, at de unge bliver involveret i ekstremisme.

Søren Espersen har selvfølgelig ret til at mene hvad han vil om regeringens strategi. Det står ham helt frit for. Det er en del af den demokratiske dialog, at alle skal have lov til at komme med både konstruktiv og knap så konstruktiv kritik af magthaverne.

Men at påstå, at regeringen ikke har gjort noget i forhold til tvangsægteskaber og ekstremisme er jo decideret forkert.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce