DF-politiker har taget østeuropæisk efternavn: Men vil kun kaldes Peter Kofod

Dansk Folkepartis EU-spidskandidat Peter Kofod har giftet sig til efternavnet Hristov, men det navn vil han ikke bruge i politiske sammenhænge
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Peter Kofod
Dansk Folkepartis EU-spidskandidat, medlem af Folketinget Peter Kofod, giftede sig sidste år til efternavnet Hristov, men han vil ikke bruge efternavnet Hristov i politiske sammenhænge.

Det siger han til JyskeVestkysten.

I forbindelse med, at Peter Kofod sidste år blev gift med bulgarske, Vasileva, tog han også konens efternavn Hristov. Men Peter Kofod Hristov vil kun benævnes som Peter Kofod, understreger han over for JyskeVestkysten:

”Jeg bruger Peter Kofod, når jeg præsenterer mig og skriver under på ting. Så det er meget naturligt bare at kalde mig Peter Kofod,” siger DF-politikeren.

Kontaktede TV2 News

Mandag formiddag blev Peter Kofod interviewet af TV2 News. TV-stationen skrev derfor ’Peter Kofod Hristov’ på skærmen. Det brød Peter Kofod sig ikke om. Han kontaktede TV-stationen, og forklarede, at han i sit politiske virke alene ønskede at blive benævnt ”Peter Kofod”.

”Jeg tog det meget afslappet og har som sådan ikke noget imod, at de har brugt navnet. Jeg tog fat i News og sagde, at det er Kofod, jeg bruger i det daglige og gjorde dem opmærksom på det. Så det har jeg faktisk taget meget roligt,” forklarer Peter Kofod til JyskeVestkysten.

Jeg tog fat i News og sagde, at det er Kofod, jeg bruger i det daglige

JyskeVestkysten nævner, at Peter Kofod i efteråret 2014 oprettede og drev hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk.

Formålet med hjemmesiden var, at danskere skulle melde østeuropæere, som lavede kriminalitet i Danmark.

Peter Kofod fortæller, at hans fravalg af navnet Hristov i offentlige sammenhænge ikke skyldes, at det er østeuropæisk. Han afviser samtidig, at hans ægteskab med en bulgarsk kvinde har ændret hans kritiske syn på østeuropæere:

”Nej, jeg synes, at jeg har forklaret det efterhånden mange gange, og det kan jeg sige nej til. Hvis man kommer til Danmark og begår kriminalitet, så skal du ud. Ligegyldigt, om du er svensker eller araber. Så mit syn på kriminelle udlændinge er fuldstændigt uforandret,” siger han.

Så mit syn på kriminelle udlændinge er fuldstændigt uforandret

Omstridt hjemmeside nedlagt

Peter Kofod droppede i november 2016 hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk. Samme år blev han kæreste med bulgarske Vasileva. Samme år undskyldte han for hjemmesiden med henvisning til hans unge alder. Han understregede samtidig over for JyskeVestkysten, at han siden hen også havde mødt mange ”retskafne østeuropæere”.

Selv om Peter Kofod ikke ønsker at skilte med sit tilgiftede efternavn ’Hristov’ i politiske sammenhænge, så fremgår det af Kofods officielle CV, som kan læses på Folketingets hjemmeside, at Peter Kofod hedder ”Peter Kofod Hristov”.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook