DFer beskyldes for dobbeltmoral: Driver virksomhed uden overenskomst

Dansk Folkepartis Kim Christiansen er fortaler for ordnede forhold, men har ikke overenskomst på sin egen restaurant.
Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen har været en af de drivende kræfter i at sikre ordnede forhold for chauffører, både i lastbil og taxier, men når det kommer til hans egen virksomhed, så skal der ikke være ordnede forhold.

Der er nemlig ikke en overenskomst for de ansatte på den smørrebrødsrestaurant og bodega, som Kim Christiansen driver i Mariager ved siden at sit hverv som medlem af Folketinget. Det skriver avisen.dk.

Kim Christiansen søgte for kort tid siden en smørrebrødsjomfru- og serveringspersonale til restaurant A Porta. Men han vil selv aftale løn- og arbejdsvilkår med de ansatte uden om arbejdsmarkedets parter.

Han understreger, at han betaler de ansatte en ordentligt løn, men:

”Nu har jeg drevet virksomhed i 20 år, inden jeg kom i Folketinget, og jeg har siddet herinde i Folketinget de sidste 12 år, og jeg har aldrig nogensinde haft overenskomst med nogen som helst. Men jeg har altid betalt overenskomstmæssige lønninger,” siger en noget ophidset Kim Christiansen i et interview med avisen.dk.

Adspurgt om hvorfor han ikke skal have overenskomst, svarer han.

”Jeg skal bare ikke have overenskomst med nogen. Jeg har en virksomhed, som jeg lægger en masse timer i, hvor jeg i øvrigt har to ansatte. Dem skal jeg da ikke sidde og tegne en overenskomst med. Hold nu op,” siger han til Avisen.dk.

Enhedslisten: En dobbeltmoralsk spradebasse
Kim Christiansen beslutning om ikke at have overenskomst møder kritik i folketinget, hvor Enhedslistens Finn Sørensen mener, at sagen viser at Kim Christiansens er dobbelmoralsk, når han på den ene side siger han vil bekæmpe løndumping, men altså ikke selv vil sørge for ordnede forhold.

”Han er en dobbeltmoralsk spradebasse. Det viser, at al hans snak om at bekæmpe løndumping ikke holder, når det rammer hans egen pengepung,” siger beskæftigelsesordfører Finn Sørensen til Ekstra Bladet.

Han bakkes op af Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen, der opfordrer Kim Christiansen til at bakke op om den danske arbejdsmarkedsmodel.

”Det er hele overenskomstdelen og den danske model, der har været med til at skabe det rige samfund, vi har, siger han til Ekstra Bladet.

3F vil tjekke forhold
Á Porta er ifølge avisen.dk ikke kendt af den lokale 3F-afdeling for at have nogen udeståender eller personalesager med de ansatte. Alligevel undrer man sig over, at Kim Christiansen har undladt at tegne overenskomst med sine ansatte.

”Hvis man som DF’er gerne vil profilere sig som værende et arbejderparti, så kan det undre, at man ikke har tegnet nogen overenskomst, når man er erhvervsdrivende, siger Karsten Sørensen, der er faglig sekretær i 3F Mariager, til avisen.dk og fortæller, at han nu vil forsøge at tage kontakt til Kim Christiansen for at se om man kan få styr på tingene.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce