DFer anklager politiet for korruption og folketingsmedlem i trafik-brøler

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet fredag og tid til ugens sidste udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt.

I dag med kraftige angreb på politiets integritet fra et ledende medlem af Dansk Folkeparti, et folketingsmedlem, som ikke holdt øje med vejen, dårligt nyt for festivaller og ubrugte velfærdsmilliarder.

Tak fordi du læser med og god weekend-


DFer anklager politiet for korruption i Messerschmidt-sag

Det nordjyske regionsrådsmedlem Erik Høgh Sørensen, der er medlem af Dansk Folkepartis øverste organ, hovedbestyrelsen, retter nu et hårdt angreb mod det danske politi i forbindelse med, at Morten Messerschmidt er blevet tiltalt for snyd med EU-midler. Det skriver Berlingske.

I et debatindlæg sendt til Berlingske skriver Høgh-Sørensen, at dansk politi i disse år »præges af korruption« og kæder Tibetsagen og sagen om en chef i Rigspolitiet, der er tiltalt for korruption, sammen med sagen om Morten Messerschmidt.

"Der er tale om politisk motiveret retspraksis. Der er så mange EU-tilhængere, der kunne være endt i samme situation som Morten Messerschmidt, uanset om han er skyldig eller ej. Det er her, politiets efterforskning er politisk motiveret," siger han til avisen om sagen, hvor partifællen står anklaget for at have svindlet sig til 100.000 bl.a. ved hjælp af dokumentfalsk.

Læs interview med DF'eren her.

 

Statsminister fremhæver energiøer på Biden-topmøde

Statsminister Mette Frederiksen (S) fremhæver fredag blandt andet de danske planer om energiøer i sin tale ved et virtuelt klimatopmøde, som USA’s præsident, Joe Biden, er vært for torsdag og fredag. Det skriver Ritzau.

"Danmark vil snart gøre verdens første energiø til en realitet. Allerede i dag kommer næsten 50 procent af Danmarks strøm fra vindkraft. Og vi har planer om at bygge mere vindkraft," siger Mette Frederiksen i sin tale.

Mette Frederiksen siger, at hun forventer, at den grønne omstilling vil skabe nye arbejdspladser.

Læs hele historien her.

 

S-politiker kørte bil og var i samråd

Folketingsmedlem Malte Larsen (S) var med på samråd i folketinget fra sin bil, hvor han læste et langt spørgsmål op til transportministeren. Det skriver Ekstra Bladet.

En video fra samrådet viser, at folketingsmedlemmet ikke hele tiden havde øjnene på vejen og han var meget uopmærksom. Og det er overtrædelse af trafikloven.

Så nu skal politikeren have en snak med ordensmagten om hvordan man kører bil.

Læs hele historien her.

 

Eksperter med dårlige nyheder til festivaller

Roskilde Festval og en række af sommerens store musikfestivaler kan ikke gennemføres som planlagt, vurderer en ekspertgruppe under Kulturministeriet og Erhvervsministeriet. Det skriver Politiken.

Det er kilder tæt på den ekspertgruppe, som de seneste uger har forhandlet om anbefalinger til, hvordan festivaler og sommerens andre store kulturbegivenheder kan gennemføres, der anbefaler en række restriktioner, indtil vaccineplanen i Danmark er gennemført.

Og hvis politikerne beslutter at følge ekspertgruppens anbefalinger, vil det med al sandsynlighed betyde, at store festivaler som NorthSide, Tinderbox og Roskilde bliver aflyst.

Gruppen arbejder med restriktioner på deltagerantal og opdeling af deltagerne, som vil gøre det helt umuligt at gennemføre f.eks. Roskilde Festival.

Læs hele historien her.


FH: Brug opsparede milliarder på velfærd

Hele 2,9 milliarder kroner. Så stort var kommunernes underforbrug sidste år i forhold til, hvad de havde budgetteret med. Det viser nye regnskabstal fra Danmarks Statistik.

De mange penge har været afsat til velfærd, men er endt med ikke at blive brugt på velfærd. I 2020 blev den økonomiske serviceramme i kommunerne løftet med 1,7 mia. kr., og der var således rum til at håndtere det stigende antal børn og ældre.

Det mener Fagbevægelsens Hovedorganisation.

”Efter et år med coronakrise er der hårdt brug for, at de penge, der er afsat til velfærd, rent faktisk også bliver brugt på det. Krisen er gået hårdt ud over mange borgere”, siger næstformand Arne Grevsen  og fortsætter:

”Der er behov for penge til genopretning – også selvom regeringen har gjort meget for at håndtere coronakrisen bl.a. med foreløbig kompensation for coronarelaterede udgifter til regioner og kommuner”, siger han.

På længere sigt på bør budgetloven laves om og gøres mere fleksibel, mener FH.

Læs hele historien her.

 

Argentinere strømmer til Danmark for at arbejde: Benytter italiensk smuthul

Unge argentinere benytter en italiensk genvej til at arbejde og bo i Danmark. Ekspert mener, ordningen bliver udnyttet. Det skriver Fagbladet 3F.

Flere hundrede unge argentinere bor og arbejder i Danmark ved gøre brug af en særlig smutvej. Ved at rejse til Italien og ansøge om statsborgerskab kan de på få måneder få et italiensk pas og dermed få rettigheder som andre EU-borgere.

Den nemme adgang til et italiensk pas bliver udnyttet af folk uden tilknytning til landet, mener jurist Eva Ersbøll, der er indfødsretsekspert og seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder. Hun kalder det italienske statsborgerskab for “overinklusivt”.

Der er mellem 2.000 og 4.000 argentinere i Danmark, oplyser den argentinske ambassade. Hvor mange af dem, der har italiensk pas vides ikke.

Læs hele historien her.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det er jo "frisk gjort" at et medlem af Dansk folkepartis øverste organ, Erik Høgh Sørensen, omtaler dansk politi som korrupt, når deres egen næstformand er anklaget for svindel med EU-midler og dokumentfalsk. Men det er vel kendetegnende for et parti som er opstået på "ruinerne" af fremskridtspartiet, som blev stiftet af Mogens Glistrup som senere blev idømt 3,5 års fængsel for skattesnyd. Hele toppen af Dansk folkeparti er tidligere medlemmer af fremskridtspartiet.

Annonce