Annonce

DF når nyt historisk lavpunkt: Står til kun 11 mandater

Dansk Folkeparti står ifølge Voxmeter til kun 5,9 procentpoint - den laveste tilslutning i partiets levetid
Nedturen fortsætter for Dansk Folkeparti.

Ifølge den seneste Voxmeter-måling for Ritzau står Dansk Folkeparti således til kun 5,9 procent - svarende til kun 11 mandater.

Fem mandater mindre end hvad partiet fik ved katastrofevalget juni 2019, hvor Dansk Folkeparti tabte historiske 21 mandater og landede på 16 mandater.

Det er den ringeste tilslutning partiet, der nogensinde er målt

Det er den ringeste tilslutning partiet, der nogensinde er målt. Usikkerheden er på 1,4 procentpoint.

Denne uges måling fra Voxmeter er samtidig også dårlig for partiet Venstre, der står til kun 19,1 procent. En tilbagegang på 4,3 procentpoint i forhold til folketingsvalget for et år siden.

Tabet i mandater er til at føle på: Venstre står til kun 35 mandater. Et tab på otte mandater i forhold til valget.

Fremgang til Socialdemokratiet

Socialdemokratiet kan igen notere sig en pæn fremgang på 0,8 procent i forhold til den samme måling for en uge siden.

Det betyder at partiet står til 35,5 procent. En fremgang på hele 9,6 procentpoint i forhold til valget sidste år.

I mandater står til Socialdemokratiet til 65 mandater

I mandater står til Socialdemokratiet til 65 mandater. En voldsom fremgang på 17 mandater i forhold til det seneste folketingsvalg.

Ser man på blokkene står rød blok bomstærkt med en tilslutning på 59,8 procentpoint - svarende til 107 mandater. Det er en fremgang på 7,7 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2019.

Blå blok kan kun mønstre tilslutning fra 38,7 procentpoint af vælgerne - svarende til kun 68 mandater. Det er en markant tilbagegang på 9,0 procentpoint i forhold til 2019-valget.

I rød blok er der ud over markant fremgang til Socialdemokratiet, en mindre tilbagegang for de radikale og SF, som opvejes af 1,6 procent fremgang til Enhedslisten - fra 6,9 procentpoint ved valget sidste år til nu 8,5 procentpoint.

Små partier nær spærregrænsen

Alternativet er helt ude af Folketinget. I mandagens Voxmeter-måling opnår Alternativet kun 0,8 procentpoints tilslutning - mod tre procentpoint ved valget.

Trods Dansk Folkepartis store tilbagegang opnår Nye Borgerlige, ifølge Voxmeter-målingen kun en mikroskopisk fremgang på 0,1 procentpoint - en fremgang der dog udløser et ekstra mandat.

Liberal Alliance holder sig lige akkurat over spærregrænsen med en tilslutning på 2,2 procentpoint. Mod 2,3 procentpoint ved valget sidste år.

Voxmeter-målingen baserer sig på telefoninterview med 1.034 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Interviewene er gennemført i perioden 1. juni til 7. juni.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hahahahahaha
Thomas bliver faktisk dummere og dummere for hvert indlæg...
DF har ALDRIG samarbejdet med S.... kun med bondepartiet og de andre blå... bondepartiet og den usynlige mand stå heller ikke for godt i meningsmålingerne... det er som om det er ved at gå op for alle andre end Thomas,at blåt i politik er lig med skytteydertyveri !!!

Thomas er en Trold.

DF er et parti med den samme ledelse i 25 år, topstyring, uden medlems debat, det kan gå en tid, men de der stemte DF for 25 år siden og frem, er jo på plejehjem i dag. DF har ikke en politik, kun udlændingefobi, og skal de gå bare lidt frem igen, skal de støtte " Arnes tur" og skifte ud på nogle poster.
V ryger længere ned, med Støjberg sagen og manglende politisk projekt. S ligger flot nu, men skal nu holde deres valgløfter om Arnes tur, klima, arbejdsmarkeds reform og sundheds reform, tillids reform osv.
Skattevæsenet skal også op og stå igen, så borgerne kan få tilliden til SKAT retur. Det kan ikke nås på en valgperiode, så lad os håbe hun får to til tre. jeg synes Mette F kører landet med en fast men god hånd, hun er statsminister for alle, ikke kun egne vælgere og det kan jeg godt lige.

HahahahahahaIIiiiidioten Thomas er på banen hahahahahaha, hold da op hvor er han enfoldig hahahaha, jegkan slet ikke holde op igen hahahahaha

Voxmeter er notorisk dårlig til at måle DF's og Nye Borgerliges popularitet; ved de partier ligger Voxmeter stort set altid i underkanten. Tjek selv: politologi.dk.