DF: "Vi kan ikke være sygehus for hele verden"

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) vil ikke svare på, hvordan de otte alvorligt syge, der er udsendt af Danmark ved en fejl, har det i dag
Dansk Folkeparti er utilfreds med, at regeringen nu – med mere end et års forsinkelse – som følge af en dom afsagt ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol vil følge en lidt lempeligere udvisningspraksis i sager vedrørende alvorligt syge flygtninge.

Netavisen Pio har på den baggrund spurgt DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen, om det i orden med DF, hvis de otte alvorligt syge, som er sendt ud af Danmark ved en fejl, har fået det betydeligt værre som følge af udsendelsen:

”Vi kan ikke være sygehus for hele verden. Realistisk set kan vi ikke tage ansvar for, hvad der foregår rundt om i alverdens lande. Det giver ikke mening. Vi synes, man skulle fastholde den praksis, der var, før man fik den her Paposhvili-dom”, siger DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen.

Minister Inger Støjberg er blevet blødsøden og faldet til patten, når hun nu retter sig ind efter dommen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol?

”Ja, ministeren er en smule for blødsøden efter vores smag”.

Det er aldrig fint, når nogen dør, men vi kan ikke tage ansvar for alverdens mennesker – bare fordi de har været en tur forbi Danmark

Så hvis en eller flere af de otte, der fejlagtigt blev udsendt af landet - uden at der blev foretaget en nærmere undersøgelse af om de reelt har mulighed for at købe medicin og modtage behandling for deres alvorlige sygdomme - dør, så er det fint med DF?

”Det er aldrig fint, når nogen dør, men vi kan ikke tage ansvar for alverdens mennesker – bare fordi de har været en tur forbi Danmark”, siger Martin Henriksen til Netavisen Pio.

Socialdemokratiets næstformand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Astrid Krag, er ikke overrasket over DF-meldingen:

”Dér står DF helt isoleret i forhold til resten af Folketinget. Selvfølgelig skal vi overholde vores internationale forpligtelser”, siger Astrid Krag, der glæder sig over, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) under dagens samråd om Paposhvili-dommen understreger, at regeringen – fremadrettet – har tænkt sig at leve op til den lidt lempeligere praksis, som følger af dommen.

Ikke et ord om de otte udsendte

Under dagens samråd undgik Inger Støjberg behændigt at komme ind på, hvordan de otte alvorligt syge har det i dag efter fejlagtigt at være udsendt fra Danmark til hjemlande som Afghanistan og Jordan.

Ministeren oplyste alene under samrådet, at danske myndigheder har været i en form for kontakt med syv af de otte udsendte, men nævnte intet om deres helbredstilstand.  I et skriftligt svar til udvalget har Inger Støjberg dog oplyst, at hun ikke har grund til at antage, at nogen af de otte nu er døde, men uden på nogen måde at uddybe oplysningen.

Efter dagens samråd spurgte Netavisen Pio flere gange minister Støjberg om, hvordan de otte, der allerede ved udsendelsen var alvorligt syge, har det i dag. Men Inger Støjberg forlod samrådet uden at besvare lige præcis dét spørgsmål.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce