Regeringen vil sætte skub i digitaliseringen i den offentlige sektor med 22 initiativer i en ny reform, som blev fremlagt tirsdag af innovationsminister Sophie Løhde (V) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Reformen skal bl.a. give et samlet digitalt overblik over den enkelte borgers ydelser og sager hos offentlige instanser. Det skriver Ritzau ifølge DR.
”Vi fremlægger en digital servicereform, der blandt andet skal sikre, at borgerne oplever, at der på tværs af den offentlige sektor er sammenhæng i de digitale løsninger,” siger innovationsminister Sophie Løhde (V) i en pressemeddelelse. ”Og at vi bliver bedre og hurtigere til at bruge velfærdsteknologi og nye teknologier som for eksempel kunstig intelligens til at give danskerne endnu bedre velfærd,” siger hun.
En del af reformen handler om, at regeringen mener, det går for langsomt i kommunerne med at få udbredt selv velafprøvede teknologier som f.eks. skærmbesøg, telemedicin og online-genoptræning.Til det formål afsætter regeringen en fond på 410 millioner kroner. Disse digitale ordninger kan så erstatte fysiske besøg fra hjemmeplejen. Det har mødt kritik fra Ældre Sagen:
”Når vi taler om modtagere af hjemmehjælp, så taler vi ofte om svækkede ældre, der absolut ikke har været med på digitaliseringsbølgen,” siger seniorkonsulent for Ældre Sagen Per Tostenæs ifølge Ritzau. Det er en kritik, som ældreordfører Astrid Krag (S) deler:
Historierne kan læses her og her.
Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt at skærpe kravene for retten til dagpenge, så man skal have boet i Danmark i mindst 7 ud af de sidste 8 otte år. Men nu overvejer DF at bløde op efter kritik fra Socialdemokratiet. Det skriver Ritzau ifølge Avisen.dk. Socialdemokratiet foreslår, at opholdskravet blødes op, så dagpengeret vil kræve 7 ud af 10 eller 7 ud af 12 års ophold i landet.
”Det vil gøre, at du som dansker ikke kun skal være ude ét år, før du mister dagpengeretten. Du vil kunne være ude tre eller fem år og stadig få dagpenge, når du kommer hjem,” forklarer beskæftigelsesordfører Leif Lahn.
Bent Bøgsted, der er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti, er ifølge mediet villig til at lade sig overbevise om en anden løsning: ”Kommer der gode forslag, der kan forbedre det her, så lytter vi selvfølgelig. Men udgangspunktet er, at vi har en aftale med regeringen, som vi står ved. Den bryder vi ikke,” siger han. ”Meningen er, at de dygtigste skal blive i Danmark og arbejde her, men også skal have muligheden for at rejse ud i en kortere periode.”
Hele historien kan læses her.
Det internationale medie Sky News oplyser tirsdag eftermiddag fra anonyme kilder fra tyrkisk politi og det tyrkiske politiske system, at ligdele fra den myrdede journalist Jamal Khashoggi er blevet fundet. Det skriver Berlingske.
Liget er angiveligt blevet parteret og ansigtet maltrakteret. En kilde oplyser til Sky News, at liget blev fundet i haven til den saudi-arabiske konsuls villa i Istanbul. Meldingen kommer efter, at den tyrkiske præsident Erdogan tidligere i dag oplyste, at man ikke vidste, hvor liget var.
Journalisten blev sidst set i live, da han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat 2. oktober i Istanbul.
Hele historien kan læses her.
Carolina Magdelene Maier, politisk ordfører for Alternativet, anklages nu for dobbeltmoral på den anonyme blog Free Speech Blog. Bloggen har talt Maiers flyrejser over de seneste tre år sammen og sammenholder rejseaktiviteten med Maiers og Alternativets budskaber om, at danskerne af hensyn til klimaet bør flyve mindre. Det skriver Berlingske.
Bloggen har således opgjort, at politikeren har besøgt mindst 13 lande og tilbagelagt mindst 173.790 kilometer de seneste tre år.
”Ja, de rejser er sådan set rigtige nok, men det er både tjenesterejser og private rejser. Nogle af rejserne er også flere i én. Men det er rigtigt nok, at jeg har været de steder i løbet af de seneste år,” siger Carolina Magdalene Maier.
”Jeg har også den hobby, at jeg dykker. Nogle gange rejser jeg med min kæreste på dykkerrejse for at opleve spændende ting. Det er en luksus, jeg kunne afskrive, men det er en del af mit liv, som betyder enormt meget for mig. Jeg er ingen hellig ko. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg også belaster klimaet. Men derfor synes jeg stadig, at jeg kan sige, at man skal være opmærksom på, hvor meget man flyver. Og at vi skal regulere det her politisk,” siger hun til avisen.
Hele historien kan læses her (bag betalingsmur).
Hun blev Danmarks første kvindelige statsminister. En ligestillingsmilepæl. Men SRSF-regeringen blev ikke kendt på ligestillingspolitikken – hvorfor fyldte det ikke mere? Hvor oplevede hun som statsminister de største forskelle på, hvordan hun og mandlige kolleger blev målt? I sin tid efter statsministerposten har hun været engageret i blandt andet kommissionen for at styrke kvindefodbold og for pigers og kvinders rettigheder ude i verden som international direktør for Red Barnet - fylder ligestillingskampen mere i dag? Hvordan gør vi det ens for mænd og kvinder at stille op? I diskussionen om behandlingen af kvinder og mænd i dansk politik får vi også et bidrag fra Cecilie Bonderup, der har skrevet speciale om medieomtalen af kvindelige toppolitikere. Lyt med i nyeste episode af podcasten "Pionererne" herunder eller i din foretrukne podcast-app på din mobil.
Gæster: Helle Thorning-Schmidt og Cecilie Bonderup