DF om Venstre-forslag til højtlønnede: Det lyder voldsomt

V foreslår, at man forhøjer lønkompensations-grænsen til 45.000: “Venstre mangler at fortælle, om det koster ti eller 99 milliarder,” lyder det fra DF
Foto: Colourbox
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti
For fjorten dage siden aftalte regeringen med arbejdsmarkedets parter, at staten kompenserer 75 procent af lønudgiften for en corona-hjemsendt medarbejder. Dog højst 23.000 kroner.

Venstre foreslog søndag eftermiddag at sætte refusions-grænsen op fra de 23.000 kroner til 45.000 kroner. Et forslag som bliver modtaget noget køligt af Dansk Folkeparti:

Forslaget er helt uden beregninger

“Forslaget er helt uden beregninger. Venstre siger blot, at det vil koste et tocifret milliardbeløb. Venstre mangler at fortælle, om det koster ti eller 99 milliarderkroner. Lad os lige få nogle evidensbaserede beregninger på det fra regnedrengene i Finansministeriet. Lige nu står vi bare med noget, der kommer fra Venstres pressetjeneste,” siger DF’s erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, til Netavisen Pio.

Dansk Folkeparti afviser ikke en stigning af det beløb, der kan gives i lønkompensation, men partiet advarer mod, at man bruger al krudtet på Venstres plan:

“Vi er ikke afvisende over for at sætte lønkompensations-grænsen op. Men vi ved jo godt, at forslaget er noget Venstre har fået stukket i hånden af en brancheorganisation. Nej, lad os nu komme ind i maskinrummet. Der skal også være penge til målrettede nålestiksoperationer. Vi skal ikke bruge al krudtet på Venstres plan. Vi kan ikke kompensere alle fuldt ud. Det kan vi ikke. Men vi går op i at hjælpe flest mulige til at komme igennem corona-krisen med skindet på næsen,” lyder det fra Hans Kristian Skibby.

Men vi ved jo godt, at forslaget er noget Venstre har fået stukket i hånden af en brancheorganisation

placeholder

 

Skibby mener, at forslaget fra Venstre lyder voldsomt:

"Dér vurderer jeg, at regningen kan blive så dyr, at statskassen ikke kan følge med," siger han til Ritzau.

Regeringen klar til justeringer

Regeringen er klar til at justere på lønkompensations-aftalen: 

“Alt det, vi har sat i gang, skal virke efter hensigten. Selvfølgelig er der nogle steder behov for at justere og gøre det anderledes, og det kan være på opfordring fra politiske partier og fra lønmodtagere og virksomheder, og det kigger vi positivt på,” lød det således fra statsminister Mette Frederiksen efter et virtuelt møde søndag eftermiddag med arbejdsmarkedets parter.

Om Venstres forslag sagde Mette Frederiksen:

“Det er noget af det, vi taler med parterne på arbejdsmarkedet om, og jeg synes det er helt naturligt og meget forventeligt, når man laver så stor en aftale på så kort tid, så vil der vise sig ting, man ikke har taget højde for.

Hun svarede ikke direkte på, om regeringen er villig til at gå helt op til 45.000 kroner:

“Det sidder de og forhandler om sammen med finansministeren nu.”

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard hilser Venstres forslag velkommen:

“Jeg hilser Venstres forslag velkommen. Det vil jeg gerne drøfte med både dem og arbejdsmarkedets parter, der i en trepartsaftale har indgået den her aftale,” sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard søndag til Ritzau.

Hummelgaard fortsatte:

at man specifikt gerne vil gøre noget for de højtlønnede

“Jeg læser Venstres forslag, at man gerne vil gøre endnu mere for danske virksomheder end de knap 300 milliarder kroner, som vi allerede har rullet ud, og at man specifikt gerne vil gøre noget for de højtlønnede, sagde Peter Hummelgaard.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg synes lige, at jeg vil indføje, at os, der er folkepensionister og enlige, har en månedlig indkomst på knapt 10 000 kr. efter skat. Det er i sig selv et problem at diskutere disse beløb, for det, der er relevant, er, hvad man har efter skat. Med kildeskatten burde det ikke være noget problem at hoste op med disse reelle beløb. Desforuden er der jo den faste udgift til bolig, og hvorvidt man får en spekulativ gevinst ved at sidde i egen bolig, eller hvorvidt man har været nødt til at bo til leje til en eksorbitant husleje. Det har været borgerlige regeringers erklærede mål at få så mange som muligt til at sidde i egen bolig, hvilket jo nok har medvirket til et pres på lønningerne. Men som sagt, så ser det mærkeligt ud, set fra en folkepensionists øjne, med disse enorme lønkrav. Kan det være rigtigt?

På kontanthjælp efter dummebøde og efter skat 7.400 kroner

Det er vanvittigt - giv det til de laveste indkomster, der må vende hver femøre hver måned !

Det er vanvittigt - giv det til de laveste indkomster, der må vende hver femøre hver måned !

Personer der er ramt af 225 timers reglen før coronakrisen får ikke en krone mens i kan se på at ander kan få op til 23.000... og nu op til 45.000 tusinde kroner (forslag fra venstre)

Annonce