DF vil have Mette F i samråd, SF vil skrotte epidemilov og lufthavnsfyringer

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet torsdag og tid til Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt.

 

DF hiver Mette Frederiksen i samråd om mink

Dansk Folkeparti kalder nu statsminister Mette Frederiksen (S) i samråd om sagen om aflivning af danske mink.

Det skriver partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) på Twitter ifølge TV2.

"I foråret var der ingen grænser for, hvor ofte Mette Frederiksen forklarede linjen omkring corona. Pressemøde efter pressemøde. Nu er der problemer. Det slingrer. Og så er statsministeren fraværende. DF kalder stataministeren i samråd om hele mink-skandalen," lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Meldingen kommer, efter regeringen er røget i stormvejr for ulovligt at have beordret alle mink aflivet.

Læs hele historien her.

 

Mølbak går på pension

Vi bliver lidt i kategorien for corona, for i dag har Kaare Mølbak, Statens Serum Instituts faglige direktør for infektionsberedskabet, meldt ud, at han har besluttet at gå på pension den 31. januar 2021. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

”Det er ikke nogen ny beslutning. Det har altid været min plan at gå fra på et tidspunkt, hvor jeg stadig har mange gode år foran mig”, siger Kåre Mølbak, der fyldte 65 år i september.

Kåre Mølbaks opgaver overtages af SSI’s nye direktør Henrik Ullum, der tiltræder 1. december 2020, samt af Tyve Grove Krause, der er afdelingschef for SSI’s Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

SF vil have skrottet epidemilov

SF mener, at den epidemilov, som i al hast blev vedtaget af alle Folketingets partier i marts i den tidlige fase under coronakrisen, har vist sig at have demokratisk underskud.

Det skriver BT.

Det samme gælder for det forslag til en ny epidemilov, som regeringen har sendt i høring, og som blandt andet rummer udvidede beføjelser til sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

SF vil blandt andet oprette et politisk organ, der skal have deltagelse af de største partier i Folketinget.

Dette organ skal være omfattet af en skærpet fortrolighed, som det også er kendt fra Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne i Folketinget, også kendt som Kontroludvalget.

Læs hele historien her.

 

Venstre-borgmester i Glostrup Kommune genopstiller ikke

Venstre skal på jagt efter en ny borgmesterkandidat til kommunalvalget 2021 i Glostrup Kommune.

Det står klart efter, at nuværende borgmester John Engelhardt har meddelt, at han ikke genopstiller til valget.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

John Engelhardt har været borgmester i Glostrup siden 2010, hvor han blev borgmester efter et speget konstitueringsspil.

Glostrup, der ligger på den københavnske vestegn, var i mange år en stensikker socialdemokratisk kommune, og ved det seneste var valg, var der tæt kamp om posten.

Læs hele historien her.

 

Ny fyringsrunde i Københavns Lufthavn

 325 fuldtidsstillinger skal nedlægges i Københavns Lufthavne A/S, fordi flytrafikken er gået helt i dvale. Arbejdsdelinger og uddannelse skal reducere antallet af fyringer.

Det skriver Fagbladet 3F.

Coronaen er årsag til endnu en stor fyringsrunde i luftfarten. Københavns Lufthavne (CPH) skal spare hvad der svarer til 325 fuldtidstillinger.

"Det er meget ærgerligt og trist, at vi igen må reducere vores mederarbejderomkostninger. Da vi i august sagde farvel til dygtige medarbejdere, var det med en forventning om, at passagertallene gradvist ville forbedre sig frem mod slutningen af året. Det er desværre gået den modsatte vej. Derfor er det nødvendigt med yderligere tiltag," siger Thomas Woldbye, adm direktør i CPH.

Han oplyser dog, at de fleste besparelser skal findes gennem arbejdsfordeling og uddannelse. Dermed forventer han, at det endelige antal fyringer bliver lavere end de 325.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce