Annonce

DF’er banker til formanden og vælgernes bud på “mest troværdige partiformand”

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til torsdagens udgave af vores korte nyhedsoverblik Aktuelt. I dag med en lille håndfuld nyheder og analyser fra dansk politik.

Tak fordi du læser med.

 

DF'er: Thulesen Dahls force er ikke at være formand

En lang række lokalformænd i Dansk Folkeparti har sendt en åben opfordring til Pia Kjærsgaard om at hun skal genindtage formandsposten i det kriseramte parti.

En af dem er Pia Kjærsgaards egen lokalformand Rita Rahbek, der i Berlingske giver den nuværende formand, Kristian Thulesen Dahl, absolut bundkarakter:

"Det vil jeg ikke sige til dig, for jeg er den type, der til enhver tid er loyal mod den siddende formand. Det vil jeg altid være, og Kristian er et fantastisk menneske. Jeg holder meget af Kristian."

"Men som formand – det er nok ikke hans force, må man sige. Jeg vil slet ikke sige noget negativt om Kristian, for jeg kan rigtig godt lide ham, men jeg tænker, at det bedste for DF må være Pia," siger Gentofte-lokalformanden til avisen.

Dansk Folkeparti mødes til årsmøde i weekenden.

Læs hele artiklen her.

 

Vælgerne: Her er den mest troværdige partileder

De konservatives Søren Pape Poulsen er med afstand den mest troværdige partileder på Christiansborg.

Det svarer danskerne i en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken.

Mere end halvdelen (53 procent) af de adspurgte har nævnt Pape som en af de tre mest troværdige partiledere.

Den konservative leder lå også øverst, da Megafon lavede samme måling for et år siden. Dengang var afstanden til to'eren, statsminister Mette Frederiksen (S), dog ikke så stor. 38 procent peger på Mette Frederiksen og SF's Pia Olsen Dyhr er nummer tre med 33 procent.

I bunden ligger den radikale Sofie Carsten Nielsen (6 procent), Franciska Rosenkilde (2 procent) og Frie Grønnes partileder Sikandar Siddique som blot en procent af vælgerne peger på, som en af de tre mest troværdige.

Læs hele historien her.

 

Regering vil forbyde "problematisk kemi"

De politiske forhandlinger om en ny kemiindsats går i gang i dag. Regeringen har i alt afsat 300 millioner kroner til nye indsatser mod skadelig kemi de næste fire år

Som EU-reglerne er i dag er problematiske kemikalier tilladte i visse forbrugerprodukter, så længe de ikke udgør en risiko for os forbrugere, men miljøminister Lea Wermelin vil kæmpe for, at denne type kemikalier bliver forbudte i så vid udstrækning som muligt.

Lea Wermelin lægger i de politiske forhandlinger op til, at man med den nye kemiindsats bruger kræfter på at gøre EU’s kemikaliestrategi til nye fælles EU-regler, så kemikalier, der kan ændre arveanlæg, kan gøre det svært at få børn, kan være kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende eller skade naturen, automatisk bliver forbudte.

Læs mere her.
 

Lukker for kinesisk hjemmeside med farlige produkter

Det er ikke kun miljøministeren, der er efter farlige produkter. For første gang nogensinde har retten truffet afgørelse om, at en udenlandsk hjemmeside, der sælger farlige produkter, skal blokeres i Danmark.

Det er den kinesiske hjemmeside Banggood.com, der ikke længere kan ses i Danmark.

Det sker efter salg af en lang række af farlige og ulovlige produkter som f.eks. elementer til haveredskaber, hvor dele kan rive sig løs under drift.

Og det glæder erhvervsminister Simon Kollerup (S):

”Det må ikke være nemt for store platforme at sælge farlige og ulovlige produkter til Danmark. Det er konkurrenceforvridende for de virksomheder, der har orden i penalhuset, og det er utrygt for os som forbrugere.”

“Jeg håber, vi med det kan vise, at det ikke kan betale sig at blæse på sikkerhed og regler her i landet,” siger han.

Folketinget vedtog sidste år en ny produktlov, der gjorde det muligt at blokere for adgangen til hjemmesider og platforme, hvor der gentagne gange er blevet solgt farlige og ulovlige produkter.

Læs hele historien her.


Hver tredje senior frygter at de må stoppe på arbejde før tid

I 2040 forventes danskerne at skulle være 70 år, før de kan gå på pension, men mange seniorer er bekymrede for, at deres helbred og problemer med at klare arbejdet vil få dem til at forlade arbejdsmarkedet før tid.

Det viser en ny analyse udarbejdet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), Teamarbejdsliv og Seniorarbejdsliv. Det skriver Fagbladet 3F.

I 2018 forventede en af fire seniorer, at de måtte stoppe med at arbejde, fordi de ikke længere ville kunne klare deres arbejde.

I dag forventer 30 procent – eller knapt hver tredje, at de må forlade arbejdsmarkedet før pensionsalderen.

Samtidigt er andelen af seniorer, der forventer, at de må forlade arbejdsmarkedet på grund af dårligt fysisk helbred steget fra 18 procent i 2018 til 23 procent i 2020. Og mens 90 procent af seniorerne i 2018 oplevede at have et godt helbred, er tallet i dag faldet til 87 procent, viser analysen.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk at 6% mener, at Sophie Carsten Nielsen er troværdig efter, at hun i årevis havde kendt til Morten Østergaards udskejelser uden at gribe ind.

Søren Pape troværdig. :-)

Svindlede med kommunale midler i Viborg for at støtte VFF, og har holdt hånden over Naser Khader.

Den måling har intet med troværdighed at gøre. F. eks LLR kan da ikke være troværdig partileder, når han intet partiprogram har at være troværdig i mod. Ellemann er da fuldt ud lige så troværdig som Pape, den eneste partileders troværdighed man kan sætte ? ved er da Sofie C.N. fra R, resten er da troværdige hver for sig mod deres parti. Hvad er det folk egentlig udtaler sig om? Det er jo noget vås.