DF-profil har et godt tilbud til Trump: Kom og reger Danmark

Mette Hjermind Dencker, der er folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, drømmer om at Trump får magten i Danmark. Og hun vil give ham Grønland med i købet.
Når den nuværende amerikanske præsident Donald Trump, ikke længere skal være præsident, så skal han være velkommen til at komme til Danmark og regere her i stedet.

I hvert fald hvis det står til Mette Hjermind Dencker, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Det kan godt være, at han er amerikaner, men i det mindste vil han ikke udrydde minkbranchen, skriver hun i et opslag på Facebook, henvendt til den amerikanske præsident (godt nok på dansk):

“Kære Donald J. Trump. Vil du ikke nok komme her og regere vores land i stedet? Vi har en statsminister, der er gået fuldstændig bananas, og er gået i gang med at slagte både en hel dyreart, en hel branche og over 6000 arbejdspladser i de danske landdistrikter. Hun havde ikke engang nåde til at gøre som Noah i Noahs Ark. De skulle bare væk alle sammen,” skriver hun på Facebook.

Noah tog som bekendt to af alle dyr med på sin ark.

Sviner grønlandske politikere

Mette Hjermind Dencker, der blandt andet er sit partis forbrugerordfører, skriver videre, at Trump, udover Danmark, også får Grønland med i købet - men at han dels skal være opmærksom på at der er dårligt vejr, dels skal være opmærksom på at man derfor får grønlandske politikere med i købet:

“Du skal bare vide, der er skide koldt, dårlige golf-forhold, og vi har ikke været alt for heldige med de grønlandske folketingsmedlemmer vi har haft på det sidste. Den ene svingede lystigt sit folketingskreditkort, når hun skulle handle ind privat, den anden stod og vrælede fra folketingetss talerstol,” skriver hun.

Det sker med henvisning til Siumut-politikeren Aleqa Hammond, der for fire år siden blev ekskluderet af sit parti, på grund af misbrug af kreditkort, og Aki- Mathilda Høegh-Dam, der blev tydeligt følelsesmæssigt påvirker, efter at hun havde holdt sin første tale som folketingsmedlem.

Mette Hjermind Dencker skriver, at Donald Trump ville kunne få gang i den grønlandske økonomi, fordi han er en “dygtig forretningsmand” - en vurdering, som i hvert fald har været omdiskuteret, i den netop overståede valgkamp:

“Der ligger et kæmpe potentiale i at få skabt arbejdspladser og nedbragt arbejdsløsheden. Det er du er dygtig til. Jeg sad her i mit lille land og blev noget imponeret over hvordan du nedbragte arbejdsløsheden markant. Der så man forskellen på når et land ledes af en socialist vs. en dygtig forretningsmand,” skriver hun.

placeholder

Socialdemokrat: Et hånligt og ynkeligt angreb

Mette Hjermind Denckers opslag er formentlig et forsøg på at være morsom, men DF-politikerens skriverier er “et hånligt og ynkeligt angreb” på både Grønland og den ene af de to grønlandske politikere.

Det mener i hvert Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører Bjørn Brandenborg:

“Åh, så har vi årets juleønsker fra Mette Hjermind Dencker. Hun ønsker sig en statsleder, der hylder konspirationsteorier, foragter den frie presse, nægter at anerkende frie valg og alt der rimer på videnskab. Tilsat et hånligt og ynkeligt angreb på Grønland og Aki-Mathilda Høegh-Dam,” skriver han på Twitter.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

MD det er ikke 1. april. Har du drukket af natpotten

Man burde egentlig ikke kommentere sådan en gang småtbegavet vrøvl. Men det er vel det åndelige niveau i DF. Og det er jo ikke noget nyt. Når man har fulgt partiet fra Fremskridtspartiet i 1972 og frem til tilblivelsen af DF, er det et lang spin teater og opdyrket levebrødspolitik, krydret med had til fremmede og opbygning af frygt til alt nyt og fremmede.

Mon ikke det var nemmere hvis Mette Dencker flyttede til USA og fandt sig et job.

Annonce