Djøf: Der er behov for tidlig pension til de mest slidte

”Der kan være behov for en nødudgang fra arbejdsmarkedet, for de mest nedslidte lønmodtagere i vores samfund,” mener Djøf-formand Henning Thiesen
Danmarks Jurist- og Økonomforbund, der hidtil ikke ligefrem har jublet over regeringens forslag om tidlig pension for dem, der har arbejdet rigtigt længe, bakker nu grundlæggende op om regeringens forslag:

“Vi mangler stadig at se et konkret forslag fra regeringen, men vi vil gerne bakke op i den forstand, at vi anerkender problemet; altså, at der er en gruppe lønmodtagere, der har behov for at kunne trække sig tilbage tidligere end andre, og som ikke kan have et godt liv, hvis de ikke har den mulighed,” siger Djøf’s formand, Henning Thiesen til Politiken og tilføjer:

der kan være behov for en nødudgang fra arbejdsmarkedet, for de mest nedslidte lønmodtagere i vores samfund

“Selv om vores medlemmer måske ikke umiddelbart (tilhører en) gruppe af særligt nedslidte, anerkender vi altså, at der kan være behov for en nødudgang fra arbejdsmarkedet, for de mest nedslidte lønmodtagere i vores samfund.”

placeholder

 

Efterlyser præmier til seniorer

Djøf mener, at den særlige hjælp til de nedslidte skal ledsages af bedre belønninger til dem, der bliver længere på arbejdsmarkedet. Og her er Djøf ikke mindst inspireret af tanker, som indgår i en pensionsanalyse som tidligere overvismand, økonomiprofessor Torben M. Andersen, har udarbejdet for Djøf.

Pensionsanalysen slår, ifølge Politiken, til lyd for, at skal Arne og andre lønmodtagere med hårdt, fysisk arbejde gennem et langt arbejdsliv have ret til en tidlig pension - så skal alle andre lønmodtagere arbejde mere og længere.

Det kræver en række nye og fordelagtige bonusordninger, der, belønner de lønmodtagere, der har kræfterne og lysten til at blive på arbejdsmarkedet ud over folkepensionsalderen.

Slagterigiganten Danish Crown bakker også op 

Slagterivirksomheden Danish Crown bakker også op om forslaget om tidlig pension til dem, der har arbejdet allerlængst på arbejdsmarkedet.

Danish Crown bakkede sammen med Fødevareforbundet NNF søndag forslaget op i et fælles indlæg i avisen Danmark op.

vi kan se, at der er et højt forbrug af smertestillende medicin hos vores ældre medarbejdere

“Jeg kommer selv rundt på vores slagterier og kan se, at det er hårdt fysisk arbejde. Og vi kan se, at der er et højt forbrug af smertestillende medicin hos vores ældre medarbejdere. Vi har lavet kolossale fremskridt på arbejdsmiljøet, men du kan se på de ældre medarbejdere, at det rent fysisk altså er hårdt at møde på arbejde hver morgen,” siger Danish Crowns direktør, Jais Valeur, til avisen Danmark.

Derfor er der brug for, at fysisk nedslidte kan få lov at gå tidligere på pension, mener Danish Crown-direktøren.

Regeringen præsenterer sit forslag til tidlig pension for dem, der har været allerlængst på arbejdsmarkedet, kl. 13 tirsdag på Danish Crown-slagteriet i Horsens.

Opdateret 15.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce