DF-skandaler giver Løkke nye muligheder

Det er paradoksalt, men en konsekvens af Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis løsagtige omgang med vore skattekroner i EU, giver Statsministeren uventet ekstra liv.
Det så ellers ud til, at Regeringen og Statsministeren var alvorlig presset, for blot to uger siden. Der var ikke nogen kattelemmen for Regeringen, i forhold til de bombastiske krav fra to af regeringens støttepartier, der hver for sig har været ultimative og har truet med valg op til de afsluttende finanslovsforhandlinger.

Kattelemmen sparkede Dansk Folkeparti op med et smæld sjældent hørt, først personificeret ved Morten Messerschmidts bedrageri lignende dispositioner i MELD og FELD, dernæst ved partiledelsens elendige håndtering. De halve forklaringer fremstod som dårlige undskyldninger, om de mange besynderlige møder og konferencer EU har givet tilskud til i modstrid med klare regler.

DF-toppen på afveje
I Messerschmidts verdensbillede var alt indenfor skiven, selv den rutinerede politiker Søren Espersen optrådte som klovn – uden maske – i fortællingen om hvad han havde sagt ja til. Han havde vist sagt ja til de kunne bruge hans navn, man han da hverken vidste noget om noget eller havde deltaget i møder i den organisation som han selv var vicepræsident for, så mente han ikke at han havde et ansvar. Selvom det er en grundregel i al bestyrelsesarbejde er, at man han ansvar hvis man er valgt.

Da Kristian Thulesen Dahl krøb frem fra sit selvvalgte flyverskjul, forsøgte han at ligne den ærgerlige, men retfærdige store leder, der for at tilfredsstille arenaens horder, vælger at ofre Messerschmidt og ellers spille uvidende. Så havde han i det mindste handlet, selv om han glemte det i andre situationer, blandt andet ved i strid med reglerne ikke at oplyse Folketinget, om tilskud fra MELD til DF.

Hvad bliver mon det næste?
Som en stille efterårsregn vædes aviserne med den ene historie efter den anden. En konference i København hvor oplægsholderne ikke vidste, det var en MELD konference, og et besøg af Venstres minister Peter Christensen med kæreste i Strasbourg. En EU betalt studietur til EU, for de der støttede Anders Vistesen i valgkampen for at få plads i EU Parlamentet, mente DF også vi som skatteydere skal betale. Hvad bliver mon det næste??

det virker helt utroligt at skiftende partiledelser ikke har haft kendskab til egne regnskaber

Det er muligt, at det lykkes for DF at begrænse skaden, ved at ofre Messerschmidt. Men på mig virker det helt utroligt at skiftende partiledelser ikke har haft et overordnet kendskab til egne regnskaber, vi taler jo om rutinerede organisationsfolk, der gennem mange år har diskuterede budgetter og regnskaber, indtægter og udgifter for deres egen politiske organisation!

Styrket statsminister i finanslovsforhandlingerne
Inden denne sag har nået sin afslutning, og er klinget ud i den offentlige debat, så skal der indgås en finanslovsaftale med 2017.

Jeg tvivler på at Dansk Folkeparti er interesseret i, at få deres reducerede tilslutning gjort op ved et folketingsvalg ovenpå denne sag. Men det glæder sikkert Statsministeren, at der på den måde er givet nye kort i spillet om Finansloven. Og denne gang sidder trumferne ikke på samme hånd som sidst.

Det må medfører at Statsministeren kan nærme sig Liberal Alliances krav til skattenedsættelser betydeligt.

Så det fuldstændige paradoksale er, at Dansk Folkeparti, der altid (i strid med virkeligheden) har omtalt sig selv som den lille mands beskytter og parti, nu har fået trukket tænderne ud - af sig selv.

DF er transformeret til en dikkende lammehale

Det borgerlige Danmark vil juble. Skattelettelser, 2025-plan og så videre. DF kan ikke gøre andet end at stemme for, de kan ikke holde til et valg foreløbig. Magtforholdene er dramatisk ændret i blå blok over få dage. DF - det største borgerlige parti - er transformeret til en dikkende lammehale, der med afsæt i egen grådighed, nu må nøjes med de smuler, andre fodre dem med. De må nu til at finde en grimasse, der kan passe, så mon ikke Løkke er i færd med at opfinde nogle punkter DF kan bryste sig med de har fået ud af forhandlingerne i Finansloven.

Det er jo vigtigt at beholde ”skindet på næsen”

’Den sociale massegrav’ er på vej tilbage
Det er der så mange andre der får svært ved, i resten af denne regeringsperiode. Med udsigt til mere ro i borgerlig blok er ’kuglestøderen’ ude med meldinger om, at huslejetilskud til ledige er en dårlig måde at bruge penge på!

Støjbergs arrogance er uformindsket – har i ikke penge nok, når i rammes af kontanthjælpsloftet, så flyt til de mange billige boliger. (De jo netop ikke er tomme, fordi de er billige.) Eller væk fra jeres familier og børn til udkants Danmark, det er jo jeres egen skyld at i ikke har arbejde og ikke bor i billigere boliger. At de så ikke kan få job er en anden sag, og egentlig vel også deres egen skyld, at der ikke ligger virksomheder der, der kan opsuge arbejdskraft.

Folk mishandles af Jobcentrene

Folk mishandles af Jobcentrene. Bliver du syg som ledig, er der kun sygedagpenge i 3 måneder, selv om du ikke er rask og lægeerklæringer dokumenterer det, tages sygedagpengene af kommunernes lægekonsulenter, og da man ikke kan melde sig ledig som syg, er der kun kontanthjælp tilbage, som man ikke kan få hvis man er gift. På den måde kan man på under et halvt år miste sin indkomst. Kommunerne bruger penge på at arbejdsprøve folk 5 minutter om ugen i en seng på en virksomhed. Sådan kunne listen fortsætte. Det er vanvittigt.

Det der sker i disse år og i resten af denne regeringsperiode, er en omkalfatring af det danske velfærdssamfund. Hardy Hansen talte i 80’erne om ’Den sociale Massegrav’, det blev der trukket på skuldrene af den gang. Men i årene, der kommer vil flere og flere danskere miste fodfæstet i livet og havne i armod – uden reelle rettigheder, i ’Den sociale Massegrav’

Jeg venter på, der er nogen, der gennem kampagner og debatskabende aktiviteter på troværdig vis, med tilstrækkelig politisk bredde, samler den politiske udfordring op. Og sikrer et Danmark for hele folket.

Vi er mange flere, der vil fællesskabet, end egoismen. Lad os få den kraft kanaliseret.

Poul Erik Skov Christensen var 1995-2013 formand for Danmarks største fagforbund SID, senere 3F. Han har tidligere arbejdet som blandt andet sømand, skibsværftsarbejder og jord- og betonarbejder.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tidligere forbundsformand for 3F og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune for Socialdemokratiet. 


placeholder

Annonce