Dom over højrefløjsduel, et katastrofalt gymnasiebesøg og kampen for ligeløn

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En farce af et gymnasiebesøg og reaktioner på gårdagens duel mellem Pernille Vermund (NB) og Kristian Thulesen Dahl (DF) stjal overskrifterne fredag. Kvindernes kampdag bød også på et krav om ligeløn også blev det også dagen, hvor Facebook meldte sig ind i kampen mod mæslinger og ”Fake News”.

Undervisningsminister afbrød gymnasiebesøg efter tilråb og møntkast

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) måtte i går afbryde et besøg på Ørestad Gymnasium i København efter tilråb og møntkast. Det skriver Altinget fredag.

Ministerens visit var en del af en tematur om demokratisk dannelse, hvor vejen også gik forbi Christianshavns Gymnasium og Frederiksberg Gymnasium.

Riisager blev kort efter sin ankomst mødt af en store gruppe elever, hvor flere gav udtryk for deres utilfredshed over besparelser og nye fraværsregler. Det resulterede til sidst i både tilråb som ”luder” og møntlast, hvor ministeren måtte afbryde sit besøg.

Danskerne vil have politikerne ind i ligelønskampen

Den markante forskel på lønnen i typiske mande- og kvindefag er et problem, som politikerne skal prioritere at løse, mener 3 ud af 4 danskere i undersøgelse.

I en undersøgelse, Epinion har gennemført for Ligelønsalliancen, svarer 77 procent, at de mener, at politikerne "skal prioritere at finde en løsning på lønforskellen mellem mande- og kvindedominerede fag".

Ansatte i fag med mange kvindeligt ansatte får nemlig markant mindre i løn, end ansatte i typiske mandefag, og det afspejler sig også i et gennemsnitligt løngab kønnene imellem på 13,1 procent.

Du kan læse hele historien på Pio.

Facebook vil udrydde løgne om vaccinationer

Facebook vil forhindre udbredelsen af misinformation om vacciner. Det sociale medie vil ikke længere tillade annoncer, der beskriver usandheder om vaccinationer.

”Facebook skal være et sted, hvor du kan have debatter om aktuelle emner. Man kan så sætte spørgsmålstegn ved, om vi i det her konkrete tilfælde skal levere teknologi, der viser folk, hvor de kan læse mere, og om folk skal have lov at bruge teknologien til at sprede misinformation” siger Peter Andreas Münster, der er nordisk kommunikationschef for Facebook til TV2.

Presset stiger på Thulesen Dahl efter debat med Vermund

Kristian Thulesen Dahl (DF) og Pernille Vermund (NB) stødte torsdag sammen i en direkte duel. Et slag som Vermund trak sig sejrrigt ud af, lyder dommen.

Duellen fandt sted i Aabenraa i Sydjyllands Storkreds, hvor de begge partiledere er opstillet. Senest fik Dansk Folkeparti 31,8% af stemmerne, men det kan meget vel ændre sig ved det forestående valg. Særligt fordi Vermund viste tænder på det, der ellers normalt har været Dansk Folkepartis hjemmebane, udlændingeområdet. Det mener nyhedsredaktør på Jydske Vestkysten, Kim Dahl Nielsen:

”Vermund var nærgående og fræk på udlændingepolitikken, og modtog de største bifald, når hun gik "populist-vejen". Som da hun sagde, hun gerne ville have beholdt de nu nedlagte politistationer og de små sygehuse”,

Pio har samlet flere reaktioner på torsdagens debat. Læs historien her.

placeholder
Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Er det DF racisme, at spørge, hvordan det kan være at mødet mellem den rabiate højrefløjs partier, absolut skulle foregå i Sønderjylland. Er det på hjemmebanen?
Det undrer mig endnu mere at det har været sendt på en kanal hos DR. Jeg mener den ene repræsentant er skyld i alvorlige krænkelser af den danske lovgivning. Godt nok dækker han sig ind under sin immunitet som folketingsvalgt politiker, det giver i almindelighed ikke dækning for kriminel adfærd andet end i Folketinget. Når et helt parti og dets formand dækker Inger Støjberg ind i vat, opfrordres hun til at begå yderligere kriminalitet, for det er gratis.
Prøv at tage en bid af en snegl hos bageren i FØTEX - så var de alle sendt på overdørelsesindkomst i en længere periode!!

Annonce